Potovanja.Over.Net

Odgovori: Draga Hrvaška

Pregled teme
turist si ali nisi prosta izbira
vse jasno po tvojem zapisu je napisal/a:
Glej, pač stvar prioritet. Kot sem že napisal, imam svojo hišo na Hrvaškem, pa bi umrl od dolgčasa, če bi cel lajf hodil skozi na eno in isto destinacijo. To ni zame. Letos sem bil recimo minimalno prisoten tam, bolj zaradi biznisa kot dopusta. Tudi drugam v tujino ne grem dvakrat v isti kraj. Opažam pa, tudi kot tisti, ki oddaja nepremičnino na Hrvaškem, da na Hrvaško pogosto zahajajo "dolgočasni" turisti, ki res nimajo nekih silnih apetitov in se hitro zadovoljijo z malo. In res ni fer, da se jim za to malo zakasira bajne zneske. Tisti, ki hočejo nekaj več, pa pogosto ostanejo praznih rok ali pa to nekaj več iščejo na totalno nepravih krajih. Mi zdaj pride na pamet recimo en zapis od lani ali še mogoče dlje nazaj, kako je ena v neki ribiški vasici iskala aperol spritz. Mislim ej! Malo je pa treba bit tudi realen, pa izbrat nekaj, kar paše tebi in tvoji osebnosti, navadam. Danes se lahko pred odhodom na dopust pozanimaš o vsem, kako nastanitev zgleda, kako so jo drugi ocenili, kaj je v njeni neposredni bližini itd. google dela na polno, tripadvisor, bookingi itd. Ne vem kako je sploh lahko še kdo negativno presenečen nad čim. :) Jaz včasih svoji ženi rečem, naj ne brska toliko in se zanima o vsem,ker potem res čisto uniči faktor presenečenja, tistega pozitivnega, če že vnaprej ve, kje je kakšen kafič pa kakšne so cene v njem. Po drugi strani pa te tako nihče ne nategne in če ti nekaj ne paše, to že prej veš in tja ne greš. Sem pa jaz osebno mogoče malo bolj toleranten do raznih turističnih kiksov, ker sem na nek način tudi sam deloma v tem poslu in vem, da je včasih kakšni tečni riti težko ustreči, pa če jim klima piha z vseh strani in iz pipe teče zlato. Vez pri tistih, ki dirigirajo vreme, pa zaenkrat nimam in pogosto je prav vreme največji vir vsega nezadovoljstva.
Citiraj
vse jasno po tvojem zapisu
turist si ali nisi prosta izbira je napisal/a:
Ugotovili smo torej, da se Hrvaški raje izogibajmo v kolikor želimo kaj več.
Citiraj
turist si ali nisi prosta izbira
Bistvovsegatega je napisal/a:
Problem je v tem, da se vedno iz enega primera dela pravilo, kot da je povsod na Hrvaškem tako. In mediji to vedno zagrabijo, ker je v času kislih kumaric Hrvaška vedno hvaležna tema. Jaz sem Slovenec, pa tudi oddajam na Hrvaškem in do zdaj mi ni še nihče od gostov pisal, da sem ga nategnil. Kvečjemus e z veseljem vračajo. Tudi omejitve pri uporabi klime nimam niti starega pohištva. :)
Sem pa recimo na Zakintosu doživel, da v enem ne ravno poceni hotelu klima sploh ni delala in vse, kar so mi ponudili v zameno, je bila samo razlaga, ja da je to pač otok in da serviser pride šele naslednji teden na otok in da bo treba do takrat potrpet. Na plaži taistega butičnega oh in sploh hotela je pa en stari izposojal polomljene in za silo poflikane ležalnike za 5 evrov. Zvečer sem šel v bar na plaži in naročil cokctail, pa mi en model reče, da danes ni barmana in da bo poskušal on naredit ta coktail, smao da ne garantira, da bo tak kot mora bit. Potem smo se iz tega hecali in skupaj zmučkali en čisto x cocktail in se imeli fajn. Smo še danes v stikih s tem fantom prek facebooka. Pa kaj naj se zdaj nerviram še na dopustu? Si predstavljam, da bi bilo to v vseh slovenskih cajtngih, če bi kakšen Slovenček to doživel na kakšnem Braču. S postrežbo pa nikjer na svetu niti na Hrvaškem nisem imel še nikoli težav. Če kot gost pristopiš s prijaznostjo in smislom za humor, je tudi postrežba bolj prijazna.
Citiraj
Bistvovsegatega
Morda sem pač jaz čudna je napisal/a:
No, evo, tole! Podpisem!

Obiskala sem vec kot 25 drzav. Nimam tezav s tem, ce je potrebno placat drago vstopnino, drazji obrok, nekaj evrov vec za pakriranje, malce drazjo kavo v kaficu z razgledom... s tezavo pa placam vec ce za ta denar ne dobim nicesar.

