Forum: Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Krči v trebuhu

Odgovori Nova tema
Default avatar mmmmmm 6 Sep 2009 17:26

Pozdravljeni!

Imam več vprašanj...
1.) Od petka zjutraj me vsake toliko časa zvija v trebuhu, imam krče. Krč pride (je precej močan), nato pa mine in je nekaj časa dobro. Sicer se je stanje nekoliko poslabšalo do včeraj, danes pa so krči malo redkejši. Obenem sem imela nekajkrat drisko. Krče sem s petka na soboto začutila tudi ponoči med spanjem. Ali gre po možnosti le za prehlad ali trebušni virus? Z odvajanjem urina nimam težav. Krči niso del menstrualnega ciklusa, saj dobivam menstruacijo ok. 17. v mesecu, pa ti krči so drugačne vrste, zelo intenzivni. Razlezejo se nekako po celem trebuhu, obstaja pa bolečina v spodnjem delu trebuha, sploh na dotik/pritisk. Zaradi omenjenih težav tudi apetita nimam, tako da nisem veliko jedla.
Kadar mirujem (sedim ali ležim) je stanje nekoliko boljše, če pa se premikam pa so krči hitro prisotni.

2.) Že 3 tedne imam rahlo vneto žrelo, ni preveč hudo in boleče ampak vseeno neprestano čutim, če vzamem septoleto mi pomaga za krajši čas. Vmes sem bila na splošnem sistematskem pregledu (skoraj 2 tedna nazaj) in zdravnica je rekla, da bo verjetno minilo in da naj v nasprotnem primeru grem ponovno k zdravniku. Že nekje 3 tedne pa me tudi spremlja slabo počutje (vendar ne skoz cel dan, običajno se zvečer izboljša). Občasno se pojavi glavobol in zelo čudno počutje. Ali naj zaradi tega obiščem svojo zdravnico?

Hvala že vnaprej za odgovor.
Lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katarina P 10 Sep 2009 14:06

Verjetno gre za virozo, pocivajte in pijte dovolj tekocin. Ce se stanje ne bo izboljsalo v nekaj dneh, pa pojdite k zdravniku.

Lep pozdrav,
Katarina

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Riss 9 Okt 2009 18:38

Tudi jaz se že 3.teden počutim čudno najprej je bil zabasan nos,kašelj in malo me je špikalo v grlu. Sedaj je to minilo me pa obliva,vroče mi je in me zelo boli trebuh ter slabo mi je,tako da počivam in pijem čas pa bolečina nikoli čist ne izgine! Kaj mi je pa nimam pojma,k zdravniku it je pa ? saj mi vode nebo vzela kri prav tako ne,rekla bo viroza počivat pa če je ali ni,pol je pa vseeno če sem doma!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katarina P 19 Okt 2009 14:23

Tudi jaz vam tukaj zal ne bom mogla reci nic drugega kot to, da pocivajte... brez pregleda je karkoli drugega nemogoce.

Lep pozdrav,
Katarina

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar savica 3 Mar 2010 14:06

že dva meseca me z določenim gibom prime krč v trebušni votlini predvsem na levi strani pa naj bo spodaj v črevesju ali malo više pod rebri. Je zelo boleče kajti imam občutek kot bi mi potegnilo trebuh na stran. Prosim vas napišite mi kako si lahko pomagam in zakaj krči nastanejo, Zdi se mi, če me bo krč prijel malo više da tega ne bom preživela zaradi bližine srca. imam 59 let
hvala za odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katarina P 7 Mar 2010 19:44

Glede na to, da gre za bolecino ob gibanju, je bolecina verjetno kostno-misicnega izvora, seveda pa je mozno tudi, da je bolecina povezana z dogajanjem v trebusni votlini. Ker na daljavo in na pamet tezko kaj bolj pametnega recem, vam svetujem, da obiscete zdravnika, ki vas bo lahko pregledal.

Lep pozdrav,
Katarina

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Julija Č 25 Feb 2012 10:37

Pozdravljeni.
Danes zjutraj me je na desni strani trebuha v podolgovatem pasu zgrabil krč, ki ni popustil približno 15 minut. V tem času, zaradi bolečine nisem mogla normalno dihati. Ulegla sem se na posteljo, postalo mi je slabo, v glavi se mi je začelo vrteti in še vedno nisem mogla normalno dihati. Po celem telesu me je oblivala vročica, moj obraz je postal izredno bled, imela sem temne podočnjake. Bolečina je postopoma pojenjala, vendar jo še vedno malo čutim.
Ali je z mano vse v redu? Ni vredno omembe?

Lp. J.Č.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katarina P 11 Mar 2012 21:11

Zelo tezko recem, kaj je bil vzrok krcu - lahko je prislo do krca v poteku crevesja, lahko je pocil folikel ob ovulaciji... ce je bolecina povsem popustila in se ni vec ponovila, ne skrbite. Vkolikor pa se je ali se bo ponovila, pa vam svetujem pregled pri zdravniku.

Lep pozdrav,
Katarina

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh