Med.Over.Net

Odgovori: leva noga...

Pregled teme
pravakava
Bi rekla, da je to povezano s težavami z žilami. Verjetno imaš slabše prekrvavljeno nogo in ti zateka. Poišči med zdravstvenimi forumi, kje obravnavajo ožilje, pa tam postavi vprašanje.

Še dobro, da si shujšala, da si opazila.
Sicer ima večina ljudi po naravi eno stran močnejšo kot drugo, tudi eno nogo malenkost krajšo ni nič redkega. Jaz imam recimo eno nogo kak cm krajšo, vidim po hlačah, ki so mi genav prav dolge, da na eni nogi hlačnica ne štima v piko :) Pri ozkih hlačah me pa čez desno meče bolj veže. Ampak s prostim očesom se tega ne opazi.

Dobro uredi tole, srečno prestani operacijo in čestitam za ohranjanje boljšega življenjskega sloga.
Citiraj
levica
Pozdravljeni!

Pišem v upanju, da bom dobila kakšen nasvet, kakšen odgovor, zakaj je pri meni takšna situacija.
Naj najprej opišem moje zdravstveno stanje: vse življenje sem bila bolj močne postave, se pravi, da sem imela precej preveč kilogramov. Potem mi je uspelo shujšati za 35 kg, zdaj držim to težo že dve leti. Skrbim za ustrezno prehrano: brez sladkarij, mastne hrane,…, in se precej razgibavam, v glavnem, tako, da vzdržujem težo.
Vendar so se mi pa zdaj po hujšanju pojavili drugi problemi: z žilami na levi nogi – bila sem že na pregledu v bolnici in bom morala na operacijo. Še prej pa bom morala na ultrazvok ožilja na tej nogi.
Je pa problem še nekaj drugega in ne vem, kaj bi lahko to bilo, ali je to sploh možno. Pomislila sem že na vse mogoče. V glavnem, dejstvo je, da je ta moja leva noga čisto cela – od spodaj gležnja do vrha bedre, se pravi, da res čisto cela – veliko debelejša od desne noge. Kako je to mogoče?
No, moram priznati, da se nikoli nisem kaj posebej ubadala s tem svojim videzom… Zdaj pa so mi najprej doma rekli, kako oteklo imam nogo, potem pa še v bolnišnici, ko sem šla na pregled za žile.
Je pa tudi res, da prej ko sem bila bolj »debela«, to sploh ni bilo opazno, zdaj ko sem shujšala, pa se to vidi že na daleč. Vsak, ki me pogleda v noge, lahko vidi očitno razliko.
Kako je to sploh mogoče? Ali je kako možno, da bi shujšala le v desno nogo (saj sem skupno shujšala 35 kg)? Ni mi logično, pa vendarle…
Ali pa je možen vzrok za to razliko v debelini nog kje drugje? Je možno to znak – simptom česa drugega, mislim to, da bi bilo kaj drugega narobe z njo? Kaj menite vi?
No, naj povem, da drugih večjih problemov, razen s temi žilami (noga se hitro utrudi, pekoča bolečina…), nimam.
Ali me lahko upravičeno skrbi glede moje noge? Ali mi morala še na kakšen pregled, da bi izvedela, zakaj je tako?
No, sem pa že tudi pomislila na eno drugo možnost: da je to pač moja »pomanjkljivost«. Poznam eno gospo, ki ima eno nogo za dva centimetra krajšo, kot drugo. To ji je že prirojeno in s tem živi.
Oh, čisto sem zmedena, resnično. Na vse mogoče stvari sem že pomislila in ne vem, kam naj se obrnem, da bi izvedela, zakaj je takšna očitna razlika.

Hvala že vnaprej za odgovore,

lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.