Odgovori: Do življenjska pravica in prodaja nepremičnine

Pregled teme
Odvetnik Pavel Zajc
Pozdravljena,

če v korist očeta pri nepremičnini ni vpisana prepoved odtujitve in obremenitve, potemtakem stanovanje lahko prodata. Vsekakor pa očetu ostane njegova pravica dosmrtnega bivanja v navedenem stanovanju še naprej. Tako bo moral kupec v primeru nakupa prevzeti tudi navedeno breme.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
Citiraj
ArwenU
Pozdravljeni

S sestro sva lastnici vsaka polovico stanovanja podedovanega po mami. Pri zapuščini sva se strinjali, da ima oče do življenjsko pravico uporabe stanovanja ko pride v Slovenijo ker večino časa preživi v tujini kjer ima nepremičnino. Zanima naju, če je zaradi te pravice kakšna ovira ko se bova odločili, da se stanovanje prodava kajti tam ne bova živeli.

Hvala in lep pozdrav
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.