Med.Over.Net

Odgovori: OŠ Bičevje

Pregled teme
Mamacita
Zato ker starši svojim otrokom dajete potuho in krivdo za njihove neuspehe prelagate na učitelje, namesto da bi jih nagnali k učenju in jim vcepili nekaj delovnoh navad, kar je VAŠA ODGOVORNOST! Tako jih pa samo vpisujete na vse možne aktivnosti, za šolo pa nimajo časa.
Citiraj
Alisa33
Moj otrok gre vnaslednji ponedeljek v prvi razred.

Moje mnenje je,da je veliko pomembno od posameznika,predvsem pa od ucitelja.
sem imela na voljo npr se Kolezijo,ampak se mi zdi nesmiselno ,da bi otroka premescala.

Moje mnenje je,da je OŠ cist ok,vedno se pa najde nekdo,ki bo kompliciral. Sama sem iz te branze in vem,kako je delati predvsem iz starsi.


LP
Citiraj
-----------------------------------------------------
nekaj let nazaj sem bil sam ucenec na bicevju, tako da poznam ucitelje.
ce bi vsaj nekdo navedel kaksna imena teh ''vzisenih in nedotakljivih'' bi lahko dobili se drugo mnenje ane
Citiraj
ydtjud
hhhhhhhhhhhkl
Citiraj
groza
ah bejžte malo nekam.....
starši se več ukvarjajte s svojimi otroci pa bo...saj so prepuščeni sami sebi,revčki.
ne mečem vse v isti koš je pa veliko takih..eno je učenje v šoli ki pa ni nič če se starši doma ne vsedejo z njimi skupaj za mizo in skupaj delajo.če otrok premalo zna je pač to njegov problem in njegova naloga in od staršev seveda da se bolj potrudi,.(izkušnje so me pripeljale do takega razmišljanja.)
ne pa da za vse krivite učitelje...sama imam otroka na tej šoli in moram napisati da se učitelji res trudijo...
kar pa se tiče internih stvari nas pa nič ne briga..
se bodo že med sabo zmenili.
Citiraj
miška2233

Koda: Izberi vse

Bodite vzor svojim otrokom, in ne nerganja polni! Tudi krivica je kdaj dobrodošla, saj življenje na splošno ni POTICA!

tole sem si pa izpisala - enkratno. se 100% podpišem

mama otrok (3) z bičevja
Citiraj
Ela
Slovenčki, slovenčki!!!

Sama sem mama dveh otrok in mi včasih na roditeljskih sestankih gre dobesedno na bruhanje ob komentarjih Vas staršev. Vsi "imamo" doma ZELO sposobne, nadarjene otroke, ki bi se ob mali ali pravilni spodbudi (kar učitelji po Vašem ne znajo) razvili v prave GENIJE!!!
V mojih časih je bil dopolnilni in dodatni pouk in konec. Znal si toliko, koliko si imel lastnega interesa se kaj naučiti in koliko so te starši naučili delovnih navad. In kljub temu sem danes zdravnica. Učitelji so bili čisto vredu in delali so manj kot delajo današnji.
Starši imate danes napačne predstave o tem kaj pomeni šola oz. poučevanje. Šola da otrokom določene smernice, navodila kako in na kakšne načine se naj česa lotijo in jih vpeljuje v osnovne procese pomnenja, povezovanja, logičnega razmišljanja... Vse ostalo je trening in VAJA vašega otroka doma. Brez nič dela doma pa je lahko res VSAK UČITELJ SLAB UČITELJ!
Najlažje je iskati napake pri drugih, kritizirati, širiti slabo voljo in tolažiti svoje SONČKE v stilu da nič ne delajo narobe, da so pač učitelji malo nori ali pa nesposobni.
Ja, seveda! Ta TABU da učitelji itak nič ne delajo (kot tudi zdravniki ne) mi gre pošteno na živce. Sama nikdar ne rečem za trgovko, policaja, kuharja, frizerko, bančnika....da ničesar ne dela, KER NE VEM SPLOH KAJ NATANKO DELA! LAHKO STE GLASNI TAKRAT(nikdar pa pred otrokom), KO DOLOČENO DELO OPRAVLJATE ALI STE GA POSKUSILI KDAJ OPRAVLJAT. V nasprotnem primeru pa se brigajte veliko več zase in za svoj čas, ki ga preživite z otrokom in za pozitivno naravnanost, ki bi jo morali v današnjih časih trositi naokoli.
Bodite vzor svojim otrokom, in ne nerganja polni! Tudi krivica je kdaj dobrodošla, saj življenje na splošno ni POTICA!
PA DOBER TEK
Citiraj
pa še tole
Spoštovani "pooh bear"

Strinjam se z vami, da so odnosi med ravnateljico in učitelji interna stvar, ne strinjam se pa da je za realizacijo učnih planov dovolj že zadovoljstvo otrok z učitelji in da smo starši brez pripomb. Za dejansko stanje znanja naših otrok bomo zvedeli šele, ko bo žal že prepozno, pri tem imam v mislih srednjo šolo. V tem momentu lahko spremljamo delo učiteljev le preko učnih pripomočkov (knjig, delovnih zvezkov in zvezkov). Mi jih doma večkrat pregledamo in sem prijetno presenečen pri nekaterih predmetih, pri nekaterih pa niso izpolnili niti ene strani delovnega zvezka (zakaj smo ga morali torej nabaviti??).
Prav je, da smo kritični in da izrazimo svoje mnenje tudi na forumu in to v pozitivnem kot tudi v negativnem smislu. Z zadovoljstvom lahko pohvalim nadzor nekaterih učiteljev nad opravljanjem domačih nalog, ravno tako lahko pohvalim delo psihologinje in še marsikaj, medtem pa je težko pozitivno oceniti razmere v enem izmed 8 razredov, saj so učenci, ki si željni znanja, zaradi nediscipline ostalih pri tem prikrajšani.

Pri odnosih med učitelji in ravnateljico in sedaj v.d. ravnateljico pa tole: inšpekcija je izdala mnenje in predloge, ter pozvala šolo naj odgovori, kako misli zadeve rešiti. Ker njihovo mnenje ni zavezujoče se je šola distancirala od rešitev omenjenih predlogov, prav tako se ignorira mnenje sveta staršev in še kaj bi se našlo. Nova v.d. ravnateljica po mojem mnenju sploh ni vedela v kaj se spušča, saj šolo vodi učiteljski svet z nepriznanim glasom predstavnika staršev (ugotovitev inšpekcije). Zadeve pa že meljejo naši vrli sodni mlini. Če bodo pa kaj zmleli, bomo videli šele ko naših otrok ne bo več na tej šoli.
Citiraj
pooh bear
pa res je napisal/a:
Gre pa za to, da od ljudi, ki sodelujejo v umazani igri (in to je potrjeno bila na tej šoli) ne moreš pričakovati da bodo tvojega otroka vzgajali.
Pa dobro,ljudje, kaj vas pravzaprav ovira, da otroku ne ponudite boljšega kot so učitelji, ki sodelujejo v umazani igri?

Kaj vam pravzaprav je - moja otroka sta oba na šoli, oba zadovoljna z učitelji, z dodatnimi dejavnostmi, jaz pridem na roditeljski sestanek in ne opazim nič nenavadnega.
Ali sem popolnoma neobčutljiva, ali pa je nekdo preobčutljiv.
Učitelji se obnašajo normalno, korektno - kakšne interne odnose imajo z ravnateljico, je pa zgolj in samo njihova stvar!
Citiraj
pa res
žal ni možno vsega kar se je dogajalo objaviti.
Zapisniki sveta staršev so tule
http://ijz.iprid.si/index.php/katalogi/ ... ev/details
Zapisnikov sveta šole pa ni Pa bi morali biti objavljeni.
Inšpekcijske odločbe tudi ne vem ali so javne. Bili pa sta izdani dve. Šola jih ne objavi. Mislim pa, da bi jih morala. Kajti delovanje sveta šole naj bi bilo transparentno, javno, ker gre za javen zavod.
Gre pa za to, da od ljudi, ki sodelujejo v umazani igri (in to je potrjeno bila na tej šoli) ne moreš pričakovati da bodo tvojega otroka vzgajali. Pa ne samo to. Kakšen zgled je lahko človek s takim dejanjem otrokom v tej šoli. Avtoriteta ustrahovanja.
Citiraj
zaskrbljeni očka
Spoštovani "brez skrbi"

Me veseli, da ste lahko uporabili svojo detektivsko žilico in na podlagi vseh zbranih dokazov strokovno ugotovili, da sem jaz avtor anonimke v Delu.
Ampak žal vas moram razočarati, pri omenjenem članku nisem imel čisto nič!!!

Očitno bo potrebno prebrati še kakšno zgodbo o Naočniku in Očalniku ali pogledati kakšno detektivsko serijo na TV, da boste še bolj izostrili vaš detektivski čut.

