Odgovori: Konfuzna situacija

Pregled teme
sanjči
Moje mnenje je, da je punca neresna in predvsem otročja, ker še sama ne ve kaj hoče in ti predlagam, da jo odmisliš... škoda časa je za zapravljanje življenja s tem,.... Ne govorim to zlobno, razumem te, le želim ti iz izkušenj povedati da boš še bolj razočaran kot si... sedaj. Najdi to, ki jo omenjaš-ta pravo in bodi srečen.

Sanja
Citiraj
zmeden
Mislim, da tvoj komentar povzame bistvo zaključka.

Sem prekinil stike z njo prejšnji ponedeljek. Zdj je ona tk na morju, kmal grem js. Bo precej časa minlo, preden se spet vidima. Upam, da dovolj, da si tudi sam povsem uredim stvari. Gre na boljše, opažam to na dnevni ravni. Nehal sem se ukvarjati z njo in njenimi problemi. Imaš prav. To je njeno življenje in sama si mora stvari uredit v glavi. Zanimivo je, da mi je sama rekla,da trenutno ni vredna tega, skozi kar sem šel oz. še hodim. Ker je takšna kot je. Zmedena. Res je tudi, da ne zna postaviti prave vrednosti temu, kar sem skušal storiti. Sem se pa naučil, da človeku ne moreš pomagati, dokler si sam tega ne želi.

Bom pa vsekakor v bodoče pozoren na to, kar praviš v drugem odstavku. Če je to res, tega si vsekakor ne privoščim in želim več. Bomo videli. Hvala za opozorilo. In hvala vsem, ki ste v temi sodelovali. Lepo poletje vam želim
Citiraj
t
Pojdi svojo pot, ne ukvarjaj se z njo. Njeno življenje je *njeno* in *njen* problem. Glavo si lahko pospravi le sama... ponavadi pa traja.
Ne pusti se odtegniti od tvojega življenja zaradi njenih komedij... trenutno tega ni vredna, niti tega niti približo ne bo cenila. Pojdi naprej... te bo že poiskala, če bo tako hotela in pripravljena nate.

Pazi samo na eno... takšna vrsta "zmedene" ženske zelo rada drži kvazi-"prijatelje" na stand-by varianti... v pripravljenosti, ko jih potrebuje, a vedno na polici, kamor jih po uporabi tudi vrne. Malo razmisli, ali samemu sebi privoščiš kaj takšnega...
Ne pravim, da se to nujno dogaja tudi tu... a bodi pozoren na znake.

Good luck :)
Citiraj
zmeden
Sem razmišljal. Mislim, da ne gre za to, da se zaljubljam v takšna dekleta. Ker je tale prva po nekaj letih, da sem se z njo spravil skupaj. Dolgo sem rabil, da sem se pobral od moje prve resnične ljubezni pred leti in mislim, da sem se zato tudi uspel v tem primeru tako hitro poštimati. Ker sem si rekel, da starih napak ne bom ponavljal. Mislim predvsem zapiranje. Prve 2 leti po tisti nesrečni ljubezni nisem čutil do nobene nič. V naslednjih 2 letih pa so prišle 3 simpatije oz. ljubezni, sam me ena ni hotela v tem smislu, eni nisem mogel tega povedati, ker je bila že v razmerju, pri eni pa nisem mogel nič storiti, ker je bila življenska ljubezen od najboljšega prijatelja in je nekaj časa trajalo, da se je on sprijaznu s tem, da js gledam tako nanjo , ampak potem pa je žal bilo že prepozno. Trenutki so minili.

Mislim da ne gre za podoživljanje kakšne travme, ampak bol za to, da sem si tako želel razmerje, da nisem uspel videti vseh dejstev glede nje. Sj zdj ko za nazaj razmišljam, se spomnem precej stvari, ki so nakazovale, da ona nima poštimano v glavi glede svojih čustev. Ampak v tistem trenutku sem se slepil. Js gledam na to kot na izkušnjo. Tako opekel se ne bom več. Upam. Nisem tip človeka, ki bi skakal za "kiklami", ampak hrepenim po resni zvezi z eno osebo. Do slej sem imel šele 2 takšni razmerji. In ko sem v takšnem razmerju, druge ne obstajajo. Tega si želim in vem, da tega pri njej ne bom našel. Jo imam pa zelo rad in želim ostati njen prijatelj, ona pa moja prijateljica. Pa ne v smislu, da se čuješ 1x na 2 mesca. Ampak resno prijateljstvo. Bomo videli, kaj bo čas prinesel. Upam, da bo ratalo.

