Odgovori: Kako po prezgodnji menopavzi

Pregled teme
Senya43
Pozdravljena,

nekaj let nazaj sem že spraševala tukaj, ko so se mi pri 38 začele neredne menstruacije.
Sedaj poleg tega, da čutim, da ni ovulacij in menstruacija pride ali pa ne. Pa tudi drugačna je. Poleg tega opažam bolečine pri spolnih odnosih, začela se mi je nespečnost, zbujanje ponoči, pa tega nikdar prej nisem imela.
Zdaj me pa zanima, kako postopati, če me res doleti menopavza pri teh letih. Vsekakor ne želim jemati, kar mi bo moj ginekolog predpisal. To so pač hormonski preparati, ki se predpisujejo vsem počez brez kakšnih testiranj v laboratoriju itd..
Ne pravim, da ne rabim ginekologa, hodim na redni odvzem brisa. Tu se pa tudi konča, ker jaz sem imela bolj slabe kot dobre izkušnje. V mladih letih stalna vnetja, kriv je bil partner, ki me je varal itd..HPV..zdravnik pa 7 let me zdravil zdravila na zdravila, kontracepcijske tabletke zaradi izvencikličnih krvavitev.. nato je privedlo do konizacije, nato do nosečnosti, prezgodnjega razpoka mehurja v 34 tednu in smrt novorojenčka zaradi sepse.
Res obupno. Po tistem sem koristila še antidepresive in še ščitnica mi je odpovedala, pri 26 letih. Doživljenjska zdravila.
Najbolj mi je pomagalo razhod s partnerjem, da sem se posvetila sebi, šla na naravna zdravila, veliko sprehodov, gozdovi, tekočina, novi prijatelji..
Od takrat razen zdravil za ščitnico nobenih zdravil, srečna in zadovoljna. Otroka na žalost nimam, zato pa se mi zdi, da bo menopavza za mene lahko težji preobrat.
Zdaj v zrelih letih sem našla kompatibilnega partnerja, začela sva s spolnostjo šele po 2 letih, ker ni navajen na kondome in mu uplahne, ko si ga natika. Jaz pa imam vseeno še podzavesten strah pred ponovno okužbo HPV, ki sem jo pred leti potem uspešno izkoreninila, vsi brisi zadnjih 15 let ok. Šla sva se skupaj testirati, ampak to pač dobiš zagotovilo samo za glavne bolezni, Aids, hepatitis, gonoreja..
Nekako sva šla v to brez kondoma, ampak jaz spolnih odnosov s penetracijo nisem imela že nekaj let in so me te bolečine presenetile, kot da ne more prodreti, drgnjenje namesto užitka, kot bi res imela nožnico presuho, pretanko.
Kaj mi svetujete res glede prezgodnje menopavze? Pred pol leta sem imela FSH 16, vendar sem zdaj imela pol leta zelo stresno v službi. Možno, da se mi je še kaj pospešilo, glede na moja nočna prebujanja ponoči in potenje.
Kaj pa menite glede tega, da bi se na mojem materničnem vratu spet začelo kaj dogajati, zdaj ko s partnerjem brez kondoma. Po pravici povedano, me je kar strah njegovih sokov, pa čeprav se imava rada, se veliko crkljava, pogovarjava..ginekolog pravi, da ne morem nič, pač spremljati brise...
Razmišljala sem že tudi, da bi se enkrat naročila k vam in prišla.
Hvala vnaprej in uspešen teden.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.