Ne gre za to, koliko so kdo lahko privosci in kam lahko gre, vedno bojo taki, ki bodo zapravili vec in taki ki bodo manj. Vecina pa se bo slabo pocutila, ce bo za 8 kalamarov na zari in zlico krompirja z blitvo odstela 15 evrov. Ali pa 20 evrov za celodnevno parkiranje na makadamskem parkiriscu, ki ni ne varovano ne urejeno. Ali pa 3 eure za kavo, ki ti jo na mizo vrze natakar, ki se mu niti pozdravit ne da. S tem ima vecina ljudi problem.

Ce na hitro preveris teme o Hrvaski na forumu, hitro ugotovis, da ljudje radi hodijo tja in jim ni problema placati 90 eur na noc za apartma. Nocejo pa za ta denar dobiti omejitve pri uporabi klime, prastaro pohistvo, skromno opremljene kuhinje, tihe ure v apartmaju in nobene dodatne ponudbe. Predraga hrana zunaj je potem samo se pika na i.
Citiraj
turist si ali nisi prosta izbira
DXB je napisal/a:
Ni boljše. Cenejše je. Vsaj zame. :) Pa v Egiptu na plaži skozi težijo z nekimi ponudbami masaž, tatujev, ni da ni. Tudi miru ni. Nižje v Afriki je še hujše, ko ti non stop pred nosom šetajo razni reveži, za katere ne veš ali imajo aids ali so samo lačni. Hočeš it v morje, pa se jih okoli tebe zbere 30. Žena na koncu ni več hotela na plažo in je bila samo še na bazenu. Na splošno pa ležanje na plaži niti ni v moji domeni. Mi hitro postane dolgčas. Rabim aktivnosti. In če že grem na takšne destinacije, ne grem zato da bi samo ležal. Najhujša izkušnja zame so bili Maldivi, živa tuga, samo morje. Ampak bilo je poročno potovanje in žena si je to zelo želela in se potrudila, da mi kljub vsemu ni bilo tako blazno dolgčas. :)
Citiraj
DXB
Morda sem pač jaz čudna je napisal/a:
Tocno tako.
Citiraj
DXB
turist si ali nisi prosta izbira je napisal/a:
...na Hrvaško gremo dobesedno ležat na plažo...
Nikoli pa ne bi šel recimo V Egipt... ...pa tam en teden samo na hotelski plaži ležal.


In v cem je boljse lezanje na hrvaski plazi? :D
Citiraj
tđrwre
Morda sem pač jaz čudna je napisal/a:
Kolikor vem, je bila to cena na sejmu, pri enem ponudniku. In če so pametni, ga naslednje leto ne bodo več povabili. Ker to je res nateg. Če lahko sosed streže po normalnih cenah, kdo si ti, da boš odiral folk z enako ponudbo?
Kot praviš, človek plača marsikaj za izkušnjo, ampak tole je pa nateg. Postavimo ceno, pa mogoče ljudje med hitenjem po sejmu niti opazili ne bodo.
Citiraj
Morda sem pač jaz čudna
Mogoče samo jaz tako razmišljam, ampak ...
Če rečem, grem recimo v Pariz, ki je zame (priznam) kar drag in rečem, ok enkrat si privoščim večerjo v res high restavraciji. Grem, naročim, hrana vrhunska, postrežejo me tako, da se dobro počutim, ambient na nivoju, wc prelep, čist, diši, kelnar diskreten, uslužen, vse čisto, na nivoju ... In dobim račun za pol moje plače, si rečem: Bila si, uživala si, zdaj veš, kaj si drugi lahko privoščijo, bilo je vredno vsakega centa.
Če pa grem na Bled, na Hrvaško, v Bosno, kjer komaj kdo premakne rit, mi prinese kavo in sok in postavi na umazan prt, če v wc - ju ne veš a bi lulal ali jokal, potem pa za tak nivo in tam odnos dobim račun 7.5 eur za pepsi...potem pa ljudje dragi ali je z menoj nekaj narobe ali me ima nekdo za norca.

Pa tu ne gre, kje kdo letuje. Gre za to, da mora cena opravičiti nivo storitve. Ni nam problem plačati več, a v visoki ceni pričakujemo še kaj drugega kot samo plastično mizo in zdolgočasenega kelnarja.
Citiraj
zato morš bit res glup
zzobatec je napisal/a:
Kiny je našla sorodno dušo-
Citiraj
zzobatec
Lošinj je napisal/a:
Ni problema. Letalski prevoz + dvoposteljna soba (hotel s tremi zvezdicami) + nočitev z zajtrkom + zdravstveno zavarovanje + riziko odpovedi = dobrih 1000 EUR za dve osebi (se ne spomnim točne cifre). Šla sva v glavni sezoni (6-13. avgust).