Merinja, če tole bereš, poslal sem ti mejl. Upam, da boš odgovorila.

lp
Citiraj
sour_cream
Dejstvo je, da imaš problem, drugače ne bi sem pisal. Še bolj pomembno dejstvo pa je, da človek lahko spremeni samo samega sebe. Preveč se ukvarjaš s tem kaj ona ...... . Bolj produktivno bo, če se vprašaš kaj je v tebi takega, da te sili, da se zaljubljaš v nezanesljive, zmedene in labilne punce in zapletaš v povsem neperspektivna razmerja? Zakaj je tvoja osebna struktura takšna kot je, hočeš podoživeti kakšno specifično travmo iz otroštva, te zdajšnje situacije in duševno trpljenje na kaj spominjajo?
Res me zanima.

Iskreno razmisli, dobi si kako strokovno literaturo....bo več haska.

Lep dan!
sc
Citiraj
bella
Bolj, ko smo zmedene, več ženskih hormonov nam preplavlja telo. Verjetno je prava bejba bp, da si tako zagret. Tudi takšnih zrelih fantov pri teh letih je zelo malo, zato bi bilo škoda, da te izgubi. Ljubezen je pa tako težko najti...
Tvoj zadnji stavek je kar pravšnji. Razumi jo in ji daj čas, po drugi strani pa se ceni in ponosno hodi po svetu. Copate verjetno ne mara.Če se boš malo distanciral in jo brez razlage pustil na miru, bo verjetno bolj premislila, kaj bi izgubila. Ko bo pri njej zazevala praznina po tebi, bo že vedela, kje se bolje počuti in ljubi - če ne bo že prepozno...
Citiraj
zmeden
Halo. Na hotmailov mejl se ti poslal sporočilo s svojega mejla. lp
Citiraj
merinja
Zmeden, ali imaš kakšen mail, po katerem lahko kontaktiram s teboj?
Citiraj
zmeden
Res je. Ne ve, kaj bi. Veliko mi pomeni in ne želim, da bi ji ta hiba ostala. Tudi sama se zaveda tega in je jezna, ker en dan razmišlja tako, drugi dan drugače. Sem ji rekel, da sem ji pripravljen pomagat, čeprav ne vem, kako. Kako lahko to človek sploh poštima? Verjetno kakšne knjige. Morda kdo ve, katere? Ker ona se želi v red spravit. Glede mene je jasno. Ne želi me v tem smislu, jaz pa sem to tudi sprevidel in sem se poštimal. Glede bivšega oz. sedanjega kanditata me pa skrbi to, ker je vedno bolj očitno, da bo začela ponavljat iste napake kot pri meni. Vse mi je povedala, kaj sta sedaj imela, veliko sma se pogovarjala tudi o njuni preteklosti. Punca nima nikogar, s komer bi se lahko pogovorila in potem drži stvari v sebi. V bistvu sem ji js edini, ki mu lahko vse pove. Ampak to je šele sedaj. Vsa leta prej ni bilo nikogar. Vglavnem. Danes mi je povedala, da je on njen že večkrat rekel, da jo ljubi, ona pa se je temu izmikala in mu teh besed ni vrnila. In če je on njo čakal nekaj mesecev in gledal, kaj je imela z menoj, pa jo še vedno hoče, jo očitno še vedno ljubi. Zato sem ji rekel, da mora ona ugotoviti, če tudi ona njega ljubi, ker sicer se bo ponovila podobna zgodba kot pri meni, vendar bo v tem primeru imela hujše posledice. Moje mnenje je, da če ga ne ljubi, da mu mora to povedat in da gresta vsak svojo pot. Sicer pa lahko začneta reševat probleme. Ampak ja, ona je zmedena in ne ve. Večinoma pravi, da bi najraj pustila vse skup in ga nehala "mučiti". Mislite, da sem ji svetoval prav? Ali je ša kakšna druga pot zanjo? Ker bi ji res rad pomagal. Pa še to. Zase vem, kako je ljubiti in vem, kdaj to nastopi. A obstaja kakšen način, kako to ugotovit al je to nekaj, kar pač čutiš. Pač rad bi ji pomagal način, s katerim bi to ugotovila, ker zdle je taka status quo situacija, ki njemu ne koristi. Ker ni iskrena z njim. Dejansko sočustujem z njim, ker sem prehodil podobno pot. Prosim za kakšen nasvet. Hvala
Citiraj
evgen
Spoštovani,

če se punca ne zna v red dat pri teh letih je problem. Sicer mislim, da sta oba še mlada-študenta. Ampak mora človek imeti takrat že marsikaj pošlihtano v glavi. Ona enostavno ne ve, kaj bi. Tako bo tudi kasneje-zapomni si.

