Over.Net iskalnik (βeta)

Iskanje po uporabnikih
Išči po:
Išči po:
Časovne omejitve in razvrščanje

7451 zadetkov

obolela ščitnica

obolela ščitnica Forum: Hormonske motnje

... kaj se dogaja z mojo ščitnico, kakršnihkoli drugih problemov nimam. Poslana sem na vašo kliniko na punktiranje, vendar je 4-6 tednov za mene dolg čakalni rok. Na izvidu piše: Patološko spremenjena ščitnica.Gre za slabo omejene heterogeno hipoehogene noduse znotraj nje. Lahko bi šlo tudi za multifokalne spremembe znotraj difuznejše parenhimske okvare. Možna drobna patološka bezgavka v centralnem ...

ščitnica, delovanje in vzroki

ščitnica. Forum: Starševski čvek

... greš na sonce potem neke motnje prebave imam tudi, ne grem vsak dan na veliko potrebo, včasih pa. slabo razmišljam, včasih imam kar mrzle roke no zdej poleti ne ampak prej pa ali je to mogoče ščitnica in da je potrebna drugi teden laboratorijsko preiskavo krvi TSH

Ščitnica pod pritiskom sodobnega življenja

Uredništvo

... način zdravljenja bolezni, tiroidektomija.  Zdravnik Theodor von Billroth in njegov učenec Theodor Kocher sta izvedla, za tisti čas zelo zapleteno operacijo, odstranitev ščitnice. Stres in ščitnica – ali gresta z roko v roki? Stres je naraven dejavnik, prisoten v našem telesu vsak dan. Naravni stres se aktivira še v fazi spanja v zgodnjih urah in je koristen za naše delovanje. Deluje ...

Re: tolmačenje izvida - ščitnica

Ščitnica - ni težav Forum: Hormonske motnje

... (na 2 meseca - vse bp). Leta 2001 sem po nasvetu prijateljice (po videzu se ji je zdelo, da bi lahko imela povečano ščitnico) šla na pregled ščitnice (težav nisem imela). Takrat je bila diagnoza: ščitnica je palpatorno difuzno povečana, na otip ni občutljiva, je elastične konsistence. Povečanih bezgavk na vratu ne otipljem. UZ vratu: difuzno povečana ščitnica grobe strukture. Istmus je ozek. ...

Ščitnica in zanositev

Uredništvo

Pred kratkim so mi ugotovili, da mi ščitnica premalo deluje. TSH je 8 in še nekaj. Nisem privrženka, da bi tablete kar tako jemala in celo življenje, me zanima ali se da to odpraviti s alternativno medicino. Več »

Ščitnica

Uredništvo

Zanima me kakšno vlogo v telesu opravlja ščitnica? Več »

Ščitnica razlaga izvida

Frece Forum: Hormonske motnje

Pozdravljeni, prosim vas za razlago in vaše mnenje: hčerka je bila pri tirologu 2x: /status obakrat: telesna teža 56 kg, koža je topla, suha, je brez tremorja prstov rok, pulz je normokarden; Vrat: ščitnica normalne velikosti, lokalnih bezgavk se ne tiplje. poleti 2012: UZ ščitnica je normalne velikosti, anizoehogene grobe strukture vdesnem režnju dorzalno, normalno prekrvavljena; laboratorij: ...

nevica - ščitnica

GRETKA Forum: Starševski čvek

Gretka,ali mi lahko poveš,kakšne težave je imela mama in kako so ji ugotovili,da je kriva ščitnica? Tudi sama imam kar nekaj težav,zdravnica mi je omenila,da bi lahko šlo tudi za ščitnico,vendar pregleda v zvezi s tem nisem imela.Hvala ti,če mi boš lahko odgovorila! Sori ker se oglašam tako pozno. Včeraj ni bilo časa. Torej, mami so se pojavile ...

ščitnica in nosečnost

rada bi... Forum: ABC ginekologije in porodništva

... V najstniških letih, natančneje v 6 razredu pa tja do 1 letnika srednje šole sem imela težave s ščitnico.. pomanjkanje joda. Zdravila sem se s pomočjo tablet VOBENOL. Sedaj sem zanosila in mi je ščitnica delala preglavice; Kajti kakor hitro sem imela hitrejši tempo hoje, ali pa sem se samo razburila, me je bolelo od vratu pa do pljuč, enako kot prej ko sem imela pomanjkanje joda. V 6. tednu ...

