Forum: Kardiologija

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

Mnenje oz. razlaga izvida

Odgovori Nova tema
Default avatar klementinay 26 Okt 2017 19:51

Pozdravljeni,
moja mama je bila zaradi bolecin v prsnem kosu, leva stran pregledana pri internistu, vse krvne preiskave so bile bp, vkljucno z troponinom, RTG pa je pokazalokroglo zgostitev projekcije apeksa levega prekata premera 2cm. UZ srca cez teden dni mnenje: Blago koncentricno hipertroficen levi prekat z normalno sistolno in blago diastolno disfunkcijo ter blaga mitralna regurgitacija.
Sprememba , ki je bila vidna na RTG danes ni vidna.
Zanima me glede na to, da ima mama se vedno obcasne bolecine , kaj ta diagnoza pomeni in RTG slika pomeni in kako, da na UZ ni bilo vidno kar je bilo na RTG?A je mozno, da je dr. (internist, ni pa kardiolog) kaj spregledal na UZ in ali mislite , da bi bilo glede na se vedno obcasne bolecine dobro , da opravi npr, samoplacnisko se enkrat UZ pri kakem kardiologu?

Lepa vam hvala za odgovor in lp.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Boris Cibic 27 Okt 2017 12:35

Zgostitev, ki je izginila v času enega tedna dopušča pomisliti na blag vnetni proces, ki se je že resorbiral. Rtg slika srca kaže na možnost, da se bolnica zdravi zaradi visokega krvnega tlaka. Če se bodo bolečine ponavljale priporočam še, da bolnica opravi pregled EKG.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh