Med.Over.Net

Odgovori: napaka v sklepu o dedovanju

Pregled teme
ODV.Koprivsek
Spoštovani!

Sodna taksa se plačuje glede na vrednost celotne zapuščine in ne gleda ne vrednost posamezne nepremičnine.
Če menite, da je vseeno prišlo do napake, to z dopisom pojasnite sodišču. Dopisu priložite dokazila o vrednosti posamezne nepremičnine po Gurs-u.

S spoštovanjem!
Citiraj
lunica11
Pozdravljeni,
pred kratkim smo imeli na sodišču razpravo in smo domov dobili sklep o dedovanju. na sklepu smo opazili, da je datum rojstva napačen, ali to kaj vpliva na sam sklep ali ne. In še eno vprašanje, sodnika sem bila takrat na to opozorila, vendar se ni za to zmenil. podatki, ki jih je imelo sodišče o nepremičnini, se ni ujemalo z dejanskim stanjem, kot tudi ne z oceno na Gursu. Parcela, ki je v gursu gozd v vrednosti 2000 evrov, je na sodišču bila hiša v vrednosti 30000. Po moje so zamenjali dve parceli, vendar je zaradi tega plačilo sodniške takse veliko. predvsem pa me je zdaj strah če še bodo kakšni nejavljeni dolgovi, saj je ocena podedovanega toliko višja kot bi morala biti in sem edina dedinja, torej odgovorna za dolgove v višini dedovanega. Kaj mi svetujete?
najlepša hvala za vaš čas in odgovor
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.