Odgovori: Stres, utrujenost, brez koncentracije, tesnoba

Pregled teme
misa komar
Pozdravljeni,

res je, da je o stresu že nekaj časa kar veliko besed napisanih. Vse kar ste opisal, da se vam dogaja, so tipični znaki- to je simptomi, kroničnega stresa. Ne vem, če ste si prebral katerega od predhodnih odgovorov na podobna vprašanja o stresu, izgorelosti, izčrpanosti..... Že nekaj let je znanstveno dokazano in v praksi že tolikokrat videno, kako si mi ljudje sami pridelamo / nakopljemo posledice kroničnega stresa.
Stres so vsi dogodki, aktivnosti, dejanja, ki našemu organizmu ( tukaj govorimo o vseh naših celicah, ki jih je nekaj 10000 milijard) povzročajo dodatno delo. To delo morajo predvsem opraviti naši trije organi: možgani, hormonske žleze ( hormoni so običajni prenašalci sporočil iz možganov v telo in obratno. Nič drugega kot besede našega telesa in uma) in imunski sistem. Zato potrebujejo OGROMNO ENERGIJE - v celicah je to ATP-molekula. Največ energije rabijo možgani. In ko začne organizmu primanjkovati energije (to so te ATP-molekule), vam možgani preko hormonov sporočajo: USTAVI KONJE! NE ZMOREMO VEČ! ker pa tega ne znajo tako povedati, nam to sporočajo v različnih oblikah, simptomih:
bolečine, glavoboli
huda utrujenost, izčrpanost
raztresenost, pozabljivost
panika, strah, nespečnost ali huda zaspanost
bolečine, stiskanje v prsih, alergije, vpad odpornosti


Ti simptomi so v prvem letu, dveh...samo opozorila. Če jih vlečemo leta in leta, pa povzročijo ( to je ta manjko energije!!) spremembe, poškodbe nekaterih organov. In tako se razvijejo kronična obolenja ( DIABETES, VISOK KRVNI TLAK, DRUGA SRČNO-ŽILNA OBOLENJA, VEDNO VEČ JE NEVROLOŠKIH OBOLENJ, RAK...).

Biološki procesi tečejo v svojem ritmu. MI jih NE MOREMO USTAVITI ali POSPEŠITI. Lahko se jim le PRILAGODIMO. To pomeni, da jih poslušamo in jim sledimo!! In za to so potrebni meseci, pa tudi leta!! Neučakanost in nepotrpežljivost je najslabše za odpravo težav, ki nas pestijo.

Zato je moj velik nasvet vam:

ste še tako zelo mlad, pred življenjskimi izzivi. Sploh še niste razvil nekih grdih kroničnih obolenj. A ste na dobri poti!! Rešitev ne boste našli v neki hitri terapiji, tabletkah,ali nekajtedenski "kuri".
REŠITEV je vedno sistemska, kompleksna. Ker je biologija človeka kompleksna, tako kot domino efekt, ali tako kot teamsko delo.

ZATO si morate najprej priznati in sprejeti:
- res sem preteral in telo in um popolnoma energetsko izčrpal
- zato moram v svojem ritmu nekaj spremeniti
- da se postavim nazaj v dobro in stabilno energetsko ravnovesje moram sprejeti, da zato potrebujem vsaj 1 LETO!!
- sprejeti moram, da bo prvih 4 do 6 mesecev malo težje, a verjamem in bom vzdržal.

Spremeniti pa morate:
- način prehranjevanja ( večkrat dnevno po malem, hrana naj bo polna beljakovin, maščob, zelenjave in sadja i9n veliko veliko vode, do 3l na dan)
- način spanja in počitka ( začnite hoditi ob istih urah spat, je zelo pomembno za vaše možgane, da vedo, kdaj bodo dobili čas za regeneracijo in reprocesiranje). Počitek, sproščanje sta nujna. Vsakodnevno ju potrebujemo vsaj 20 do 30 min. To je meditacija, oblike mirnega globokega dihanja z mirno glasbo, ki nas pomirja, sprošča, nam godi.
- vsakodnevna obvezna rekreacija v obliki teka, hitre hoje, fitness vadb. Dva do tri-krat tedensko pa intenzivna vadba,šport. koliko časa? Ker ste zelo izčrpan, je dobro posvetovati se s profesionalnim trenerjem, fizioterapevtom, ki vam v začetni fazi pokaže in pove, katere vaje so za vas v začetku primerne in kdaj in kako postopoma dvigujete intenzivnost vaj, rekreacije. ravno tako vam svetujejo pravilen režim prehranjevanja.