ščitnica in spontani splavi

Krivokljun Forum: Hormonske motnje

... kako naj bi ravnala še pred ponovno zanositvijo glede ščitnice, jemanja zdravil, pregledov specialistov pred in med nosečnostjo itd…. Bojim se, da bi lahko bila kriva za splave tudi moja ščitnica, zato vas lepo prosim za nasvet na koga se lahko obrnem in kaj vse lahko naredim glede ščitnice pred in med zanositvijo. Namreč vsa moja vprašanja, če je lahko kriva morda ščitnica, vedno naletijo ...

Re: težave s ščitnico

ščitnica in nosečnost Forum: Starševski čvek

Nočem biti ... je napisal/a:ščitnica in nosečnost je napisal/a:Jaz pa sem po prvi nosečnosti imela težave s ščitnico, jemala neka zdravila eno leto in stanje se je umirilo. 15 let kasneje so se pojavile težave, ki sem jih jaz pripisovala EMŠOtu, torej utrujenost, zaspanost, brezvoljnost, suha koža, strašanski ...

ščitnica

klavdy Forum: ABC ginekologije in porodništva

... dobim napotnico, imam par vprašanj in lepo prosim za odgovore:) kaj pomeni, da so povišani in kaj lahko sama stroim glede tega (prehrana,..)? ali je običajno, da se v nosečnosti pojavi povečana ščitnica? kaj če ne bi šla k zdravniku zaradi angine, kaj bi bilo, če bi bila do poroda zdrava in brez obiska os. zdravnika? malo sem sicer brala po internetu, da naj bi ščitnica povzročala pri otrocih ...

GOMOLJ ŠČITNICA-RAZLAGA IZVIDA

2191128 Forum: Hormonske motnje

Pozdravljeni, prosim za razlago izvida z dne 21.11.2013 in vaše mnenje glede gomolja – ščitnica: UZ: videti je primerno velik levi reženj, nekoliko hipoehomogen z dvemi manjšimi hipoehogenimi nodusi velikosti 4,5 in 4 mm, podoben istmično meri 3 mm, hiperehogen odboj. Desni reženj praktično v celoti zavzema gomolj mešane strukture, delno ...

Re: OTEKAM V OBRAZ!!!

ščitnica! Forum: Starševski čvek

... ali pa kam drugam. Naj mi dohtarji ne zamerijo, ampak vidim, da se ne zavzamejo kaj dosti. Pa to z oljem bom poskusila LP! Tudi mojemu možu so vzeli kri za ščitnične hormone in vedno so rekli, da ščitnica dela normalno. Potem pa se je po več kot 4-ih letih en tireolog (specialist za ščitnico) v KC spomnil, da bi bilo pa dobro še testirati za protiščitnične hormone. Svetujem, da opraviš še to ...

Re: Rad bi se zredil

Ščitnica morda Forum: Starševski čvek

kako se zrediti je napisal/a: ↑ Ščitnica morda je napisal/a: ↑ Imaš problem v ščitnici, da ti ne deluje dobro, kaj veš? Nevem, je ščitnica pogost vzrok, da se ne moreš zredit? Tudi ja. Uravnava presnovo. Preberi si več o tem. Pojasni zdravnikom kje imaš težave in res naj ti jo pregledajo. Eni pa ne morajo shujšati in je spet ščitnica kriva. Probaj ugotoviti kje ...

ščitnica

Nataša1 Forum: Hormonske motnje

... heterogeni nodusi,ki niso videti hipervaskularni, so videti enake strukture, večjega v levem režnju izmerim prečno 14,7mm,desno 1cm in difuzno v parenhimu manjši, v preostalem delu parenhima je ščitnica videti primerne strukture. Zaključe: Multinodozno spremenjena ščitnica. Zdravnik na Uz je rekel, da je na ščitnici polno vozličkov. Kaj to pomeni? Svetoval mi je tudi obisk pri tirologu. Ali ...

ščitnica

tanja Forum: Družinska medicina

Zanima me kakšne so lahko težave, če ščitnica deluje nepravilno (povečana ščitnica)? Hvala in lep pozdrav!