Dopust sem rezerviral v okviru ultra first minute ponudbe konec januarja, kar je vedno najcenejša varianta, še posebej če plačaš takoj.
Citiraj
turist si ali nisi prosta izbira
jamo si kopljejo je napisal/a:
Vseeno mi je, ker ne spim v takšnih hotelih ne na Hrvaškem ne kje drugje. Niso pa to ravno običajne cene za Hrvaško, je prej izjema kot pravilo. Zaenkrat tudi večina Slovencev na Hrvaškem niti približno ne daje toliko denarja za počitnice.
Osebno me niti ne moti, če obstajajo hoteli, ki so pregrešno dragi. Da se potem tja spokajo tisti, ki nočejo biti pod isto streho z navadno rajo.
Načeloma pa ne zagovarjam Hrvaške. Jo pa res dojemam bolj kot domačo destinacijo in bi mi bilo res brezveze dati toliko denarja za dopust na Hrvaškem, če lahko za ta denar vidiš zelo konkreten kos tujine, kjer še nisi bil itd. Na Hrvaškem sem izključno zaradi bližine in ker mi je to poceni. Ne bi pa nikoli dal toliko denarja za Hrvaško kot ga dam za tujino. Mogoče kakšen Anglež drugače razmišlja in mu je Hrvaška ista eksotika kot Grčija, , ne vem.
Citiraj
Lošinj
hahahahahhaa je napisal/a:
Ne vem, ker jih je že posral.
Citiraj
jamo si kopljejo
turist si ali nisi prosta izbira je napisal/a:
Glej 4* ni luksuzni hotel nikjer, še posebej pa ne na hrvaškem. Skoraj 1.000 Eur za nočitev je pervezna cena, pa lahko hrvaško braniš kolikor hočeš.
Citiraj
turist si ali nisi prosta izbira
jamo si kopljejo je napisal/a:
Ni bil luksuzni hotel. Nismo tako fancy. :) Je bil pa v neposredni bližini recimo na novo odprt hotel, kjer nočitev stane 350 evrov in je bil prazen. Ampak očitno so tako lepo oprali denar oz. je, kot so mi razlagali domačini, v hotel investiral nekdo s "preveč" denarja in niti ni pomembno, da je poln. Tako da je v principu s turizmom povsod isto. Povsod te poskušajo nategnit.
Citiraj
jamo si kopljejo
turist si ali nisi prosta izbira je napisal/a:
No ja, proti hotelu v hrvaški Istri 4* za 3 nočitve 2800 Eur za 4 osebe se to sliši skoraj zastonj.....
Citiraj
turist si ali nisi prosta izbira
Lošinj je napisal/a:
Lahko ti napišem cene, ampak ti to ne bo kaj dosti pomagalo, ker bodo bistveno višje od Hrvaške, ker za tujino nikoli ne izbiramo low budget počitnic. Tako da se verjetno da ceneje priti skozi, če hočeš.
Hrvaška mene ne stane kaj dosti, ker imam svojo hišo tam. Nazadnje ko smo šli vmes na en hrvaški otok za 7 dni, smo za 2 osebi dali okrog 500 evrov s polpenzionom.

S 500 evri letos nisem daleč prišel. Benz do Münchna, avstrijska vinjeta, nočitev v hotelu v Münchnu, parking na letališču, pa sem že skoraj na 500 preden se sploh vkrcam na letalo. :)
Drugače pa je za 2 osebi na enem otoku prišlo za 10 dni 1900 evrov z zajtrkom in letalskim prevozom iz Münchna, hotel 4 zvezdice, niti približno kaj luksuznega, je pa bil ob morju. Jedli smo vsak dan zunaj v povprečju recimo minimalno okrog 50 evrov za 2 osebi na dan. Cene so bile pa različne, tudi za pijačo, odvisno kje smo jedli. S tem da žena skoz pije samo vodo. :) Dvakrat smo bili tudi na pici, ena je stala 9 evrov, ena 15. Go, figure! Potem je bil tukaj še rentan avto za par dni, še par sto evrov, pa približno 300 evrov za raznorazne podvige po otoku itd. Če ti ta računica kaj pomaga...
Citiraj
hahahahahhaa
Lošinj je napisal/a:
Koliko se je pa s kalamari preseraval?
Citiraj
turist naj bo
turist si ali nisi prosta izbira je napisal/a:
Meni so Maldivi vsekakor bolj všeč kot pa slovenska obala in precej raje tam ležim.
Citiraj
Lošinj
Lošinj je napisal/a:
Znanec je bil konec Julija v grčiji. Nastanitev in prevoz 700€ na osebo + kar so dol zapravili, ker je imel polpenzion.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.