Odgovori: Menjava cipralexa za alvento

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

torej se menjava očitno ni obnesla. Kako su vam potem v bolnišnici pomagali?

Lep pozdrav in več zdravja v novem letu vam želim,
Citiraj
Max2000
V bolnisnici
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

ključni podatki so "7.dan" in "75mg".
Torej, prezgodaj in premajhen odmerek da bi karkoli rekli. Ta odmerek alvente je skoraj identičnega učinka kot Cipralex, pač deluje le na serotoninske receptorje, šele na 225mg lahko pričakujemo tisto kar si želimo, kombinacijo serotoninskega in noradrenalinskega učinka. Ko ste mi pisala, ste bila v fazi najhujših stranskih učinkov, upam da ste zdržala, ker se to kasneje umiri. Kventiax ste dobila zato da ga izkoristite, če je treba tudi višje odmerke, ker je to samo začasno. Kako se je obneslo vse skupaj?

Lep pozdrav,
Citiraj
Max2000
Pozdravljeni,
Imam diagnosticirano depresivno anksiozno motnjo. Pred dvemi meseci sem zacela s terapijo Cipralex in Kventiax za spanje in pomiritev. Po dve mesecih cipralexi niso dosegli svojega ucinka in je psihiater menjal za Alvento 75mg eno tableto plus Kventiax. Trenutno je osmi dan ko pijem nove ad in sem vsaki dan pocutim slabse.vrnilo me je v stanje pred dvema mesecema oz se slabse. Sedaj jemljal 2 tableti Kventiaxa in komaj zmorem prezivet dan. Nespecnost ostaja, nemir, tresenje, slabost, utrujenost, omotica,popolnoma brez moci....Kako to da se pri menjavo zdravila ne ohrano vsaj neka osnova presnjega in delujes od tam naprej(obe zdravili vplivatana serotonin)? Je mogoce ze to pokazatelj da Alventa ni prava zame? Hvala za odgovor. Tudi zazeljena delitev izkusnenj kogarkoli.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.