Forum: Kardiologija

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

Preskakovanje ritma srca

Odgovori Nova tema
Default avatar Jashko 3 Nov 2017 12:06

Pozdravljeni,

star sem 32 let, sicer športnik, nekadilec in ne pijem alkohola. Pred dobrim tednom se mi je začelo pojavljati, da srce "preskoči", kar občutim kot nekakšen prezgodnji ali prepozen utrip ter rahlo slabost ob tem, ko srce "razbije". To preskakovanje se je pričelo pojavljati vse pogosteje, pridružil se mu je tudi nenavaden občutek v prsih (nekakšna pekočina, na začetku morda tiščanje) in pa občutek tećke sape, če sem npr. dvignil breme, šel po stopnicah, ipd. Ko sem v tem obdobju športal, pa nisem zasledil nobenih posebnosti. Dodati je, da sem leta 2011 imel narejeno katatrsko ablacijo zaradi atrijske fibrilacije, ki prej ni bila odkrita in se je napad zgodil spontano, ob športni aktivnosti. Zaradi strahu, da se ne bi spet kaj ponovilo, sem šel pred dnevi na urgenco, kjer so mi naredili EKG, rtg. pljuč in kompletno kri. Vsi izvidi so bili b.p., rtg pljuč je pokazal rahlo zadebeljeno steno centralnih bronhijev, kar kaže na to, da naj bi preboleval virozo (v vmesnem času se mi je viroza dodobra razvila in imam močan gnojni nahod trenutno ter pekočino in globoken dihanju v prsih). Kri je bila vse v mejah normale, tudi ščitnični hormoni in sčrni markerji (pod 0.015). Bi lahko bilo preskakovanje utripa posledica prebolevanja bolezni in nadalje, ali preiskave, ki sem jih opravil, lahko izključijo kakšno "dogajanje" v zvezi s srcem?

Hvala za odgovor in lep dan,

Jaša M.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 7 Nov 2017 12:36

Izgleda, da imate zdravo srce in, da nastopajo neredn (prezodnji) utripi zaradi stresnih vplivov. Priporočam zdrav način življenja (redna prehrana, zadostni nočni počitki, izogibanje stresnim situacijam, nekajenje, itd.). Ni zadržka, da po potrebi vzamete blago pomirjevalo (na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji).

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Bojanp 1 Dec 2017 21:25

Pozdravljeni,

Zadnje case se mi dogaja, da mi ob vecerih srce preskakuje in sicer na vsakih 5 do 10 normalnih impulzov mi srce enkrat preskoci. To traja uro, dve ali vec in je obcutek kar neprijeten. Sicer ob tem ne cutim kaksne bolecine ali tezav z dihanjem, le obcutek je neprijeten. Med fizicno aktivnostjo teh tezav nimam. S sportom se ukvarjam vsaj uro in pol na dan, je pa res da imam kar precej stresno zivljenje, predvsem zaradi sluzbe. Prijavil sem se na ultrazvok srca in EKG vendar sem na vrsti sele ob koncu decembra. Malo me skrbi, ce je kaj resnega. Imate mogoce kaksno mnenje

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 4 Dec 2017 13:38

Glede na vsebino vašega dopisa mislim, da imate zdravo srce , morda blago prizadeto. S pregledom pri kardiologu se ne mudi. Priporočam zdrav način življenja in po potrebi jemanje blagega pomirjevala, na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji. Srečno..

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh