Odgovori: Izvid, nizek estrogen

Pregled teme
sabinasencar
Pozdravljeni PikaLara!
Ne stres ne kombinirana hormonska kontracepcija ne delujeta ugodno na libido. Psihoterapevtsko bi se reklo, da gre za pomanjkanje erosa, življenske sile, ki pomeni izgradnjo, kreativnost in voljo do življenja.
Vaši izvidi so popolnoma v skladu z vašim počutjem (stres-visok kortizol) in inhibirano delovanje jajčnikov zaradi hormonske kontracepcije (nizek estradiol, ženski libidni spolni hormon).
Pri vsakem zdravilu, ki ga vzamemo v pričakovanju njegovih dobrobiti (preprečevanje zanositve v vašem primeru), moramo vzeti v zakup njegove stranske učinke.
Lp.,Sabina Senčar.
Citiraj
PikaLara
Spoštovana dr. Senčar

Nekaj ozadja najprej. Stara sem 40 let, imam dva otroka (6 in 2 leti). Posebnih ginekoloških težav prej nisem imela.
Po porodih sem zaznala večjo pojavnost vaginalnih vnetij, suhost nožnice in pa popolno odsotnost libida. Zadnjih 5 mesec uporabljam kot zaščito NuvaRing obročke.

Zadje mesece sem v stalnem visoko stresnem obdobju, doživela sem nekaj napadov tesnobe in zaznala depresijo. Kljub "borbi" s temi zadevami (šport, razgovor s psihoterapevtko) se mi počutje nikakor ni popravilo, postajala sem vse bolj utrujena, brezvoljna. Zato sem se odločila za laboratorijski test hormonov in izvid pripenjam.

Prosila bi vas za kratko mnenje in nasvet mogoče, kako bi si lahko pomagala. Laboratorisjki test sem izvedla 2. dan po odstranitvi obročka (torej 23. dan ciklusa). Naslednji dan je nastopila redna krvavitev (šibka, načeloma traja 2-3 dni)

Hvala
Pika
Priponke

61098_IzvidPika.JPG
0 (40.5 KiB)

Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.