Jaz sem zveze končal na sledeč način. Ko sem ugotovil, da ni prihodnosti (sem toleranten), sem jasno povedal, da je konec. Z bivšimi sem se takoj po zvezi srečal še dvakrat oz. trikrat-po potrebi, da sem razčistil zadevo in izmenjal stvari. Sedaj se z njimi samo še pozdravim, spregovorim kakšno besedo in grem naprej. Ena moja bivša je poročena z mojim taboljšim frendom. Spregovorim z njo besede, ki so nujne, ostalim srečanjem in pogovorom pa se izogibam. Nobenih načrtovanih srečanj itd. Sedaj bo verjetno malo drugače, ker imam s partnerko otroka. Komuniciral bom samo zaradi dobrobiti otroka.

Večkrat, ko sem odhajal iz zveze sem jokal in bil psihično prizadet in včasih sem se komaj zadržal, da bivše nisem poklical. Samo po okoli dveh mesecih se prizemljiš. Veš, da si se razšel zaradi nepremostljivih razlik in ti je bolje.

Drži se ... Evgi
Citiraj
zmeden
Če sem že začel zgodbo, jo bom še končal. Situacija ni več konfuzna. V bistvu mi je že pred časom postalo jasno, da z nama nič ne bo. In sem zdj že skoraj ok, precej precej manj je obremenjevanja oz. zdj se ne obremnjejum več, ampak samo še občasno premišljujem. Naj razložim, kaj se je zgodilo z njo. Punca se je po tistem, kar sem pisal zadnjič, še dobila z bivšim, ker jo je neki veklo tja. Njene besede. Nakar sma se pogovarjala in je ugotovila, da ni prepričana, da ji bo z njim uspelo in se je odločila, da ga bo pozabila. Vplival res nisem nanjo. Pustil sem ji govoriti. Isto je ugotovil on. Nakar je nekaj dni kasneje imela rojstni dan in sta spet prišla v kontakt ter ga je povabila na njeno praznovanje, ker je tip pač del njene družbe. To je bilo predvčerajšnjim.Včeraj sma imela z njo pogovor in sem jo vprašal, kako se je počutila ter je rekla, da zaljubljeno. Imela menda še nič nista, čeprav js nič več ne verjamem. Mam jo res fejst rad in sem resnično vesel zanjo, da je le nekaj ugotovila. Želim ji srečo. Čeprav ko pomislim nase, mam še malo grenkega priokusa. V bistvu sem izpadel 3.kolo. To me malo moti, ampak kaj naj. Spremenit ne morem ničesar. Včeri sma ugotovila, da imama različna pričakovanja od zveze, kar pomeni, da bi itak prej ko slej blo konc, tudi če ne bi bilo njega. Morda bolje, da je tk izpadlo.

