Odgovori: En problem - služba, razgovor, dopust...

Pregled teme
Urša81
Kot so ti svetovale predhodnice,nujni osebni opravek.Ne laži da gre za zdravnika,ne povej pa za kaj se gre.Če bo šlo vse po načrtu potem ok,če se razve kje si bila imaš čisto vest da nisi nikomur lagala ampak pač nisi povedala in to je zate nujni opravek..
Pa veliko uspeha
Citiraj
imam problem
[quote=""opravki so vedno""]

Povej delodajalcu, da imaš nujne osebne opravke, ki jih moraš opraviti dopoldan in prosi za nekaj prostih ur ali za dopust. Ni mu treba ravno vsega povedati, a nikar o ničemer ne laži. Ker Slovenija je zelo majhna in 95% možnosti je, da bodo iz tvoje potencialne nove službe poklicali kakšnega znanca od znanca iz tvoje sedanje službe in ga povprašali, kakšna si kaj. Tako da meni se je vedno zgodilo, da so v moji sedanji službi prej kot v dveh dneh izvedeli, če sem bila kje na kakšnem razgovoru za delo.[/quote]

No, saj lagati itak nisem nameraval, da bi pa povedala točno tako kot je mi pa tudi ni blo.
Očitno sem bom morala še kako naučiti diplomacije ;-).

Nujni osebni opravki - dober predlog, hvala.
Citiraj
opravki so vedno
No, pa saj ima človek večkrat kakšne opravke, ki jih mora opraviti dopoldan. Pri nas imamo za ta namen možnost koriščenja ur - z dovolilnico, seveda. Itak imam vedno nekaj ur viška. Včasih pa si vzamem tudi dopust, če gre za daljši opravek.

Druga stvar pa je, da sploh ne veš, za kdaj te bodo povabili na razgovor. Po mojih izkušnjah so bili potencialni delodajalci pri dogovarjanju za čas razgovora zelo fleksibilni. Ponavadi sem se brez težav zmenila za termin zgodaj zjutraj (zanje je to pomenilo recimo ob sedmih zjutraj) in sem bila potem malo čez osem že v svoji tedanji službi. Še lažje pa se je dalo zmeniti za popoldan, se pravi recimo za ob pol petih.

Povej delodajalcu, da imaš nujne osebne opravke, ki jih moraš opraviti dopoldan in prosi za nekaj prostih ur ali za dopust. Ni mu treba ravno vsega povedati, a nikar o ničemer ne laži. Ker Slovenija je zelo majhna in 95% možnosti je, da bodo iz tvoje potencialne nove službe poklicali kakšnega znanca od znanca iz tvoje sedanje službe in ga povprašali, kakšna si kaj. Tako da meni se je vedno zgodilo, da so v moji sedanji službi prej kot v dveh dneh izvedeli, če sem bila kje na kakšnem razgovoru za delo.
Citiraj
Si pa smešna
Če je za en dan se zgovori, da imaš zdravnika, zobozdravnika, vzameš dopust ali pa bolniško. Če boš vse po resnici povedala, potem boš revca. Tisti ki na sodišču po resbnici povedo jih zaprejo. drugi so prosti.
Citiraj
imam problem
Zaposlena sem za določen čas. Ker bi rada naredila prekvalifikacijo, sem se odločila, da bom (upam - če bodo Gospodje za) delala prostovoljno, da bom lahko potem opravljala izpite iz tega novega področja (prostovoljnio ne bi delala v tem podjetju, ampak v enem drugem).

No kakorkoli. V službi težko dobim dopust, šefov pa tam, kjer bi rada delala prostovoljno popoldne ni na delu. Domnevam, da (če bodo sploh odgovorili, a ne) me bodo poklicali na razgovor v dopoldanskem času. Ampak kako naj grem v dopoldanskem času, če imam dopoldan službo?

Naj v službi povem šefom in prosim za kako uro al pa dve dopusta? Al kaj? Kako ste to reševali drugi (lahko tudi tisti napišete, ki ste iskali novo službo in hodili na razgovore).
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.