Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

Miokarditis

Default avatar

Mama Tulpa

Pozdravljeni
Meseca maja sem prebolevala crevesno virozo,ki je trajala precej dolgo,nikakor se nisem mogla spraviti k sebi.Pojavila se mi je ostra bolecina v prsnici,ki je po cca 10 min.popustila.Vseeno sem se odlocila in sla na IPP,ugotovili so povišan troponin 1,2,EKG bp,UZ srca bp.Obe preiskavi in Ekg in Uz mi je kardiologinja še ponovila in ni bilo posebnosti.Kljub temu me je napotila na MR,danes sem dobila izvid v katerem piše da je ugotovljena majhna postishemicna lezija v apikoseptalnem delu levega prekata.Glede na obseg lezije gre za izjemno majhno področje,vendar je lokalizirano subendokardno,kar nakazuje moznost koronarne patologije.Narocena v kardiolosko ambulanto.
Zanima me kaj lahko pricakujem?Ocitno je nekaj bilo na srcu-kako lahko preprecim ponovitev?
Naj povem še,dacsem stara 42 let,ne pijem alkohola,ne kadim,3x tedensko sem v fitnesu,nekoliko imam preveliko TT,krvni tlak obcaano nekoliko povisan,od terapije jemljem Concor 2,5 mg zj.
Najlepsa hvala za odgovor
Ana
Default avatar

Boris Cibic

Živimo že v dobi, ko zdravnikom pri ugotavljanju bolezni so v veliko pomoč aparati. Začel sem zdraviti srčne bolnike ko sodobnih aparatov še ni bilo. Pri vas so ugotovili majhno spremembo na spodnjem delu levega prekata srca, ki je lahko posledica zapore majhne žile. Zato so vas napotili na pregled h kardiologu, ki vas bo, zelo verjetno, naročil na slikanje žil srca (koronarografija). Srečno.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si