Med.Over.Net

Odgovori: Bunkica v zgornjem delu leve veke (po odstranitvi zoba)

Pregled teme
elisamur
Spostovani,

hvala za odgovor. Ce se dotaknem se zadevico cutim, ampak bolecina je izginila, prav tako veka ni vec otekla.

Lep pozdrav!
Citiraj
gorazdkolar
Spoštovana , po natančnem opisu spremembe na veki, je to gotovo začetni ječmen ( hordeolum). Ni povezave z izdrtjem zoba ali stresom.Zdravi se s toplimi obkladki in antibiotičnim mazilom. Lahko spontano izgine v nekaj dneh ali pa se veča in ognoji, kar traja nekoliko dalj časa. Chalazion je pa kronično vnetje druge , podolgovate žleze v trepalnici. Leži višje na veki in je neboleče. Odstrani se z manjšo operacijo.
Lep pozdrav, DR . Gorazd Kolar
Citiraj
elisamur
Pozdravljeni,

pisem Vam, ker se mi je dva dni po odstranitvi zoba (petkica levo zgoraj), na zgornji strani veke skoraj pri koticku na notranji strani naredila bunkica, ki jo cutim na dotik.

Se isti dan sem odsla zvecer kr dezurnemu, ki mi je zmeril pritisk in dal noter neko rumeno tekocino in rekel, da ne vidi nic in da je vse ok.

Zdaj je ze tretji dan. Bunkico se vedno cutim, veka je manj zatecena, boli tudi vec ne. Prvi in drugi dan je bolelo na dotik in ob mezikanju.

Pac strah me je, kaj bi lahko bilo. Drugace se pocutim v redu. Delam vse normalno, tudi vid je ok. Glede celjenja rane po odstrnaitvi zoba, je tudi ok, me ne boli in pomoje se je vredu zacelo celiti, tudi zatecena nisem bila. Glede te bulice/bunkice o veki pa me skrbi pac, glede na to da zdr ni vedela oz je po njenem ok, in sem ji se rekla, da cutim da nekaj je, saj se s prstom cuti. Ni me dala dalje in ker zivim v tujini, je se tako tezko karkoli zmeniti.

Malo sem raziskovala da bi lahko bilo ali stye ali chalazion? Ne vem. Ali je to znak za karkoli drugega? Sem pa bila zadnji mesec bolj pod stresom, zaradi bolezni v druzini.

Upam, da bi lahko pomagate/svetujete.

S spostovanjem in lep pozdrav!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.