Odgovori: invalidnost

Pregled teme
jakacepec
Oprostite radovednosti, vendar vašega vprašanja že v osnovi ne razumem, saj gre za povsem teoretično vprašanje, kaj vam bi neke komisije priznala npr. leta 2008. Danes tovrstnih postopkov oziroma ocen, vsaj za tiste, ki niso zboleli v okviru poklicne bolezni več ni in zato je analiziranje stari pravil v resnici brezpredmetno.
Citiraj
invalidnost
Hvala za hiter odgovor. Sem pogledala. Vendar mi ni povsem razumljivo. Navajajo, da se za invalidnost šteje nedelovanje jajčnikov zaradi kirurške odstranitve ali obsevanja. Pri meni je do nedelovanja jajčnikov prišlo zaradi kemoterapije. Potem to ne šteje za invalidnost, čeprav ne delujejo.
Lp
Citiraj
jakacepec
Pozdravljeni,

kot ste sami napisali nadomestila za invalidnost več ni, vsaj ne za tiste, ki bolezni niso dobili kot posledice poklicne bolezni.

Odstotke telesne okvare pa ureja: Samoupravni sporazum o seznamu telesnih okvar (Uradni list SFRJ, št. 38/83 in 66/89), ki ga lahko najdete na spletnih straneh.
Citiraj
invalidnost
Spoštovani,

pri devetinštiridesetih sem zbolela za rakom dojke. Dojka je bila odstranjena v celoti in narejena rekonstrukcija z lastnim tkivom. Imela sem tudi kemoterapijo in obsevanje. Pri kemoterapiji so mi jajčniki prenehali z delovanjem. Pričela se je mena. Kolikor sem brala nadomestila za invalidnost ni več. Kljub temu sprašujem, kakšen odstotek invalidnosti bi mi zdravniška komisija priznala. ODstranitev celotne dojke in prenehanje delovanje jajčnikov pri devetinštiridesetih letih.
Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.