Med.Over.Net

Odgovori: depresija in nepodaljšanje bolniške

Pregled teme
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

komisija praviloma upošteva mnenje psihiatra in če psihiater meni, da niste sposobna še za delo, potem ne vidim razloga, da bi za to skrbela. Če le lahko, poskusite se postopno aktivirati, zjutraj se ustanite, stuširajte, namažite telo s kakšno fino dišečo kremico, vsaj malo se naličite, če ste že prej bila navajena. Privoščite si sprehod, usedite se na klop in uživajte v jutarnjem sončku, premislite katere so bile tiste dejavnosti ki so vas veselile, če ne drugega, ko ste bila otrok. Če si lahko privoščite psihoterapijo, je to lahko dragocena pomoč pri zdravljenju. Objektivna in strokovna oseba vam lahko pomaga videti možne izhode iz sedanje situacije, spremeniti način razmišljanja, pridobiti moč, da poskrbite zase in se primerno odzovete na življenjske nevšečnosti. Dovolite psihiatru, da oceni kdaj boste sposobna za delovne obremenitve (morda za začetek polovični delavnik? ).

Lep pozdrav,
Citiraj
031-012-040
Prosim za odgovor: sem v hudi depresiji, zdravim se z AD, zbolela sem zaradi pritiskov v službi. Sedaj bo poteklo 3mesece, odkar sem v bolniški. Ne morem si predstavljati, da bi šla v službo,
do katere čutim strah in obenem gnus. Kaj lahko storim v primeru, da mi komisija ne podaljša bolniške, kljub pritožbi? psihiater meni da nisem sposobna delati. Stara sem 55 let.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.