Odgovori: herpes zoster

Pregled teme
B. Kralj
POzdrav!

Vodenje H. zostra ali pri nosečnici ali otročnici je priporočljivo , da je pod kontrolo infektologa, ki bo ocenil tveganja in ali koristi zdravljenja.

Lp
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

herpes zoster se v akutni fazi zdravi s tabletami, takrat je potrebno zaustaviti agresivni potek bolezni, oz. virusa.
Kasnje posledice te bolezni so nevralgije- bolečine, spremembe na koži ali sluznicah.
Lajšanje bolečin je možno s t.i TNB blokadami, kar izvajajo na fizioterapijah.

Lp
Citiraj
suzana.b
ZDRAVO! Zanima me kako je pri herpes zosterju pri otročnici, ali lahko prenese na otroka, kako ukrepati? Prosim za pomoč!
HVALA IN LEP POZDRAV!
Citiraj
ksenjagrošelj
Pozdravljeni! Moja tašča je lani avgust prebolela obrazni pasavec. Razširil se ji je tudi v usta, zaradi tega je izgubila zobe, odpadle oziroma odmrle so ji dlesni. Neznosno jo je bolelo. Izpuščaj je sicer izginil a bolečina še kar vztraja. Je že na robu obupa.Kako ji lahko pomagam? Poizkusili sva že vse mogoče pa ni pravega učinka.Moram pa dodati da ni dobila nobenega zdravila razen infuzije medrola prve dni izpuščaja.Prosim pomagajte nama,saj naju družinska zdravnica ne jemlje več resno.
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

Herpes zoster je infekcija, ki se zgodi lahko ljudem, ki so že preboleli norice, čeprav greza isti virus.
Gre za neprijetno bolezen, ki pogosto pušča bolečine v prizadetem delu, zato se zdravi s tabletami in drugimi ukrepi, nevaren pa je za nosečnice, težje bolane, onkološke bolnike, neodporne in oslebele....
LP
Citiraj
zarja.
Spoštovani,

Mojemu partnerju so se na rebrih pojavili lokalizirani mehurčki, obenem pa še na prsih in celo po hrbtu. Diagnosticiran mu je bil herpes zoster, kar mi je nenavadno, ko pa je prebolel norice (jaz tudi). Upam, da ni to samo znak, da je kaj hujšega?
Kakor koli že, preden so se pojavili izraziti mehurčki sva imela kompleten spolni odnos. Je možna infekcija, ali gre tukaj samo za direktno okužbo prek kože? Me mora skrbeti?

Hvala za odgovore.

Lp,

Zarja
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.