ščitnica

jasmina Forum: Družinska medicina

Dober dan ! Pred pol leta sem bila pregledana za ščitnico in sicer zaradi prekomernega izpadanja las, hujšanja,.. Na podlagi izvidov in ultrazvoka so postavili diagnozo nevrotična golša . ( UZ- ščitnica trde konsistence in precej velika, hormoni v mejah normale ) . Predpisali so mi tablete jodid in sicer eno na dan. Pijem jih že več kot štiri mesece in 1.oktobra imam ponovno kontrolo. Zdi se ...

Povečana ščitnica

Eva Forum: Družinska medicina

... obdobju mutiranja glasu. Medtem, ko čakava na napotnico, sem zelo zaskrbljena, ker je taščina mama, torej sinova prababica imela golšo. Ali je moj strah utemeljen oz. kaj vse lahko pomeni povečana ščitnica? Kaj natančno je bazedovka? Ali povečana ščitnica avtomatsko pomeni tudi preveliko izločanje hormonov? Najlepša hvala za odgovor(e) in lep pozdrav.

ščitnica

marija Forum: Družinska medicina

... zdravljenje. Tg da je normalen in naj opustim Vobenol. Rezultate preiskave pošiljajo na dom, tako da se s specialistom ne morem podrobno pogovoriti. Kaj pomeni supresijko zdravljenje. Ali je ščitnica sama začela normalno delovati, in so rezultati preiskave res tako dobri, da ne bom nikoli več potrebovala Vobenola. Sicer pa so to rezultati jemanja Vobenola. Kaj naj neham jemati Vobenol, ...

ščitnica

tanja Forum: Družinska medicina

Jaz imam eno vprašanje, stara sem 24 let in se že kar nekaj let zdravim zaradi povečane ščitnice, povezane s pomanjkanjem joda, ščitnica na videz ni ravno zelo vidna, je pa otipljiva.Nekaj let sem se zdravila z Vobenolom, nakar mi je zdaj zdravnik predpisal tablete.JODID 100mg. Vmes med zdravljenjem sem bila jaz nekaj časa neresna, in tu in tam kake nisem vzela, ...

ščitnica

Natka Forum: Družinska medicina

... je toliko obolenj ščitnice. Jaz imam recimo povečano zaradi pomanjkanja joda. Ko jemljem jod, je normalne velikosti (oz nevidna na zunaj). Kako to, da telo samo ne proizvaja dovolj joda, da se ščitnica ne bi mučila. Lahko kako pripomorem k temu. Ali ščitnica močno vpliva na plodnost oziroma neplodnost. Je možno kljub težavam zanositi. ali je težko?Malo me skrbi, ker si v letu ali dveh zelim ...

Ščitnica

Elizabeta Forum: Družinska medicina

Spoštovani! Zanima me, zakaj ščitnica premalo ali preveč deluje? Kaj jesti, kaj ne oz. kako živeti, da se delovanje ne poslabša? Sprašujem zato, ker se na vsake dve leti ob pregledu izkaže, da mi ščitnica premalo deluje, vendar se potem stanje popravi (opozorilo osebnega zdravnika). Naprej na preiskave nisem bila ...

ŠČITNICA

SABINA Forum: ABC ginekologije in porodništva

... let in sem v 22 tednu nosečnosti. Počutim se izredeno dobro, nobenih težav, razen tega da imam premalo železa. Zanima pa me kakšne posledice ima, na mojega še nerojenega otroka, očetova zmanjšana ščitnica in tetina povečana ščitnica.

ščitnica

maja Forum: ABC ginekologije in porodništva

... Po približno dveh letih sem šla ponovno na pregled in rezultati so bili v redu. Pred letom dni sem po slabem počutju (zaspanost, utrujenost) spet šla na pregled in spet se je pokazalo da mi ščitnica dela premalo (TSH malo pod 10). Do kontrole pri specialistu mi je vrednost TSH padla na 5, po dopustu in terapiji z Vobenolom 1/4 tablete na dan, pa na vrednost TSH pod 1. Vmes sem šla večkrat ...

