Odgovori: Maturantski izleti

Pregled teme
Bivši dijak
tudi zgrožena je napisal/a:
Sem bivši Vičan in vem, kako potekajo zadeve glede organizacije maturantskega izleta oz. "ekskurzije". Kot prvo, dijaki se sami odločamo za izbiro agencije in aranžmaja. Vsaj mi smo se in smo izbrali Palmo. Če se je razred vašega otroka odločil za Mondial, je to popolnoma njihova izbira, šola pri tem nima nič. Tudi vem, da večina profesorjev na šoli noče niti slišati besede o Mondialu, ker vedo, kakšni nateguni so. Šola določa mejo stroškov (ki so, če se prav spomnem, 400€) in "vsebino" izleta - mora biti nekaj kulturnih/"šolskih" dejavnosti, tako kot na navadnih ekskurzijah. Šola nam poleg tega da tistih par prostih dni na začetku leta, ki jih lahko porabimo za maturantski izlet (če kdo ne gre, mora biti v šoli); organizacija izleta je odvisna samo od agencije. Izlet smo dijaki načrtovali sami, Palma nam je dala ponudbo, šola je rekla OK, posvetovali smo se z razredničarko, kaj si ona misli, in to je bilo to. Vse ostalo smo naredili sami.
Citiraj
zzobatec
Naši ljubi sončki se pa že ne bodo odpovedali izletu, saj smo jih od rojstva naprej mazili in pazili. Od rojstva naprej so imeli samo pravice, pravice, pravice, zdaj se pa ljudje čudijo, če se nočejo ničemur odpovedati.
Citiraj
Kcbmn
Potovati z njimi je butasto. Ne razumem, kako jim uspe na... tolk ljudi.
Citiraj
larix
glih to je napisal/a:
Zanimivo, tudi moja hči je bila na maturantskem v Pragi, sicer nekaj let prej,
in menda se tako dobro niso imeli na nobenem izletu, pa še razredničarko so imeli s seboj.
Zabavali so se, pa tudi nekaj videli.
Citiraj
glih to
larix je napisal/a:
Pri nas se niso predtsavljali kot Mondial, ki ima že itak katastrofalno reputacijo, ampak kot CMT, drugim kot Collegium itd. Vse je pa ista banda. Služijo na račun cele naivne države.
Pred petimi leti je šel sinov razred v Prago za pet dni, organizirali so se sami, imeli so se fajn, čez dan po muzejih, mestu ... zvečer pa žurka na polno. Imel je 250 eur, pa še nazaj je prinesel ...
Citiraj
larix
mondial je napisal/a:
Vsekakor Černjaku vse skupaj dobro "laufa"

https://siol.net/posel-danes/novice/na- ... oto-488813
Citiraj
krakov
mondial je napisal/a:
Tole vse drži - pričakujem še medijsko podporo, da se te nemogoče zadeve razkrinka in prepreči, kar se preprečiti da!
Citiraj
Morilci SLO naroda
so to !!!
Izdati jim prepoved zaposlitve in študiranja na faksu za te gnusne ubijalce, morilce SLO naroda. Prepoved zaposlitve in gibanja po SLO ne samo za mularijo, tudi za njihove starše / skrbnike.
Citiraj
mondial
Ena glavnih agencij za maturance je Collegium oz. sedaj Mondial Travel, glavni tam je (nekdanji) politik Dominik Černjak, ki je včasih pred 20 leti vodil stranko "mladih", ki je mmg. za mlade naredila še manj kot takrat bistveno bolj penzionistični predkahlovski Desus.

No, pa pustimo zdaj to. Omenjena agencija je že pred epidemijo začela pobirati prijave in prva plačila za razne Španije, Grčije ipd. Z izbruhom epidemije je seveda vse to padlo v vodo. Ampak ti mondialovci se niso kar tako dali. Pravniško manj podkovanim dijakom so začeli prodajati buče, da vračilo denarja kao ni mogoče, ampak jim v zameno ponujajo otok Obonjan. Tržna cena aramžmaja je kao visoka, ampak po priznanju nekega popusta je kot nalašč ravno toliko kot je bila prej za Španijo, Grčijo itd. (kjer bi, mmg., pot bila bistveno daljša). Plus seveda še cel kup doplačil, kot se za vsako nategunsko agencijo spodobi.

