EMG KOLKA - razlaga izvida

Odgovori

 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
Možnosti

Pregled teme: EMG KOLKA - razlaga izvida (Razširi pogled)

Avtor: mmaechtig » 23 Dec 2017 20:50

Spoštovani!
Gre za okvaro desnega obturatorjevega živca in senzorični del femoralnega živca in kožnega živca stegna. Stanje je najverjetneje posledica periacetabularne osteotomije.
Lep pozdrav!
Citiraj

Avtor: Blondyka » 22 Dec 2017 09:53

Pozdravljeni,

prosim za razlago izvida in mnenje:
Status:
Atrofija adduktorjev desnega stegna. Šibka addukcija desnega stegna. Fleksija kolka in ekstenzija kolena normalna oz brez prepričljive šibkosti, enako tudi abdukcija stegna in dorzalna fleksija stoala. Hipestenzijo navaja po zunanji in sprednji strani desnega stegna, na notranji strani stegna pa ni senzibilitetne motnje in tudi ne goleni.

ELEKTROFIZIOLOŠKI POVZETEK:
Igelni EMG pokaže denervacijske spremembe v adduktorjih desnega stegna, tam tudi izrazit primanjkljaj motoričnih enot. V femoralisovih in fibularisovih mišicah ni preprečljivih EMG sprememb.

MNENJE IN TERAPIJA:
EMG znaki za izrazito okvaro desnega obturatornega živca. Ni EMG znakov za okvaro femoralnega in fibularnega oz ishiadičnega živca. Klinično so znaki za okvaro senzoričnega nitja femoralnega živca in pa živca cutaneus femoris lateralis. Ni pričakovati pomembnih sprememb.

Hvala in lp
Maja

Skrij
Citiraj

Vrh

Na vrh