Med.Over.Net

Odgovori: Tezave pri dojenju novorojencice

Pregled teme
Svetovanje za dojenje
pozdravljene
vidim da imate nekaj težav pri dojenje...spodaj je vabilo na predavanja o dojenju, ki so BREZPLAČNA!!

VABIMO VAS
na srečanja o dojenju, ki bodo potekala na Zdravstveni fakulteti Ljubljana
(Zdravstvena pot 5, Ljubljana)
4.nadstropje – kabinet 437
Namen srečanja je nuditi podporo ter informacije o dojenju in laktaciji vsem materam, ki želijo dojiti svoje otroke oziroma jih že dojijo.
Udeležba na srečanjih je brezplačna in vam omogoča dostop do zanesljivih in natančnih informacijah o dojenju in izmenjavi izkušenj z drugimi materami, ki so ali še dojijo svoje otroke. Po srečanju vam je na voljo tudi individualni pogovor z IBCLC svetovalko.
Datumi in teme srečanj v letu 2018
28. marec ob 16.00 uri Prednosti dojenja
12. april ob 16.00 uri Vpliv poroda na dojenje in kožni stik
19. april ob 16.00 uri Položaji pri dojenju in pripomočki za dojenje
9. maj ob 16.00 uri Prehrana med dojenjem
24. maj ob 16.00 uri Izbrizgavanje mleka in higiena dojk med dojenjem
14. junij ob 16.00 uri Uvajanje goste hrane pri dojenčku
21. junij ob 16.00 uri Premagovanje težav pri dojenju

Vabljene so vse bodoče, doječe in druge matere, ne le tiste, ki potrebujejo pomoč in informacije, temveč tudi tiste, ki želite svoje izkušnje z dojenjem podeliti z drugimi materami. Dobrodošli tudi otroci.
Več informacij: [email protected]
16.3.2018, Ljubljana
Citiraj
Katkkaa10
Pozdravljeni. Najprej, da napisem nekaj informacij, ki bodo verjetno koristile pri obravnavi mojega primera. Sem prvorodka, imela sem vaginalni porod s prerezom presredka, 5 let nazaj tudi povecane prsi pod misicno vstavo, tako da ni prislo do poskodbe mlecnih zlez. Trenutno je moj 2. dan po porodu (dan poroda stejem kot 0.) 0. dan se je novorojenka dojila, vlekla in vglavnem veliko casa prazivela na prsih. Te so zato naslednji 1. dan postale tudi malo krvave in bolece, zato sem ji za njeno cartanje zacela devati dudo. To je popolnoma zmedlo njen sesalni refleks, saj popoldne in ponoci sploh ni znala vec potegniti in se lepo pristaviti ves cas je metala kolobar iz ust in zelo jokala pomagati sem si mogla, da sem si na bradavico stiskala malo saharoze, da je zacela vleci. Danes je bilo ze malo bolje vendar je izgubila 9% teze od poroda. Ker jr imela ponoci probleme s pristavitvijo in sesanjem sem si sla crpat mleko 15 minut vsako stran, vendar je prislo ven samo par kapljic. Popoldne je spet je zacela vleci malo je sicer bilo vmes joka in odstavljanja, ampak je bistveno bolje kot vceraj. Vedno, ko jo podojim, so ji zaceli dodajat tudi AM, da ne bi prislo do izgube teze. Skrbi me, ker se vednocnim nimam zadostne kolicine melka in da se bo navadila na flasko in se kasneje sploh ne bo vec hotela dojiti.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.