povečana ščitnica

nfwpo3erui Forum: Hormonske motnje

Spoštovani Prijateljici so pregledali kri in ugotovili, da je delovanje ščitnitnice normalno, vendar je žleza ščitnica povečana. Prijateljico zanima zakaj je lahko ščitnica povečana in kakšne preiskave sledijo za ugotovitev vzroka. Hvala za odgovor. Aleksandra

nujno ščitnica

MARIJA Forum: Hormonske motnje

... so mi ugotovili gomolj. Na samem pregledu ščitnice (tudi punkcija) je bilo ugotovljeno samo to, da imam gomolj v velikosti 3 x 3 cm. Nekaj let sem hodila na redne preglede enkrat letno, vendar je ščitnica normalno delovala. Na preglede sem hodila k vam dr. Pirnat, nato pa nekajkrat na Bled v Diagnostični center. Ker je ščitnica normalno delovala, ste mi predlagali, da ni potrebno več hoditi ...

ščitnica

IANA Forum: Hormonske motnje

... 32 let in imam že nekaj časa težave z vratom in sicer, če se dotaknem ščitnice iz strani me začne boleti in bolečina ostane še nekaj časa. Pred letom sem imela pregled krvi, ki je pokazal, da mi ščitnica deluje v mejah normale. Ali je moj vzrok za bolečino še vedno lahko ščitnica? Hvala za odgovor!

Ščitnica po porodu

mutti Forum: Hormonske motnje

Spoštovani dr. Pirnat! Prebrala sem vse podobe teme, a vendar potrebujem vaše mnenje posebej za moj primer. Poskusila bom karseda na kratko. Stara sem 38. Rodila sem trikrat. Prvič, pred 8 leti, je ščitnica iztirila (hiper; TSH 0,0, FT3 44.1; aTg 51; aTPO 11) zaradi predoziranja prešla v hipo, terapijo sem sama prekinila in čez čas se je umirila. Z mano vred. Bilo je hudo, z dojenčkom pa to ... ...

Ščitnica in nosečnost

Janca1 Forum: Hormonske motnje

... Zaradi tipičnih nosečniščih znakov me je zdravnica napotila še k ginekologinji, da zanesljivo potrdi ali ovrže možnost, da sem noseča. (Otrok bi bil zaželjen). Zanima me, zakaj je po vašem mnenju ščitnica povečana, če so hormoni v mejah normale (vrednost 3), moti pa me tudi občutek mraza (kot, če imaš visoko vročino). Ali je tudi v primeru, da je vrednost hormonov normalna nevarnost za otroka ...

Ščitnica in razvoj ploda

Kaja Forum: Hormonske motnje

Spoštovani, 8,5 mesecev po porodu sem ugotovila, da ščitnica ne deluje kot bi morala to so potrdili tudi izvidi: TSH: 36,047 antiTg:116,1 FT4: 6,4 anti TPO:1300 FT3: 3,30 TSI: 2 Uz: ščitnica je na zgornji meji normalne velikosti, hipoehogena s hiperehogenimi trakovi. Desni reženj je večji od levega. Menje zdravnika: ugotavljam ...

Zopet ščitnica?

ŠeEden Forum: Hormonske motnje

... pojavlja vročica in utrujenost. Včasih me ponoči tudi vse »srbi«. To da sem utrujena vem da je »normalno« za konec nosečnosti, ampak zdi se mi da so znaki povsem identični kot takrat ko mi je ščitnica preveč delovala in ne tako kot ob koncu prve nosečnosti. Zanima pa me naslednje: ali je kakorkoli lahko nevarno za otroka v primeru da mi ščitnica deluje preveč. V začetku nosečnosti smo kontrolirali ...

Kako ste vedele,da je ščitnica

era Forum: Hormonske motnje

Pozdravljene. Že en čas spremljam ta forum in se sprašujem kako ste ve odkrile,da vam ščitnica ne deluje pravilno. Moj ati ima probleme s ščitnico . Najdli so mu na krvni preiskavi. Mene je tudi enkrat zdravnica poslala na odvzem krvi , kateri je pokazal,da imam vse v meji normale. Imam pa en problem. Zelo pogosto me stiska v predelu vratu, ...