In sedaj še največji keč. Otok Obonjan pri Šibeniku je verjetno celotno zgodovino bil nenaseljen, pred nekaj leti so se neki angleški investitorji tam spomnili postaviti nek resort za bogatune. Kot partnerji v projektu so pristopili, glej no glej, ravno Černjak in še nekaj družbenikov Mondiala, ki bi sedaj radi nadomestili koronski izpad gostov. No, ker so že prej dali popust, bi maturante namesto v bungalove namestili kar v taborniške šotore, konzumacija bi seveda bila po cenah za bogataško klientelo, edina "alternativa" je edina trgovinica na otoku, kjer že flaša vode stane 40 kun oz. pribl. 5 evrov.
Citiraj
Na Hrvaškem
megaboy je napisal/a:
Na Hrvaškem naj bi bila dovoljena zbiranja na prostem do 1.000 ljudi, zato pa Zrće laufajo normalno. Sam ni festivala, ampak party keep the distance. Dober joke.
Citiraj
Potomci petkovih protestov
Zgrožena je napisal/a:
Važno je biti proti, pa če se crkne ali pa, če zato okupator strelja nedolžne talce.
Citiraj
Seštej
Zgrožena je napisal/a:
Mlade še nekako razumem da bi se šli zabavat. Ampak teh 300 dijakov ima 600 butastih staršev, ki mislijo da virusa ni, je prehlad ali pa je dijak kralj družine, ki se mu nihče ne upa rečt ne.
V Sloveniji se zmanjšuje zbiranje do 10, tam jih pošiljajo polno na žurke. Da o Zrčah sploh ne govorim. Se delajo norca iz ljudi!
Citiraj
megaboy
Izgleda da ima Mondial dobre veze pri vladi, da jim take izlete dovoli.
Ker država bi jih čisto lahko obrnila na meji, če bi želela, organizatorju pa nabila kazen.

Kršijo pa mnogo vladnih predpisov, od druženja do 10 ljudi... pa naprej.
A na Hrvaškem so pa dovoljene zabave z 300+ ljudi?

In ti otroci se še v šoli, v razredih niso smeli družit, so imeči pouk na daljavo, sedaj pa v drugo skrajnost.
Citiraj
s treh koncev in treh gimnanzij
Jonc je napisal/a:
Ne, slabo si prebral ali razumel - iz treh različih koncev slovenije iz treh gimnazij - novogoriške, škofjeloške in kočevske. Zdaj pa pojdi lepo s prstom po zemljevidu, da ti bo ozemeljsko jasno, kaj to pomeni za eventuelno kasnejšo širitev okužbe :)
Citiraj
Jonc
teh tristo je napisal/a:
Aha, tega pa nisem vedela, sem mislila, da se bodo držali bolj po šolah oz. vsaj iz istega mesta.
Ja, Mundial ne bo na zgubi, brez skrbi. Če bi od njih zahtevali, da maturantskim izletom dajo več vsebine (ogledi), namesto organizacij pijank od jutra do večera (tu pa moraš zagotoviti gužvo, če ne ni žurke), bi imeli verjetno premalo dobička.
Citiraj
Ni čist tko
teh tristo je napisal/a:
Ni čisto tako, saj so koker te tri šole, a dejstvo je, da so se jim pridružili še drugi dijaki, ne nujno maturantje in ne teh šol. Poleg tega so morali doplačati 200 €, ker sploh ni malo. Za en usran hrvaški otok namesto grčije.
Citiraj
teh tristo
Jonc je napisal/a:
Teh 300 je iz treh različnih šol, iz različnih koncev. Do konca poletja se bo na tem otoku zvrstilo 4000 maturanot. Res , kdo je prišel na to idejo v tem času?? Noro.
Citiraj
Jonc
Pa dobro, gre 300 iz istega letnika in iz iste šole. A ko so bili pa maturantski plesi, kjer je poleg teh 300 prišla še vsa žlahta in je bilo cca 1000 ljudi na kupu, je bilo pa v redu, al kako?
Iz ene skrajnosti v drugo.
Citiraj
Tole me pa res zanima
pritisnite na agencijo je napisal/a:
Pri nas imamo tudi tak problem. Je že kdo zahteval denar nazaj in ga tudi dobil? (Na druge starše ne morem računat, ker je večini vseeno - ali sploh grejo, ali dobijo denar nazaj, kam grejo itd. Razvajena ljubljanska scena, kaj čmo).
Citiraj
Se ena glupost
Zakaj pa Kacin zdaj cvili da je to neodgovorno? A ni vceraj zatrjeval da Hrvaska ni sporna?
Joj kaksen butelj res....
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.