Med.Over.Net

Odgovori: skrajšan delovni čas

Pregled teme
selly
lp,
pisem vam v upanju na odgovor na moje vprašanje. Zaposlena sem v bolnišnici , kjer je tedenska obveza 40 ur. Sem začasno invalidsko upokojena in delam štiri ure na dan z polovično mesečno obvezo., se pravi 20 ur na teden.Sedaj se pa zaplete pri obracunu dopusta, še v času ko sem bila v bolniški za štiri ure so mi dopust obračunavali po štiri ure na dan- logično, ker sem delala po štiri ure, tri ure je kril zzzs, kar nanese sedem ur. Sedaj ko pa imam polovični delovni čas , 20 ur tedensko, mi za dan dopusta pišejo 3,5 ure....kako in po kaki logiki. Odgovor je bil da je to polovica mojih sedmih ur...Ne razumem ... Lepo prosim za nasvet.
Citiraj
jakacepec
Spoštovani,

redni delovni čas je opredeljen v pogodbi o zaposlitvi, v kolektivnih pogodbi in v zakonu. Polni delovni čas v RS znaša 40ur tedensko. Po vašem opisu sodeč, pa bi bil vaš delovni čas daljši od 40ur in bi znašal 48 ur, v kar pa rahlo dvomim. Delovni čas ni namreč nujno zgolj povprečje enega tedna ampak je lahko povprečje nekega daljšega časovnega obdobja.

Pravica do delne invalidske upokojitve pomeni, da se vaš delovni čas zmanjša na polovico, torej na polovico rednega delovnega časa. Pri tem pa to ne pomeni, da morate delati zgolj 5 dni v tednu, ampak je to odvisno tudi od razporeditve vašega delovnega časa. V kolikor pa bi po mnenju invalidske komisije to lahko bilo škodljivo za vaše zdravje itd. potem morate imeti v omejitvah navedeno tudi to, da lahko delate zgolj 5 dni v tednu.

lp

Jaka Cepec
Citiraj
hero
SPOŠTOVANI!
Moj problem je nasleden: ta mesec sem pridobila III. kategorijo in skrajšan delovni čas na 4 ure (rak dojke in depresija). Delam v trgovski branži in imam 6dnevni tednik, tudi med prazniki in dela prostimi dnevi, torej vsak dan. Moj delodajalec zahteva od mene, da delam 6x4ure na teden, torej 24 ur tedensko. Sprašujem vas, ker misim, da je 20ur na teden -5x4 ure polovica delovnega časa.
HVALA ZA HITER ODGOVOR!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.