Odgovori: Dvakrat dnevno razkuževanje stavb

Pregled teme
razkuževanje večstanovanjskih stavb
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih stavb in navedeni so tudi izvajalci, če kdo še to išče: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/r ... i-servisi/
Citiraj
še dodatnen strup za pljuča
My moon je napisal/a:
varekina je samo e dodatno bremenjenje pljuč, no. Alkohol, ne pa varekina. Nimajo kaj z varekino ga srat.
Citiraj
ne kompliciraj
ni isto je napisal/a:
Čisto nvadna pršilka na podtlak za škropljenje (nahrbtna, taka 15 litrska) je OK v takih nujnih primerih. Tako delajo - nisi videla, kako so že špricali klopce na javnih površinah tudi v Sloveniji-je bilo tudi po TV moč to videt. Seveda, če pa ti hočeš kitajski ročni puhalnik v obliki pare in razpršilni top na kamjonu, ja potem je pa druga pesem.
Citiraj
bodite previdni
ni isto je napisal/a:
odvisno od sklenjene veljavne pogodbe, če piše v njej, da opravljajo tudi vsa dela, ki jih lahko opravijo, potem je to to, sam ljudje ne berete pogodb, pol vas pa upravniki nategujeo in marsikatero storitev plačate 2x.
Citiraj
sam fprašam
COVID-19 in razkuževanje stavb je napisal/a:
A to velja tudi za Ljubljančane oz. kje točno piše, da velja tudi za Ljubljančane?
Citiraj
My moon
Tisa_R je napisal/a:
Priporočajo uporabo 'varekine' za razkuževanje skupnih prostorov in zračenje.
Citiraj
ni isto
bodite previdni je napisal/a:
Plačuješ za čiščenje, pometanje, sesanje. Ne pa za razkuževanje pred virusi. To je vseeno razlika, se ti ne zdi? Rabiš zaščitno obleko, maske, očala, kakšno kapuco, ogromno količino razkužila (vsaj 70% mora biti alkohola), ki je učinovito, pa napravo za špricanje.
Citiraj
pri proizvajalcih
po mojem je napisal/a:
Servisi bodo pooblaščeni in jih bodo lahko nabavljali.
Citiraj
daš rokavice gor
Tisa_R je napisal/a:
Ali pa če daš rokavice za 1x uporabo gor vsakič ko greš ven iz stanovanja. In potem še ene za nazaj. Lahko take "šumeče" kot na pumpi ali tiste bolj oprijete / elastične kot jih prodajajo v lekarnah. 100 kom od 4-10 €.
Citiraj
upravnik izda račun
Blok je napisal/a:
Upravnik bo lahko najel neko tretjo osebo (servis), ki bo čistil. Račun pa razdelil med stanovalce (lastnike, najemnike) v bloku oz. stolpnici.
Citiraj
vpprašaanjee je
bodite previdni je napisal/a:
Vprašanje je koliko temeljito to delo opravijo.
Citiraj
bodite previdni
po mojem je napisal/a:
Sej to morajo čistilke al pa celo hišniki opravit v okviru hišniški del oziroma čistilnih del, ki so naveden v vaših pogodbah, le preberite jih.. Ne bodite neumni, da boste to plačevali še enkrat upravnikom. Lahko obračunajo le dodatna materialna sredstva, dela pa nikakor ne, ker jih že palčujemo.
Citiraj
po mojem
Ygjnb je napisal/a:
Po mojem bi bilo najbolje da skupne prostore razkužujejo stanovalci sami. Ker nekoga mastno plačevat da ti potem naredi kr neki na triindvajset...Ne vem no, ne zaupam. Pa od kje se bodo zdaj vzela razkužila tudi mene zanima.
Citiraj
Ygjnb
In sedaj se bodo pojavili še različni servisi, ki bodo opravljali razkuževanje. In seveda jih bo treba mastno plačati.
Citiraj
NIJZ
Tisa_R je napisal/a:
Ta navodila so jasno napisana na strani NIJZ
Citiraj
manjše plačilo
Blok je napisal/a:
Glede, da upravnik svoje storitve v tem času zmanjšuje, skrajšal delovni čas hišnikov, to pomeni, da bo tudi manjši račun. Kar obvezno povprašajte svoje upravnike.
Citiraj
Tisa_R
Predvsem morajo dati ustrezna navodila, KAKO se tako čiščenje izvaja in s ČIM. Drugače bodo čistilke to izvedle tako, da bodo z nekim neučinkovitim čistilom in z eno krpo obrisale vse površine. In s tem zanesle virus iz npr. enega gumba za dvigalo v vsa nadstropja in na vse izpostavljene površine večstanovanjske stavbe.

Obvezno morajo biti taka ustrezna dezinfekcijska sredstva potem tudi na voljo v prosti prodaji in sicer po neki normalni ceni.

Dokler tega ne bo, lahko takšni "ukrepi" povzročijo več škode kot koristi.
Citiraj
S čim pa
S čim pa bodo razkuževali oz od kod se bodo zdaj nenadoma vzela razkužila?
Citiraj
Blok
Kako je pa glede placila upravniku za razkuzevanje?
Citiraj
Pri nas enako
stolpnica je napisal/a:
Nam je prejšnji teden SPL dal obvestilo, da bodo sedaj čistili v večstanovanjskih objektih samo 1xtedensko in da mora vsak stanovalec sporočit upravniku, če je potrjen sum okuženosti s koronavirusom, da se ne bi kdo okužil od SPL-ovih delavcev. Ha-ha-haaa
Prav je, da se jim je sedaj naložila obveznost, ker niso kot upravniki večstanovansjkih stavb upoštevali nobenih priporočil do sedaj.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.