Med.Over.Net

Odgovori: ali je demienilizacija lahko povezana z zobovjem

Pregled teme
mmaechtig
Spoštovani!
Da je vzrok demielinizacije vnetje zoba, je zelo malo verjetno. Opravljene ste imeli vse preiskave in preglede. Svetujem MR sledenje.
Lep pozdrav!
Citiraj
zoja z
Pozdravljeni!

Pred enim letom sem opravila MR glave. Mnenje: zadebeljena sluznica mastoidnih celic levo. Nekaj hiperintezivnih žarišč demienilizacije bele možganovine frontalno desno ter parietalno levo. Žarišče tudi v področju kapsule eksterno desno.
Letos sem opravila kontrolni MR glave. Mnenje: Že opisane drobne hiperintezivne spremembe pretežno globoke bele možganovine ne kažejo dinamike. Lezij je skupno do 10 ter merijo do 4mm. Brez na novo nastalih patoloških sprememb intrakranialno. Blago zadebeljena sluznica levega mastoida.

Bila sem pregledana na ORL, oftamologu, nevrologu, nevrokirurgu, ortopedu. Ugotovljena je bila zastarana borelioza in MR hrbtenice je pokazala spinalno stenozo od C3-C7. LB je izključila nevroboreliozo. Tudi MS izključena. Tudi hrbtenica naj ne bi bila vzrok demienilizacije. Opravila tudi CT vratnega in možganskega ožilja s kontrastom-vse ok.
Nihče mi ne zna pojasniti vzroka te demienelizacije.
Sem pa v tem času imela tudi težave z zobom (6 spodaj levo). Večkrat vnetje, oteklina,čiščenje kanala, odpiranje zoba zaradi neznosnih bolečin in zdravljenje z Antibiotiki (4x v enem letu). Zob je potem bil nekaj mesecev odprt, ker je čakal na endodontski pregled kjer je bilo ugotovljeno, da je v korenini zoba zlomljena igla. Ker ni bil kanal do konca počiščen, so bakterije pod iglo poškodovale kost in tkivo. Je pa v tem letu pred to kontolno MR glave bil zob odstranjen. Nevrolog mi je rekel, da je verjetno vzrok demienilizacije kakšno močno vnetje v telesu.
Sedaj pa se sprašujem ali ni mogoče kako povezan zob in pogosta vnetja s temi lezijami v možganih.
Meni je zelo pomembna ugotovitev, kaj je vzrok za nastale poškodbe v možganovini, ker če se ne ugotovi, potem se tudi ne more vedet ali bo ta demienilizacija napredovala ali se je stanje dokončno umirilo.
Hvala za odgovor!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.