Odgovori: Beljakovinski kruh

Pregled teme
inge
po moje ne moreš, ker združuje beljakovine (jajca) in oh (moka). ne delaj si težav, ampak raje jej polnozrnati kruh. sploh pa ne gre skupaj šunka in kruh. če si pripravljaš sendviče, daj v sendvič raje kakšno zelenjavo-paprika, solata, gobice, kalčki, skuta,... možnosti je kar precej.
Citiraj
Lumpika
Nisem rekla, da je umrl od kapi ali infarkta, ampak dejansko je bil debel in bolan, ker če imaš probleme s srcem in ožiljem si bolan.

Lp.
Citiraj
manisha
Lumpika, Atkins je padel na ledu in dobil hude poškodbe! Zato je umrl!
Citiraj
Pandica
Pri Montignacu gre tako in tako le za kombinacijo živil. Beljakovinski kruh tako lahko ješ takrat, ko imaš na krožniku meso, sir, skratka beljakovinsko hrano. Če pa ga boš jedla k OH pa bo narobe.
Citiraj
Marjetica
Ne mislim se držat Atkinsa, sprašujem če ta kruh lahko jem pri Montignacu, brez skrbi.
Citiraj
Lumpika
Po Atkinsu jaz ne bi hujšala. Vsepovsod je toliko govora, da se naj omejuje meso in sploh živalske maščobe, Atkinsova dieta pa temelji ravno na mesu, kolikor jaz vem. In mimogrede: Atkins je lani umrl, težak 130 kg, mislim da je imel težave s srcem in ožiljem, umrl je bolan in debel.

Lp
Citiraj
Marjetica
Navaden kruh - narobe sem se izrazla - mislila sem na polnozrnat seveda. Po Montiju ga lahko ješ samo zjutro za zajtrk. Ta beljakovinski sem pa mislila tako ene dvakrat na teden za kosilo, za sendvič s pusto šunko ali sirom pa solato. Težava je v tem, da si kosilo nosim s sabo v službo, pa probam naredit neki čimbolj enostavnega, al kašno solato s tuno ali jajci ali sirom al pa kakšen tak sendvič. Kuhanja namreč se v službi nemorem lotit. Ah sami problemi, ma ja saj si jih sama delam...

Lepo da se me spomneš, saj forum prebiram veš, samo javljala se nisem, ker mi ni šlo glih dobro, pa mi je blo malo nerodno. Vem da je brez veze. Se bom pa zdej kej več oglasila.
Citiraj
marika
Ne bi vedela odgovora, saj je ta beljakovinski kruh za mene nekaj novega. Pa vendar na drugi strani tudi ne razmišljam prav veliko o tem, da bi to poizkusila, saj je tu spet precej beljakovin in takšne beljakovine potem rade vodijo v zakisanost organizma.
Ne vem. Poizkusi, pa boš videla.
Jaz navaden kruh itak malokdaj jem. Kaj je že to navaden kruh?

Pozdravček Marika

Jaz se te vsekakor spominjam
Citiraj
Apis007
Ojla

Pri Montignacu lahko ješ tudi navaden polnozrnat kruh v neomejenih količinah (različne vrste), vendar samo za zajtrk. Mislim, da ti bo Marika lahko še več povedala.
Citiraj
Marjetica
Najprej vas vse prav lepo pozdravljam, ne vem če se me še spomnite, ker se nisem javla že vsaj mesec dni. Imela sem eno slaaabo obdobje z več padci kot viški (razen teže). No, zdaj se zopet postavljam na noge. Začela sem se prehranjevati po Montignacu in upam da bo to trajalo.
Tako, zdaj pa k vprašanju:
V eni drugi knjigi za hujšanje (Revolucija v prehrani-Atkins), ki prav tako omejuje OH sem zasledila recept za beljakovinski kruh. Vsebuje pa: jajca, kisla smetana, sojina moka in pecilni prašek. Zanima me al se vam zdi da bi ta kruh lahko jedla pri Montignacu (kosilo,večerja). Od sestavin se mi zdi problematičen samo pecilni prašek. Ta kruh se mi zdi fajn nadomestek za navadnega.
Lep dan še naprej vsem skupaj!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.