Odgovori: pogodba o zaposlitvi

Pregled teme
Odvetnik Pavel Zajc
Pozdravljeni,

v osnovi delodajalec brez pravne podlage ne sme spreminjati plače, ki je dogovorjena s pogodbo o zaposlitvi.

Potrebno bi bilo vpogledati v kolektivno pogodbo za dejavnost, ki jo opravlja podjetje v katerem delate in v splošne akte podjetja, če jih le to ima.

To ni mobing.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
Citiraj
jacek
imam pogodbo o zaposlitvi iz l. 92, v kateri je postavka o plači opredeljena na 56000 SIT. Moja sedanja plača je seveda neprimerljivo večja (cca. 1.5 SLO povprečja) vendar jo delodajalec spreminja v skladu s trenutno situacijo in brez obrazložitve, pri tem pa se sklicuje na nekakšen variabilni del, ki v pogodbi ni nikjer opredeljen. Ker imam še nekaj let do upokojitve, je plača seveda iz leta v leto manjša v primerjavi z mlajšimi kolegi, ki opravljajo podobna dela. Ali je tako pogodbo mogoče spodbijati in ali se tako obnašanje delodajalca lahko opredeli kot mobing.
Hvala....
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.