Vem, da je v začetku zelo hudo in težko, saj ni energije, da bi sploh lahko začel s kakšno spremembo. Zato bi vam priporočala prav v tej začetni fazi ( to je vsaj 4 do 6 mesecev) Cellfood kisik za življenje. Omogočil bi vam boljši metabolizem celic in s tem večjo koncentracijo ATP-molekul, torej energije. Začeli bi se počutiti bolje, manj bi bil utrujen, raztresen, brezvoljen, pojavila bi se želja, volja potreba po spremembi, verjeli bi v to. Pozitivne misli se začnejo tvoriti.
In potem postane vadba, meditacija, jutranje vstajanje, služba, delo nekaj dobrega in ne nasprotno motečega, izčrpajočega.

To je najenostavnejši način, da se ponovno vrnete v normalen življenjski ritem s polno energije, želje in volje.
Če bi imel še kakšno vprašanje, vam bom vedno poskušala odgovoriti. Želim vam, da bi me slišal in začel delati spremembe.
Tako mlad ste še in zato imate tolikšen potencial, da vse te anomalije, ki so samo prva sporočila možganov, nevtralizirate, se naučite obvladovati in slišati in poslušati svoje telo/možgane. Vi sami ste sebi najboljši zdravnik, terapevt, a le, če spoštujete osnovne naravne zakonitosti organizma.

Lp m
Citiraj
Nekdo861
Star sem 30let in se že lep čas soočam s stresom. Vem, da se vsi, a pri meni je zelo moteč.

Trenutno imam zelo stresno v službi, tako da delam tudi po cele dneve. Imam kar nekaj odgovornosti, a problem je ta, da vse jemljem zelo stresno, da se že zbudim brez energije in da se mi je predvsem z ljudmi zelo težko, utrujujoče in stresno pogovarjati.

Sem v fazi, ko nimam nobene koncentracije in ko včasih sploh ne vem kaj mi kdo pripoveduje. Sam delujem precej zmedeno, kot da nič ne vem in to tudi mislim o sebi, zato dajem včasih popolnoma nejasna navodila....moje izražanje je popolnoma ˝raztrgano˝, kot da ne znam tvoriti stavkov in poleg tega imam zelo slab spomim...včasih se ne spomnim kakšnih banalnih stvari. Skupaj s tem imam tudi vedno bolj slabšo samopodobo in tako izražam negativno/slabo karmo, energijo.

Zelo pogostokrat se sprašujem kaj naj naredim...najraje bi pustil službo, vse skupaj in se nekam odselil...začel na novo živeti...te misli so včasih zares zelo intenzivne.

Vem, da to ni rešitev, a že lep čas iščem izhod iz te krize pa ga ne najdem...prosim vas za kakšne koristne nasvete - tudi morda za kakšno profesionalno pomoč, za katero veste, da bi mi res koristila.

Sam sem že bil nekajkrat pri bioenergetiku (Bumcu), a ne vem če je res kaj pomagalo. Nekaj sem se že ukvarjal z EFT (tapkanjem), a verjetno premalo, da bi pomagalo. Včasih malce meditiram, ampak nimam neke konstante. Sam si nekako ne znam pomagati.

O stresu in vsem sem že veliko prebral, tablet se otepam, edino persen jem...skratka stres imam že kar kronično in imam občutek, da mi kvari tudi energijo, spomin, koncentracijo,...dostikrat se počutim tesnobno, itd.

Upam na kakšno pomoč z vaše/katere koli strani....
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.