Ščitnica/psiha?

annie Forum: Hormonske motnje

... Ker obstaja verjetnost, da sem malce depresivna sem čez mesec dni naročena pri psihiatru, do takrat pa po potrebi jemljem Lexaurin, ki pa mi ne pomaga, zato sem vse bolj prepričana, da je vzrok ščitnica. Moji simptomi: imam občutek kot, da me nekdo drži za vrat, imam cmok v grlu in malce sluzi se mi nabira, imam za moje razmere rekordno št. mozoljev na obrazu, srce mi razbija, ponoči se zbujam, ...

Ščitnica zavrača jod

Bana Forum: Hormonske motnje

Pozdravljeni! Dobila sem datum za jodiranje, popila tisto tekočino, potem pa so me obvestili, da moja ščitnica ne sprejme joda. Kaj to pomeni? Ščitnica naj bi proizvajala jod, torej to pomeni, da ga je v telesu dovolj ali da je v okvari in ga zato ne sprejme? Kaj to sploh pomeni? Zaskrbljeno so me poslali domov z Euthyrox terapijo. Ne morem spati, ...

Ščitnica

kaka Forum: Zdravilstvo

Po porodu leta 2003 mi je ščitnica začela delovati preveč.Moja diagnoza je bezadovka.Nato sem spet zanosila in ščitnica se je uredila.da so bili izvidi vnormalni.Po porodu pa mi je zopet začela preveč delovati.Hodim k bioenergetičarki.Bi se dalo pomagati,ker drugače bom morala na operacijo,da mi jo odstranijo,ker ...

ščitnica?

mirjam78 Forum: Hormonske motnje

... pa mi je vse nekako odveč. Hitro se razburim, veliko stvari me vrže iz tira, kar mi spet ni podobno. Drugače sem zdrava razen kakega prehlada ali kaj podobnega. Sumim da mi je začela spet nagajati ščitnica vendar želim mnenje nekoga preden grem na pregled, saj že dvakrat sem sumila na njo pa mi testi krvi niso ničesar pokazali in mi je zdravnik dal vedeti češ da ni vse ščitnica in da sem mogoče ...

Nosečnost in ščitnica

larag Forum: Hormonske motnje

Pozdravljeni, redno hodim na pregelde ščitnice DG: evtirotična koloidno spremenjena ščitnica TSH je običajno normalen, prvič 3,6 (pred 4. leti), sedaj običajno 1,2. Izvid iz 14. tedna nosečnosti: TSH 1,3 Ščitnica je normalne velikosti, anizoehogena nekoliko bolj prekrvavljena, predvsem desno v spodnji polovici - razširjen in zadebeljen istmus. ...

Re: Noge se mi tresejo.

ščitnica Forum: Starševski čvek

Mogoče ščitnica ? Meni se je to dogajalo lani, ker mi je ščitnica preveč delala. Drugi znaki so bili še: hujšanje, prekomerno potenje, zatečen vrat.

RAHLO POVEČANA ŠČITNICA ?

NEJŠA Forum: Hormonske motnje

POZDRAVLJENI ! PRIBLIŽNO EN MESEC ME NEKAJ TIŠČI V PREDELU SAPNIKA, KOT BI ME NEKAJ PRITISKALO NA NJEGA.OBČUTEK IMAM DA IMAM V SAPNIKU VELIKO SLUZI IN DA ME NEKAJ TIŠČI, ŠE NAJBOLJ TO OBČUTIM KO GLAVO DAM NAVZDOL. KER TO TRAJA ŽE EN MESEC SEM OBISKAL OSEBNEGA ZDRAVNIKA,KI JE REKEL DA IMAM RAHLO POVEČANO ŠČITNICO NI PA ME DAL NA VZEM KRVI ZA TSH, ZATO KER ME JE KAKE TRI MESECE NAZAJ RAVNO TAKO NEKA...

ŠČITNICA IN DEPRESIJA

urskat Forum: Hormonske motnje

Spoštovani! Letos julija me je doletela depresija. Me pa zanima ali je možno, da jo povzroča ščitnica. Lani poleti so mi odstranili desni reženj (popolna resekcija desnega režnja z istmusom). Od takrat jemljem tablete Eltroxin 50, 1 tbl na dan. Vrednost TSH je normalna, zato je zdravnica smatrala, da je s ščitnico vse v redu in mi dala antidepresiv ...

