Odgovori: izvid cervikalne hrbtenice

Pregled teme
mmaechtig
Spoštovani!
Imate obrabljene tri medvretenčne ploščicd C4-C5,C5-C6 in najbolj C6-C7,kjer imate tudi nekoliko zožen spinalni kanal in stisnjene živce.Operacija ni potrebna,svetujem vaje za vratno hrbtenico,ramenski obroč in oblopatično muskulaturo.Opravite tudi fizioterapijo.
Lep pozdrav!
Citiraj
vida78
Pozdravljeni!
Zaradi močne bolečine v levem predelu zatilja sem opravila MR vratne hrbtenice. izvid se glasi; Izravnana vratna lordoza. Začetna spondiloza, i.v. hondroza C4-C5, C5-C6 in C6-C7. Začetna spondiloartroza C3-C4, C4-C5, C5-C6.Pomembnejših utesnitev i.v. foramnov ni videti. Dorzolateralni spondilofiti v višini C6-C7 zmerno zožujejo oba i.v. foramna, zožitev obojestransko ocenim za eno polovico.Iztisni sprednji in zadnji likvorski prostor v višini C6-C7, zmerna stenoza spinalnega kanala. Stresni edem terminalnih ploščic ob disku C6-C7 v ostalem je struktura skeleta normalna. Signal vratne hrbtenjače je normalen.
Napotena sem k nevrokirurgu, le tega pa imam šele maja meseca. kaj mi svetujete?
Hvala in lep pozdrav!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.