Odgovori: vagifem 10

Pregled teme
sabinasencar
Pozdravljeni Malasonja!
Kremo lahko uporabljate tako dolgo, dokler vam jo predpisuje vaš zdravnik. Zdravnik vam vedno predpiše zdravilo, katerega koristi so veliko večje od tveganja. Krema se sicer absorbira v kri, a tudi v tem ne vidim težav, vse dokler ste pod kontrolo vašega zdravnika.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
malasonja
Spoštovani!
Prosim vas,za še eno mnenje.Ginekologinja mi je po prenehanju Vagifema predpisala kremo Ovestin 1 mg (zaradi srbečice,pordelosti,suhosti spolovila).V začetku sem se mazala 14 dni,zjutraj in zvečer,potem pa dvakrat na teden.Kremo dobro prenašam in tudi težave so izzvenele.Tudi pekoč občutek v sečnici.Kreme ne vnašam v nožnico.
Zanima pa me,koliko časa menite,bi lahko uporabljala to kremo in koliko se jo vseeno absorbira v kri.
Ker se dobro počutim,bi jo rada uporabljala čimdalj,tudi,če moram ponjo v Avstrijo.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni Malasonja!
Vagifem je estradiol in vsakršno zdravljenje z estrogeni pomeni zvečano verjetnost za trombozo in embolije. V majhnih količinah, kot so v navodilih za uporabo Vagifem svečk, ne verjamem, da je terapija vplivala na poslabšanje vaše bolezni.
Siljenje na vodo ali urgentna inkontinenca se zdravi še na druge, nemedikamentozne in dosti bolj uspešne načine, kot je z Vagifem svečkami. Predlagam, da izberete eno od nemedikamentoznih metod zdravljenja težav z mehurjem. Za vlaženje sluznice v nožnici pa priporočam nehormonske svečke.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
malasonja
Spoštovani!
Ginekologinja je tudi meni lansko leto predpisala Vagifem 10,zaradi suhosti nožnice in nelagodnih občutkov v sečnici.Stara sem 59 let.Med tem časom pa so mi tudi ugotovili razširjen bulbus aorte in kronično vensko popuščanje.Zanima me,ali Vagifem lahko kakorkoli vpliva na poslabšanje zgoraj naštetega.Splošna zdravnica mi je svetovala naj z Vagifem tabletkami preneham.Po prenehanju pa sem se hitro povrnila v staro stanje s problemi (pekoč občutek v sečnici,siljenje na odvajanje vode ...) Prosim vas,za vaše mnenje in hvala za odgovor.
Citiraj
sabinasencar
Nehormonske pripravke za vlaženje nožnice dobite v lekarni brez recepta. Lumbrikante pa kupite v vseh specializiranih trgovinah.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
marec1
Zahvaljujem se za odgovor. Torej lahko tabletke kar mirno sama preneham jemati. Ali nehormonske pripravke dobim v lekarni brez recepta?

Lep pozdrav.
Citiraj
sabinasencar
Pozdravljeni marec1!
Prav je, da preberete vsa navodila, ki so priložena zdravilom. V resnici bi vas zdravnik moral vsakič, ko predpiše zdravilo, sam opozoriti na neželene stranske učinke zdravila in morebitna tveganja.
Če imate težave le s suho sluznico v nožnici, lahko uporabite tudi nehormonske globule, ki omogočajo vlaženje. Na tržišču jih dovolj, da boste našli primernega zase (od pripravkov s hialuronsko kislino, pa mlečno kislinskih globulov, lumbrikantov in drugo).
Ne vem, če so simptomi, ki jih opisujete posledica lokalne uporabe estradiola. To boste hitro spoznali, če Vagifem zamenjate z nehormonskimi pripravki.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
marec1
Stara sem 55 let. Ginekolog mi je zaradi suhe nožnice predpisal tabletke Vagifem 10. Ko sem prebrala navodila za uporabo, sem se kar ustrašila, kakšni vse so lahko stranski učinki. Zato sem izrazila željo, da bi jih prenehala jemati. Nejevoljen me je prepričal, da jih naj jemljem še naprej in naj ne berem navodil! Kljub temu vse bolj razmišljam, da bi jih prenehala jemati, vendar pa se težko odločam, da bi spet šla potožit k svojemu ginekologu. Opažam, da se redim, da sem večkrat utrujena, bolijo me noge v nartnem predelu (kot da bi me bolele žile), včasih nekoliko višje v spodnjem delu meč. Ali se to lahko povezuje s temi tabletami? Ali jih lahko kar sama preneham jemati in kakšni učinki bi se takrat pokazali?
Zahvaljujem se Vam za razumevanje in odgovor .
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.