Odgovori: Hormoni-menstrualna migrena- rak dojke

Pregled teme
ana 50
Pozdravljeni.

Ze 10. leto se vsak mesec borim z menstrualno migreno. Ta traja cca. 7 dni- 4 dni pred menstruacijo, spremlja jo izrazita zeja in se nadaljnje 3 dni.
Bila ze pri nevrologu, dolga leta jemala Frotan, Imigran, bila na 20 protibolecinskih terapijah z akupunkturo na UKC-JU. Pomagalo ni nic.
Ugotovila sem, da migren nisem imela v casu jemanja kontracepcijskih tablet (logest) in v casu nosecnosti. Ker imam do jemanja hormonske kontracepcije zadrzke in imam sedaj bakreni maternicni vlozek, me zanima ali bi mi vseeno svetovali uporabo Mirene ali kakrsnekoli progresteronske zascite, mogoce celo uporabo Napro kreme, ce imamo v druzini pozitvno druzinsko anamnezo raka dojke (mama, teta, 30 letna sestricna)? Kako naj skombiniram jemanje hormonov v izogib migrenam in se s tem ne podvrzem se visjemu tveganju raka dojke? Osebna zdravnica in ginekolog mi razen protibolecinskih tablet ne znata svetovat.

Hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.