Glede na vašo anonimno pisanje, očitno tudi vaše premoženje v hlačah ni omembe vredno...
Citiraj
brez skrbi
No, zdaj je nekdo od "zaskrbljenih staršev" anonimko spustil še v Delo.
Očitno se je čutil poklicanega, da na reševanje nesoglasij med (bivšo) ravnateljico in učiteljskim zborom povabi širšo javnost.
Domnevam, da vem, kdo je bil junak, ki pa ga vendarle (zavoljo dobrobiti njegovih otrok) ni bilo v hlačah toliko, da bi se predstavil z imenom in priimkom.
Dragi zaskrbljeni očka, upravičeno te je lahko sram.
Citiraj
255nepr
glupi otroc je napisal/a:
[quote=""RAVNATELJICA""]No, pa bom še jaz nekaj dodala. Starši , imate pač glupe otroke, so pač po starših!!!!!
ravnateljica (če to res ste) ZALETITE SE U RIT ! NEUMNI STE! KAKO LAHKO REČETE DA SMO MI IN NAŠI STARŠI ZABITI? IN TEGA NEPIŠE SAMO 1 ČLOVEK AMPAK VELIKO UČENCEV ŠOLE BIČEVJE. ČE SMO TOK ZABITI ZAKAJ PA SPLOH STE NA NAŠI ŠOLI V.D. RAUNATLCA IN STE ČIST PONOSNI! ZA NS NISTE NČ VREDNI[/quote]

V bistvu pa ravno vaše pisanje dokazuje, da ima ravnateljica prav.
Spoštovani starši, tole, kar pišete, je navadno klevetanje. Niste povedali ne, kaj se dogaja, kaj šele, da bi se predstaviti. Zakaj že bi morala javnost neke anonimke jemati resno?
Citiraj
bivša bičevka
hm. kar precej časa sem porabila, da sem prebrala vsa ta vaša prerekanja in zagnane žaljivke.

Situacijo na OŠ Bičevje recimo da kar dobro poznam, namreč poleg tega da sem hodila na to šolo le nekaj let nazaj, imam tudi sedaj vir informacij, kako stvari potekajo. Kar se z moje strani tiče, bi rekla da je dobra šola, jaz sem iz nje ogromno odnesla in kakor je že neka mama omenila, da se je zgodilo z njenimi otroci, tudi jaz opravila z viško gimnazijo (ki velja za eno izmed boljši v ljubljani), brez problema.

Skrbi me, da ste se "napadalci" najprej spravili na učitelji, nato preusmerili pozornost in krivdo na svet šole ali svet staršev ali karkoli že, ter na nepravilen postopek odstavljanja (sedaj že bivše) ravnateljice. Kot je že nekdo prej napisal, če je temu res tako, so te stvari preverljive in dobili boste bitko (z bivšo ravnateljico vred) in res ne razumem, čemu toliko energije zgubljate tu (namreč, mislim da tu ni nobenega inšpektorata). Ne razumite me narobe - če je problem v nepravilnem postopku, se torej konkretno lotite stvari in "ne jamrajte tu", ker to ni nobena rešitev.

Kar se mojih izkušenj tiče in mislim da so enakega mnenja tudi nekateri tu na forumu (le da so bili preglašeni), je večina učiteljev dobrih in zagretih ter vloži veliko energije, da pouk speljejo kolikor se le da po njihovih najboljših zmožnostih.

Strinjam se z učiteljico iz druge šle, da danes starši želijo mnogo preveč od učiteljev (in mnogimi drugimi njenimi komentarji), poleg tega pa jim še gledajo pod prste. Strinjam se, da ni prav da zaostajajo z dokumentacijo in birokratskimi zadevami, saj menim da so te zadeve potrebne. Vendar niso glavnega pomena, da bi jim zato podtikali polena pod noge in jih zaradi tega označevali z lenuhi in ipd. Tudi v mnogih drugih službah (ja, na žalost je čas tak, ko si ljudje privoščijo marsikaj) se dogajajo nepravilnosti, ki pa sigurno niso tako glasno in očitno blatene kot pa tale situacija. V šoli so vaši ljubi otroci zato, da se kaj naučijo, da jim učitelji podajo znanje, vendar to ne pomeni, da doma ni treba nič delati, da bodo rezultati dobri oz odlični. Sicer pa sem sigurna, da se tega starši, dobro zavedate. In ker so v šoli zato, da se nekaj naučijo, verjamem da jih ne zanimajo zdrahe ki se dogajajo v zbornici in s starši, dokler jih s tem ne "posiljujete". Ste morda vprašali kako se vaš otrok počuti v šoli? brez da bi mu sugerirali svoje mnenje.

