Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

Krvni pritisk

Default avatar

Alen1987

Pozdravljeni
Star sem 30 let in se včasih pri delu (hud fizični napor pri visokih temperaturah) počutim zelo slabo. Vrtoglavica, oteženo dihanje, bolečine v prsih, slabost, glavobol, 2x sem celo omedlel, tako da so me odpeljali z reševalnim vozilom. Kmalu po naporu je moj krvni pritisk le okrok 110/60 utrip pa 56-58 udarcev na minuto, ko pa se umirim ali ko sem doma merim pritisk pa je nekoliko povišan v povprečju 160-170/100-110 utrip pa med 65 in 85. Moj osebni zdravnik vedno reče da gre za trebušno gripo in mi noče dati na EKG... Kaj naj storim?
Lep pozdrav
Default avatar

Boris Cibic

Glede na vsebino dopisa bi rekel, da ste samo enkrat doživeli zaplet počutja zaradi katerega so vas peljali na pregled na urgentni blok. V drugi polovici dopisa pa ste napisali "moj osebni zdravnik vedno reče, da gre za trebušno gripo". Niste napisali s katero diagnozo so vas odpustili z urgentne preiskave . Slabost zaradi nenadnega padca tlaka ali zaradi nenadnega porasta tlaka ali zaradi padca ali porasta srčne frekvence? Lahko mi še pišete.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si
Default avatar

Alen1987

Hvala za vaš odgovor, to se je sicer zgodilo že štirikrat v zadnjem dobrem letu. Sem pa že bil pri drugem zdravniku, ki mi je dal napotnico za kardiologa, ker je krvni pritisk še vedno močno povišan. Upam da bo vse v redu.
Hvala za vaš čas in pomoč.
Lep pozdrav
Default avatar

Boris Cibic

Odgovor ni potreben.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si