Me pa zdj neki zanima. Kot rečeno, ji želim srečo, ampak mislim, da z njim tega ne bo doživela. Verjetno bosta imela lepo poletje, morda še kak mesec več, ampak to je to. Gre se namreč za to, da je ona njega pustila, ker je on imel kolegico, za katero je občasno skrival, da je bila pri njem itd. (varanje po moje???). Mislila je, da ji do nje ni več. In zdj po 4ih,5ih mesecih je tip še vedno zainteresiran za njo, pripravljen ji je vse odpustiti, kar ji je pokazalo, da je končala takrat zvezo po nepotrebnem. Trik je pa v tem, ker se on noče pogovarjat o tem, kar je bilo. Kot da tega ni bilo. Ona pa je to tudi sprejela. Moje mnenje je, da bo prej ko slej prišel konflikt, kjer bo vse udarilo ven. Kot mi je sama rekla, je človek večino časa precej neresen in se z jim ne more pogovarjat resno. Zato tudi pravim, da imama z njo očitno različne želje glede veze, ker sem sam precej bolj resen glede pomembnih stvari. Poleg tega nimata nekega zaupanja , ker ji je on precejkrat čekiral mobitel, da bi se prepričal, da je samo z njim. WTF??? Sam sem mnenje, da tega ne počneš, če nekomu zaupaš ali si želiš zaupati. Vem, da to niti ni moja stvar, me pa vendarle zanima, kaj mislite vi. Js mislim, da je takšna zveza obsojena na propad. Ker jeseni bo ona v LJ moja soseda in po vsej verjetnosti se boma kej družila. Če ne prej, bo takrat pri njemu udarilo. Ona pa ne želi z menoj prekinat stikov. Sam js se zaenkrat preventivno držim nazaj, ker morm vse to dat skoz, preden lahka začnem razmišlat o resnem prijateljstvu z njo. Upam,da bo mogoče. Sicer mam že poln kufer vsega skupaj, ampak me pa res zanima, kaj vi mislite, kako bi se naj par lotil reševanja zveze po vsem tem, kar se je zgodilo med njima. Js mislim, da se tega lotevata precej nezrelo oz. neresno. Pa tudi, da si on nje ne zasluži. Čeprav po drugi strani, morda sta pa vredna drug drugega.Pa lep pozdrav
Citiraj
aisha
in če bi imel novo dekle,bi se jokala in jokala da je bila zmedena in da ji je ful žal in naj se vrneš k njej...
ne se poniževat,bodi moški,ker to imamo ženske rade!!!
mene osebno odbijajo moški, ki "silijo" oziroma čakajo name.enako velja za večino žensk ,ki jih poznam..premisli.bodi samozavesten in dovolj močan,da rečeš zdaj je dovolj.
moški mora izkazovat moč,ženska ga ne sme obračat...malo bi pa malo ne bi...
to jo po mojem odbija. enkrat ko rečeš sam pri sebi ZDAJ JE DOVOLJ, čez par dni bo že pred tvojimi vrati... ampak takrat se vprašaj če je ona res prava zate, imam občutek da je oseba ki ni čisto ok sama s sabo..in ko te bo prosila, premisli dobro,ker če je že zdaj cela zmedena kaj bo šele čez nekaj let?

skoraj vsak začetek je lep,dolgi pogovori,močna strast,24 ur na dan skupaj...in če je že zdaj cela zmedena..kaj bo šele ko mine oblak zaljubljenosti??iz tvoje strani se bo lahko razvila ljubezen ,kaj pa iz njene?
Citiraj
evgen
Tutjs,

ses trinjam s tabo in tako bom od sedaj naprej razmišljal...

LPE
Citiraj
Kiara
Vsak zase ima prav.Tutjs,res je čas ni vržen stran,ampak je to čas,ko se človek izgrajuje in uči.

Praviš,da sta si s prejšnjim zelo različna.Bi rekla,da nepovsem.Ti si njo prisilil,da zapre vrata za prejšnjim in on je potem od nje zahteval isto za tebe.
Potem mi pa povej,kako ji je,če mora poslušati samo prepovedi in upoštevati prepreke.Sama mora priti do takšnih in drugčnih spoznanj.Ni čudno,da je zmedena in ne ve,koga poslušati.

Če misliš in če si presodil,da ima lastnosti,ki ti že zdaj ne ustrezajo,nima smisla jo čakati.Pojdi naprej,ker še ona ne ve,kaj sploh hoče.Rabi čas in nobene prisile,da se malo skulira.Kaj bo,boš pa tako videl s časoma.

Lep pozdrav!!
Citiraj
zmeden
Pozdrav.

Nekaj podobnega mi je oče reku. Sam je bil 4 leta v podobni zvezi, nakar je ugotovil, da je 4 leta stran vrgu. Pri meni na srečo ni tako tragično. Se zavedam, da obstaja možnost, da je ona tak tip človeka. Vendar še nisem povsem prepričan. Ne poznam jo iz tega vidika dovolj dobro. Čeprav precej indicev kaže na to. Vidi se recimo tudi pri tem, da drži vse stvari, ki so jih ji dali bivši. Kao, če je zadeva uporabna, zakaj pa ne. Sam sem recimo drugačen. Ko sem z njo začel, sem stran vrgel srečne boksarke, ki se jih dobil od bivše. Da sem na simboličnem nivoju s tem zaključil. Spet po drugi strani pa v prejšnji zvezi s tem ni imela problema. Z zmedenostjo. Bom videl. Malo bom še počakal in če ne bo pravega odgovora, bom spakiral. Bo res najboljše. Mi je dal mislit prvi odgovor od Primoža, pa tudi tale. Mislim, da se stvari v glavi postavljajo na pravo mesto.
Citiraj
tutjs
No, tole se mi pa hecno zdi, namreč večkrat slišim besede "vstran vržen čas." Povem ti, da nikoli, nikoli nič ni vstran vrženo! Vse, kar damo skozi, nas izgrajuje, pa če bi še tako radi videli, da nas ne bi. Ker če nam nekaj ni všeč, ali če še nismo dojeli globljega pomena neke situacije. še ne pomeni, da smo hodili po napačni poti. Le sprejet moramo, da nas je življenje obdarilo z ravno pravšnjimi situacijami, pa če se v tem hipu s tem dejstvom strinjamo al pa ne. Ves čas se učimo, to je to!
Citiraj
evgen
Pozdravljen kolega,

na žalost ti moram povedati, da imaš opravka z zelo zmedeno osebo. Tudi moja žena je bila taka (in je še, vendar kamlu ne bo več moja žena) pa ti moram povedati, da ni nobenega napredka. Nekaj dni (včasih tednov) je bilo dobro, nato pa spet problemi.