Da opravim še z zadevo glede medijev. Zanima me, kaj mislite da boste s tem opravili. Če gre res za peščico učiteljev, ki vam niso po godu oz svojega dela ne opravljajo korektno, ne tlačite vsega v isti koš in ne tunkajte v to še drugih učiteljev. Če pa je pod vprašajem še vedno le postopek, pa le to opravite z ljudmi, ki se s tem ukvarjajo. Pa še to - ste se vprašali kako vas bodo gledali prijatelji in kako bodo gledali prijatelji vaše otroke, ko bodo izvedeli za ves ta "cirkus"? Morda pa tudi to ne bo vplivalo dobro na vašega otroka - kar sem mnenja in verjamem, da se strinjate, je vaša prva skrb.


P.S. Tale zadnji komentar od Glupi otroc, pa me je res nasmejal. Ali je vzdevek jeznega gospoda/gospe resnično utemeljen (moda bi bilo bolje glupi starši), ali pa le narekovaji pri ravnateljici niso bili dovolj vidni. Pa čeprav sem mnenja, da komentar "ravnateljice" ni na nivoju komuniciranja med odraslimi.
Citiraj
glupi otroc
[quote=""RAVNATELJICA""]No, pa bom še jaz nekaj dodala. Starši , imate pač glupe otroke, so pač po starših!!!!![/quote] ravnateljica (če to res ste) ZALETITE SE U RIT ! NEUMNI STE! KAKO LAHKO REČETE DA SMO MI IN NAŠI STARŠI ZABITI? IN TEGA NEPIŠE SAMO 1 ČLOVEK AMPAK VELIKO UČENCEV ŠOLE BIČEVJE. ČE SMO TOK ZABITI ZAKAJ PA SPLOH STE NA NAŠI ŠOLI V.D. RAUNATLCA IN STE ČIST PONOSNI! ZA NS NISTE NČ VREDNI
Citiraj
pa res
draga zafrustrirana ne morš verjamt

Ja ne morš verjamt zakaj se celo inšpekcija ukvarja z OŠ Bičevje. Ja res, ne moreš verjamt v kaj vse se inšpekcija ne vtakne in z čim vsem se noče strinjat.
Ja res ne morš verjamt
Citiraj
popolnoma odpuljen starš
ne morš verjamet
mater, vi pa ste nadpovprečni....
1. strokovno ste ugotovili, da se v vseh teh zapisih skrivata le dva oziroma trije "zafrustrirani" starši. Ni kej, res imate izredni čut za opazovanje
2. ja, popolnoma imate prav... edini problem na OŠ Bičevje je neizpolnjevanje dnevnikov in samo zaradi tega že nekaj časa na šoli vladajo izredne razmere
3. skrb za naše otroke, kvaliteta poučevanja, disciplina v razredih... ja to je pa čisto interna zadeva šole. Joj kako smo lahko tako odpuljeni, da nas skrbi za naše otroke...
4. tudi glede odvetnikov imate popolnoma prav, mi starši smo jih najeli...

Draga gospa, če je kdo tu odpuljen, ste to vi!!!... če ne poznate zadev potem bodite raje tiho!!!
Citiraj
ne morš verjamet
Znanka, ki ima otroka na šoli, me je opozorila na te zapise.

Dragi zafrustrirani starši (oz. bolje 2 ali 3 starši - kolikor sem prebrala, ste zgolj spreminjali vzdevke). Prebrala sem, da niste zadovoljni z učitelji - in si mislila, uf, najbrž so res obupni, da ste šli v luft.

Ampak potem sem prebrala, da ste ogorčeni zaradi so hude napake v podobi (pre)poznega izpolnjevanja dnevnikov in (pre)poznega vpisovanja odsotnosti vanj (wtf- a imate starši vpogled v razredne dnevnike??) - no, zadnja trditev, da resne incidente pometajo pod preprogo, bi še nekako vzdržala to akcijo.

Pa kaj se greste?? Starši se vpletate v interne zadeve na šoli, učitelje napadate zaradi stvari, ki ne vplivajo na kvaliteto njihovega pedagoškega dela v oddelkih, vpletate odvetnike (wtf?? a jih boste plačali starši)??

2mač res, popolnoma ste odpuljeni.....
Citiraj
Anon
jazzz
lej, če nisi od tam, je čisto vseeno.
Tisti, ki pa so, jim je jasno o čem Klobasator piše.
Preberi še enkrat zadnji stavek:
Ker izgleda trenutno stanje na OŠ kot dobro organizirano maščevanje (precej aktivni dve pravni pisarni!), nas to navaja na misel, da glavni namen ni vzpostaviti normalnih odnosov, pač pa neko nespremenjeno zaspano stanje.
in ga poskusi razumeti brez sarkazma, ki veje iz tvojega odgovora.
Citiraj
jazzz
Klobasator

Odgovorite mi na vprašanje katera je zdej predhodna, pa katera je odstavljena, pa kaj pomeni nespremenjeno zaspaano stanje??

Hvala!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.