Med.Over.Net

Odgovori: Ribja kost v grlu

Pregled teme
TanjaSoklic
Spoštovani,

zelo majhna ribja koščica se sama izloči, ranica se zaceli najkasneje v enem tedno. Večjo ribjo kost iz žrela odstrani ORL specialist ob pregledu.
Če je večji tujek v požiralniku ( piščančja kost ali večji kos mesa), ga lahko gastroenterolog odstrani pri ezofagogastroskopiji ali pa celo v narkozi.
Citiraj
Anciromih
Pozdravljeni!
Včeraj sem pojedla ribo in mislim da se mi je ena izmed kosic zataknila v grlu. Občutek imam da je kar globoko in zanima me ali je moznost da se koscica zatalne v pljuca in ali je potreben obisk zdravnika ali se bo tksamo uredilo.
Hvala, Lp
Citiraj
TanjaSoklic
Odstrani se jo s pomočjo fleksibilnega bronhoskopa, ki ima delovni kanal za upogljive kleščice - to naredi torakalni kirurg. Znalk tujka v dihalih je draženje, hud kašelj, dušenje, če nekaj dni pa lahko gnojen izmeček.
Citiraj
D19
Kaj pa ce ribja kost zaide v pljuca?
Citiraj
D19
Kaj pa ce ribja koscica zaide v pljuca?
Citiraj
majat4991
Pozdravljeni,

jaz pa imam občutek kot da se mi je zataknila manjša piščančja kost in sicer ne v grlu, temveč precej nižje, okrog žličke. Neprijeten občutek čutim že 10 dni, enkrat bolj enkrat manj in ne vem ali je to samo moj strah ali bi me moralo bolj skrbeti..se lahko zgodi kaj hujšega ali naj samo počakam da mine?

Hvala za odgovor,
Maja
Citiraj
TanjaSoklic
Bolečine trajajo ponavadi nekaj dni (največ en teden).
Citiraj
Snežnica
Danes sem jedla ribo za kosilo . Potem Je minilo 5 minut in začutila sem da se mi je ribja kost zataknila v grlo zraven malega jezička. Ali Me bo to skoz bolelo?
Citiraj
TanjaSoklic
Spoštovani,

drobna ribja kost se izloči sama, večje pa odstarnimo ob pregledu, redko jo je potrebno odstraniti v splošni anesteziji. Piščančja kost ali večji kos mesa pa se vedno zatakne precej nižje in je potrebno tujek odstarniti v narkozi.
Citiraj
Loveofhorses
Zi jo danes sem jedla ribo in se mi zdi da se mi je zataknila kost....kaksni so znaki?
Citiraj
!?!?!?!?!
zivjo danes sem jedla ribo in imam obcutek kot da se mi je zataknila...ali bom morala iti na operacijo?ali bo slo to samo ven?
Citiraj
TanjaSoklic
Spoštovani,

če ste brez težav, ste ga verjetno pogoltnili in se bo izločil.
Citiraj
xorr
zdravo jst sm pač dobil filter od čika, nekak sm vdihnu in sm se skor zadušu pol pa nevem a sm ga pogoltnu pač sej zdej diham pa use normalno sam me skrbi a je lahko to še km drugam šlo kukr da sm ga pogoltnu ! pa a je to kej nevarno
Citiraj
igorfajdiga
Ribja kot ni zelo nevarna, lahko se sama premakne ali počasi stopi v slini. Če se težave stopnjujejo pa le obiščite specialista.

Lep pozdrav,
Citiraj
Nekotreći
Pozdravljeni, dva dni nazaj sem bil jedo ribe, in počutil sem se utapljal. Takoj sem bil pijan in občutek je minilo, vendar se po pol ure sem se počutil Škrabav grlo. Od takrat imam občutek, da je moja kost zataknila nekje, tako da boste želeli vprašati, ali je potrebno iti na ENT ali kosti sam lahko gredo? Hvala za vaš odgovor.
Citiraj
TanjaSoklic
Spoštovani,

če imate še vedno bolečine in občutek tujka, se oglasite pri osebnem zdravniku, potreben bo pregled ust in žrela. Če je le ranica, se po enem tednu bolečine prenehajo.
Citiraj
zobotrebec
Pozdravljeni, mislim da se mi je 3 dni nazaj delček zobotrebca zapičil v grlo; prvi dan še ni bilo nekega posebnega občutka, drugi dan sem po vsaki jedi dolgo pokašljeval, danes pa imam že od zjutraj naprej občutek da je nekaj v grlu. V kolikšnem času lahko pričakujem da se bo to samo uredilo, če se sploh bo ?
Citiraj
ORL
Spoštovana!

Če jo vidite, lahko odstranite, če pa ne počakajte, da jo sluznica razgradi!


LP. drIB.
Citiraj
sandrica
zdravo!
tudi jaz imam eno vprašanje na to temo..
danes sem jedla ribo pa imam občutek da se mi je v grlu zataknila kost, zdaj me pa zanima če jo lajko kao spravim ven, ali naj počakan da jo moja sluznica razgradi??
hvala za odgovor.
lep pozdrav!
Citiraj
ORL
Ne!
LP, dr.IF
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.