Odgovori: trajekt Korčula - Lastovo

Pregled teme
Majča
Ja jaz imam izkušnje s trajektno linijo Split-Lastovo-Split.

Načeloma je trajekt v Splitu poln, a se več kot polovica potnikov izkrca na Korčuli v Veli luki (trajekt ustavi tudi na Hvaru v Starem gradu, kjer gredo dol lahko le pešci in kolesarji), zato vkrcanje na Korčuli v Veli luki za Ubli ne bi smel biti problem.

Kot že rečeno - največja gneča je v Splitu, če bi slučajno želeli iti na Lastovo iz Splita, pa morate kar precej prej priti in se postaviti v vrsto (no vsaj kako uro pred začetkom vkrcavanja), ker potnike za Lastovo vkrcavajo prve in če pridete, ko vrcavajo že potnike za Korčulo, vas ne bodo vkrcali. Preverjeno!

Pa še to: pot Split-Lastovo ni nikoli tako "kratka" kot obljubljajo na voznem redu. Traja namreč 5 (do 6) ur.
Citiraj
Taja
Ali se je kdo poslužil trajekta Korčula - Lastovo? Ali je problem s prostoorom na trajektu?

Namreč trajektna linija pri Jadroliniji za otok Lastovo je SPLIT - LASTOVO. Midva z možem pa bi šla z avtom do Pelješca, potem s trajektom na Korčulo in s Korčule s trajektom na Lastovo. Je pa to isti trajekt, ki gre iz Splita, se ustavni na Korčuli in nadaljuje na Lastovo. Midva bi le vstopila na zadnji postaji. Predvsem zato, da bi bilo bolj pestro in zanimivo - eno noč bi prespala v avtu ali kaj podobnega.

Ima kdo kakšne izkušnje s trjaektom Korčula - Lastovo?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.