Odgovori: hialuronska kislina in kolagen

Pregled teme
B.Zgavec
Spoštovana Izolda!

Malce zakasnel odgovor vendar sem o tej temi že pisal v forumu pod temo" kolagen v prahu"
Ker pa sprašujete še o vbrizgavanju, vam bom odgovoril.

Najprej glede zaužitja: Uživanje kolagena in hialuronske kisline NE vpliva posebej na kožo in NE more vplivati na gubice. To je tako, kot bi jedli žolco (ki vsebuje ogromno kolagena). Omenjene substance se namreč prebavijo in je takšno uživanje z namenom izboljšati kožo popolni nesmisel!!

Drugo pa je, če jih z iglo neposredno vbrizgamo v kožo.

Kolagena se ne vbrizguje že vsaj 10 let, zelo pogosto pa vbrizgujemo hialuronsko kislinio, ki pa niso vse enake in za isti namen.

Hialuronska kislina (HA) je namreč dolgoverižna molekula sestavljena iz osnovne enote - posebnega disaharida - sladkorja , ki se povežejio v dolge verige ( do milionov enot). In prav dolžina teh verig določa delovanje in uporabost HA.
Dolgoverižne molekule HA kisline uporabljamo za tako imenovana polnila ( npr. za zapolnitev in izravnavo gub, povečanje ustnic, zapolnitel upadlih lic...)
Srednje in kratke verige pa vnašamo v kožo za izboljšanje hidracije ter povečanje volunmna medceličnine - izboljšanje tonusa kože, zmanjševanje drobnih gubic, povačanje napetosti...itd. Tehniki se razlikujeta.

To kar ste slišali iz "Italije" je metoda, ki jo imenujemo igelna mezoterapija in jo tudi pri nas rutinsko in vsakodnevno opravljamo že leta. (ne zamenjevati z raznimi "lažnimi" mezoterapijami, ki jih jih reklamirajo po netu ali kozmetičnih salonih, spajih...kot so "hladni laser", "brezigelna mezoterapija".....in podobni "reklamni" prijemi in nesmisli)

Pri mezoterapiji gre za medicinski postopek, ki ga lahko opravlja le zdravnik (običajno specialist dermatolog, ali kirurg plastik), pri katerem z drobnimi iglicami vbrizgamo majhne količine HA ( ali drugega zdravila) neposredno v osrednji del kože (dermis). Obstaja več tehnik, najpogosteje opravljamo drobne vbode približno 1 cm narazen, po celotnem tretirane področju. Metoda je primerna za obraz, vrat, dekolte in hrbtišča rok. Uporabljamo jo lahko preko celega leta.

Lepo vas pozdravljam

B.Žgavec

lp

B.Žgavec
Citiraj
izolda
Pozdravljeni, zanima me če pri oralnem uživanju kolagena(vprahu) ali hialuronske kisline gre del tega tudi v kožo in jo hrani od znotraj ter tako vpliva tudi na gubice ali se le prebavi.?
Poleg tega ali mogoče poznate zmanjšvanje gubic (tudi sama prav točno ne vem, za to sem slišala v Italiji) z dermarolom, menda ima majhne iglice , ki vbrizgavajo hial.k. v kožo.?
Lep pozdrav in hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.