Med.Over.Net

Odgovori: Kako pomagati sinu

Pregled teme
ms olivia
O bože mili,kaj je lahko hujšega v življenju kot to,da mati pokoplje svojega otroka.
Vaše zgodba me je ganila do dna srca.Upam,da vam je po skoraj enem letu mičkeno lažje.
Vse dobro Vam želim in vas lepo pozdravljam.
Držite se!!!
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

moje iskreno sožalje, si težko predstavljam kako vam je hudo. Vzamite si čas za žalovanje.
Citiraj
xeplion
Evo,po vsem hudem,kar se mu je dogajalo po zdravilih,je naredil samomor.
Moja bolečina neizmerna.
Boli me,da si psihiatri ne vzamejo čas za pogovor s pacientom,ga ne slišijo,samo Vprašajo:A zdravila še imate?
Enostavno ne slišijo,koliko človek trpi zaradi stranskih učinkov.
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

kakšno pomoč ima vaš sin, razen psihofarmakoterapije? Ali mu je bila predlagana kakšna psihoterapija (na Oddelku za psihoterapijo psihoz, recimo?). Ali v vašem kraju obstaja kakšna skupinska terapija, morda bi mu pomagalo se pogovoriti z ljudmi ki so vse to dali že skozi? S čem se sicer sin ukvarja, ima službo, punco, prijatelje? Ali je socialno izoliran?

Lep pozdrav,
Citiraj
xeplion
Pozdravljeni,zopet se obračam na Vas.Sin se po teh zdravilih namesto bolje slabo počuti.Ima močen občutek praznine,tesnobe,nemoči,samo dopoldan so mu že 3xsolze tekle,ne vidi izhoda in mu zmankuje moči za prenašat vse to.Okupiran je non stop z mislimi,ali bo še kdaj normalno fukcioniral,al bo skoz tako.Pravi mi ,da ne ve če bo zdržal.Seveda me vse to zelo skrbi in se bojim.
Svetovala sem mu,da naj vzame kako pomirjevalo in prespi,da mora glava biti tudi spočita,ne pa da je skoz okupiran s takimi mislimi ter da naj gre v ponedeljek k svoji psihiatrinji in ji vse to pove.
Skrbi me ,da je glede na njegovo težo 79 kg,Xeplion 150mg preveliki odmerek in da namesto,da bi mu pomagalo,mu to škoduje.Se mogoče motim? Zanima me Vaše mišljenje.Kako mu lahko jaz kot mama pomagam?Res ne vem,kaj mu svetovati in kako naprej,zato se zopet obračam na Vas.Ima svoje stanovanje,na kosilo hodi k meni in me je vsak dan strah,da ga en dan ne bo,ker mu je zmanjkalo moči za zdržat vse to.Lep pozdrav!
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

res je paliperidon (Xeplion) je aktivni metabolit risperidona (Risperdal) ki ga je vaš sin že jemal. Torej, lahko rečemo, da je to skoraj isto zdravilo.
Kar se tiče odmerka je ta individualen in je zelo odvisen od telesne teže. Pri nekaterih je potreben tudi odmerek 150 mg na mesec, pri drugih se lahko s časom zmanjša, odmerjanje prepustite izbranem psihiatru.
In zadnje vprašanje, če bo ponovno kadil travo, bo zelo verjetno ponovno sprožil oz. vzdrževal psihozo, zato mu je potrebno jasno povedati, da se trava v takšnih primerih kot je njegov absolutno odsvetuje.

Lep pozdrav,
Citiraj
Xeplion
Pozdravljeni,
Sin ima diagnoze:
Paranoidne shizofrenija
Duševne in vedenjske motnje zaradi uživanja več drog in drugih PAS.sindrom odvisnosti

Zdravil se je v psih. bolnišnici,pred kratkim je bil odpuščen.
Terapija:
Xeplion 150 mg depo na 4 tedne
Asentra 50 mg zj.
Rivotril 0.5 mg p.p.

Naj povem,da je v najstniških letih pričel kaditi travo,vmes bil tudi na heroinu.Tega ne uživa več kakih 10 let.Travo je pa kadil tudi pred odhodom v bolnišnico.Dobil halucinacije,strahove,videnja,skratka ni da ni.Bilo je zelo hudo.
Sin pravi,da to ni od trave ampak od ekstazija,ki iga je vzel zraven.
Sedaj je problem,ker se po zdravilih ne počuti dobro,je brezvoljen,otopel,čuti stiskanje v prsih,nobenega zanimanja za nič.Pravi,kot da to ni on.
Zanima me,za kaj so ta zdravila in ali niso mogoče preveliki odmerki,sploh depo.Sem malo brala o
Xeplion in piše, da je priporočljiv vzdrževalni odmerek 75 mg,nekaterim pač koristijo večji ali manjši odmerki.Sedaj je to dobil četrtič.

Ali je Risperdal res Xeplion,ker to je že imel pred leti in se je počutil depresiven do konca kot sedaj.
Najbolj pa me zanima,kaj bi bilo,če bi začel občasno kaditi travo.Kakšne so lahko posledice.Star je pa 35 let.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.