Odgovori: Joga v vsakdanjem življenju (izkušnje)

Pregled teme
frača
V vsakem primeru ti svetujem obisk vodene vadbe, saj boš le tam lahko vaje pravilno izvajala in se naučila kako jih lahko kasneje izvajaš sama doma. Prva stopnja joge ni tako zahtevna, izvajajnje vaj prilagajaš svoji sposobnosti.
Sama sem naredila prvo stopnjo, vendar kasneje nisem nadaljevala, ker mi joga ne ustreza. Raje imam pilates oz. kombinacijo joga- pilates.
Tudi tebi svetujem, da najprej pojdi na poskusno (brezplačno 1 uro) uro ena ali druge vadbe, da ne boš šele po plačilu tečaja ugotovila, da ti vadba ne ustreza. Kolikor vem , se Joga v vsakdanjem življenju vplača vnaprej za cel semester, kar pa ni tako mali znesek...
Citiraj
lotko44
Delam vsako jutro pozdrav soncu, poleg tega še nekaj pilates vaj in vaj za hrbtenico iz fizioterapije. Vsega skupaj 20 min, sobota in nedelja imam prosto :)).Po parih mesecih se mi je zelo popravila drža in nimam več toliko bolečin v križu in v vratu. Zelo priporočam.
Citiraj
tiger22
1. stopnjo joge v vsakdanjem življenju lahko dela vsak - ne glede na predhodno pripravljenost in kilograme. Pač delaš kolikor zmoreš in stopnjuješ. Zato tudi so stopnje. Vsekakor pa priporočam obisk organizirane vadbe, ker tam izveš marsikaj, česar ti sama knjiga ne da - voditelj popravi položaj, lažje je osvojiti znanja in če si še doma malo priden, je uspeh zagotovljen.
Citiraj
vetrnica spomladi
Hvala za odgovor.

Saj sem vprašala v knjižnici, vendar očitno je za to knjigo velikansko povpraševanje, prav tako pa tudi za knjigo Prana-Andrej Van Lysebeth.

Zato prosim vse bralce MON-a, če bi kdo imel eno ali drugo, če mi jo proda.

lp
Citiraj
Klopotec
V knjižnici dobiš to knjigo. Je pa še ena starejša izdaja, bolj drobna knjiga istega avtorja (na naslovnici je on). Vaje se nekaj malega razlikujejo ampak nepomebno. So pa razdelane po tednih.
Tu sem našel knjigo Joga v vsakdanjem življenju
http://www.bolha.com/knjige-revije-stri ... 43&kw=joga

Uspešno vadbo želim.
Citiraj
vetrnica spomladi
Dragi bralci te rubrike. Skoraj ne morem verjeti, da je res kar sem si pogledala na Double Black Diamond. Ni res, da je vse enostavno. Strinjam se, da je treba vztrajati in si vzeti čas.
Če ima kdo knjigo z naslovom sistem Joga v vsakdanjem življenju, avtorja Paramans Swami Maheshswarananda, ki sta jo prevedli Martina Kranjec in Nina Gomolj in ima na naslovni strani vaditeljico joge ter je mogoče ne rabi več in bi jo oddal, bi jo kupila.
Ta knjiga je dober prirčnik za vadbo doma.
Morebitnega prodajalca lepo prosim, da sporoči svoje podatke.
Citiraj
Riba
Meni osebno joga ni ne vem kako odgovarjala, sem se pa zelo dobro znašla v pilatesu. Priporočam :)
Citiraj
Šefla
Ne rabiš nikamor hodit na jogo, lahko delaš komot doma.

Jaz delam tole že dva meseca - telo se oblikuje že po ene 14 dneh, prvi teden te vse boli, potem je pa vaja Double Black Diamond, ki traja dobro uro, čisto navadna...

http://www.ddpyoga.com/
Citiraj
mama007
Zanimajo me izkušnje tistih, ki so oz. še obiskujeo Jogo v vsakdanjem življneju. Po operaciji sem se zelo zredila in sem popolnoma nerazgibana in me zanima, če bom prvi stopnji sploh uspela slediti. Hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.