Ne vem, sam sem drugačen. Kadar je bilo zveze konec, sem si vzel čas za žalovanje, nato pospravil vse stvari, ki so me spominjale na bivšo in začel znova. Če sem srečal bivšo sem se pozdravil, spregovoril par besed, nikoli pa se nisem z bivšimi namenoma srečeval ali z njimi hodil na srečanja (tudi ne na pijače). Mislim, da to zasluži tvoj trenutni partner.

Skratka-pozabi jo čim prej. Vem iz lastnih izkušenj, da je na začetku težko, nato pa je bolje in bolje. in ko na koncu pogledaš indiferentno na situacijo, vidiš, da si pravi moški, ki zna voditi sebe, in da si naredil prav. Sam sem dve leti in pol poizkušal ženo ustaliti pa zaman. Dve leti vrženega časa stran in energije, ki bi jo že lahko uporabil v zdravem partnerskem odnosu.

LPE
Citiraj
Melagnes
O super si to napisal Primož, se 100% strinjam s teboj...

samo Zmeden je pač zmeden... verjetno bosta še večkrat prišla skupaj pa potem spet narazen...saj v končni fazi pa mora bit mal "spicy" da ni dolgčas...

Lep dan.
Mely
Citiraj
zmeden
Fora je v tem, da sem podobne nasvete že dobil in od staršev in od kakšnega prijatelja. Pa tudi sam bi ga dal komu, če bi se znašel v takšni situaciji. Zavedam se, da bi tako moralo biti, čeprav tega ni najlažje doseči. Lažje je, če ti nekdo reče, konec je, ne želim si te. Potem si postavljen pred zid. Takole pa je situacija odprta. Večji del dneva mi sicer uspe biti skuliran. Ampak pridejo trenutki,ko se začnem s tem obremenjevat. Problem je, ker mi instinkt pravi, da potrebuje samo čas. In vedno sem se ravnal po instinktu, občutku torej. Tudi varal me ni velikokrat. Čeprav tu se sprašujem, da morda me, ravno zaradi zaradi tega, ker imam morda zamegljen razum in dušo. Take malenkosti mi dajejo upanje. Recimo danes je dobila rezultate kolokvija, sem bil ta prvi in verjetno edini, ki je zvedel.

Je pa recimo tako, da ko sem zunaj na kavi ipd. se oziram za drugimi in mislim, da ne zapiram drugih vrat, če bodo kakšna. Upam, da mi bo uspelo tako. Če pa ne bo šlo, pa vem, da bom moral stike prekiniti, čeprav si tega res ne želim. Ker mi veliko pomeni tudi v drugih pogledih, ne samo ljubezenskem. Bom poročal.:) Pa hvala za odgovor. Vidim, da bo bo treba o tem resno premislit.

Lep pozdrav
Citiraj
Primož
Zmeden,

kolikor si konfuzen, naj povem, da je situacija popolnoma čista. JAsno kot beli dan je, da moraš hoditi naprej po svoji poti, če ona ni del te poti, nikar ne zaostajaj. Lahko, da je bila delček že prehojene poti, ampak ko si se je navadil, nočeš, da bi odšla vsak po svoji. Če želiš ovoboditi njo in sebe, potem se ne smeš ozirati. Ena vrata moraš zapreti, da se lahko druga odprejo.

NIkar ne sili in si ne žli samo njo, kajti ni edina ženska na svetu in nikar si ne zamegli razuma in duše, s prepričanjem, da je ona tista prava.

Kdo pa ve, kdo je nejgov pravi. Še tega ne vemo, ali bomo jutri še živeli. ekstvo pa je, da to lahko spožnaš, kdo je tisti pravi, če boš hodil naprej in živel in se ne obračal za preteklimi dnevi in s tem spregledal sedanjosti in prihodnosti.

Daj oči obrni še kam drugam, videl boš veliko ...

Primož
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.