ščitnica

perlica Forum: Starševski čvek

Zdravnik mi je pri nekem pregledu (ortopedski pregled ramena in vratu) mimogrede otipal POVEČANO ŠČITNICO. Jaz niti ne vem, kje je točno to zatipal, ker ne vidim sprememb. Oz. ne vem kje je točno ščitnica za otipati ? Kaj naj zdaj, naj kaj ukrepam v smeri dodatnih pregledov ? Kaj sploh pomeni povečana ščitnica (le na otip)

Re: Težave s težo

hormoni in ščitnica Forum: Starševski čvek

DRRR je napisal/a: Hormoni in ščitnica sta pa itak zaščitni znak bajsik.... ščitnica lahko narobe dela v obe smeri. pri hipertirozi človek neprestano hujša

Ali je tudi to ščitnica?

seal123 Forum: Hormonske motnje

... da moje počutje ni OK - kar naprej sem utrujen, zaspan, moja kondicja pa je kljub rednim treningom za približno 40% slabša kot pred letom dni. Osebna zdravnica pravi, da za to ne more biti vzrok ščitnica, saj so hormoni v normalnem stanju, po drugi strani pa se ji nadaljne preiskave ne zdijo smiselne, saj bi najprej počakala da se uravna TSH. Ker to traja že približnopol leta in je zelo moteče, ...

Povečana ščitnica

MetkaR Forum: Hormonske motnje

... zdravnica pregledala, potrdila nekoliko povečano ščitnico, in danes sem dobila datum pregleda čez pol leta. Mi lahko samo poveste, lahko sama kaj storim za to, od česa bi bila lahko povečana ščitnica in ali je pol leta "dogledna" čakalna doba? Ne kaže to na nič hujšega, če je ščitnica povečana? Naj še omenim, da se tudi mama zdravi za ščitnico (mislim, da je imela ona prenizek TSH). Hvala ...

ŠČITNICA?

MARIJANA30 Forum: Hormonske motnje

pozdravljeni, Leta 2009 sem imela vnetje ščitnice. TSH je bil 0,000. Rekli so mi da imam Hasimoto. Zdaj imam zopet težave, vendar ne vem ali je kriva ščitnica. Sem zelo utrujena in razdražljiva. Tišči me v prsih in bolijo me spodnji deli rok in nog (torej od komolcev in kolen dol). Začela sem se rediti oziroma občutek imam da sem napihnjena (predvsem v trebuh). Tudi s prebavo ...

avtoimuna ščitnica & alge

ursha17 Forum: ARHIV - zdravstvo

... zaradi vegeterjanstva. Pred kratkim pa sem zasledila da določene alge niso primerne za bolnike kot sem jaz, ter naletela tudi na to informacijo, kateri dodatki naj bi bili primerni.... HIPOTIREOZA ščitnica – zmanjšano izločanje hormonov Ocean 21/Spirulina Max HIPERTIREOZA ščitnica – povečano izločanje hormonov Mega protect 4 life Q10 + Noni Zanima me kakšno mnenje imaste Vi glede tega, ter če ...

Ščitnica in teža

KS Forum: Hormonske motnje

... in če, kdaj bi morala to začeti opažati. Moj zdravnik mi je namreč rekel, da lahko živim normalno kot do sedaj (torej vse jem in pijem, brez kakršne koli diete), ker bom hormone, ki jih moja ščitnica ne proizvede dovolj, v telo vnesla s tabletami. Mi lahko prosim pojasnite, ali upravičeno pričakujem, da se mi bo zaradi jemanja teh tablet upočasnil metabolizem in povečevala telesna masa ...

ščitnica, omotica, pritisk v ušesih, močno bitje srca

onina Forum: Družinska medicina

... krvna slika drugače ok, razen TSH. Težave, ki jih imam, pa so naslednje: -močno bitje srca (ne hitro), zakar me je zdravnica poslala na EKG, vendar mi ga niso naredili, ker naj bi bila za to kriva ščitnica (ali je to res?). -pritisk v glavi in v ušesih - na to nisem bila niti pozorna, dokler se mi niso danes pri vožnji z avtom za nekaj trenutkov "odprla" ušesa in sem se kar "zbudila". Ko so se ...


Beseda ščitnica se pojavi 9097 krat v 7652 zapisih.