Odgovori: pazite, da na celovški pri knjižnici ne zavijete proti privat garaži ker se ne da obrnit

Pregled teme
krnekiii
Je bilo prej tako, pa je bilo bolje.
Semafor so naredili zaradi celovških dvorov in špara.
Citiraj
amsterDAM
wordelite je napisal/a:
Pojdi v AMSTERDAM pa boš videla kdo je tam privilegiran :)))

<https://www.google.com/search?client=fi ... CAY&uact=5>
Citiraj
županski odbor
javna površina loooool je napisal/a:
če bi bil jaz župan vam nebi naredil križišča pač samo uvoz za celovško cesto kjer bi lahko zavili desno proti centru. uvoz bi pa imeli iz smeri obvoznice. pa bi hitro videli kako je semafor fajn zadeva ko bi morali skozi U obračati da bi prišli po pravi strani do vašega uvoza
Citiraj
Pobude občanov
Dodatno pojasnilo je napisal/a:
Zakaj meni repliciraš? Dala sem samo pobudo glede na debato, kako rešit problem. Jaz ga nimam , ker pripeljem iz Vodnikove in parkiram na Rašiški.
Citiraj
Ravno danes
javna površina loooool je napisal/a:
Ravno danes, okoli 16 ure, je ena bejba rikverc po polžje vozila med robnikom in stebrički. Jutri bom imela mobi v roki in bom začela snemati te tužne događaje. Pa kompilacijo na YT.
Citiraj
javna površina loooool
dovoz je napisal/a:
Mislit pomeni nič vedit! najprej se pozanimaj, potem pa piši kozlarije.
Sem tam stanoval in se prav spomnim ko so lastnikom pisali iz občine če lahko še nekaj parcele odkupijo da se semafor zgradi. Lastniki so bili komplet do ceste in so še sedaj. Nihče ni želel tukaj semaforiziranega križišča, čisto ok je bilo, so pa lastniki sporazumno dovolili postavitev križišča.

Se strinjam da tam nimajo parkirani avtomobili kaj iskati, ker kadarkoli grem s kolesom mimo so tam parkirani avtomobili. Me prav zanima kako je sedaj.
Citiraj
Dodatno pojasnilo
Pobude občanov je napisal/a:
Iz smeri center v smer šentvid ni oznak, ker:
V križišču že bežen pogled ujame znak Prepovedano parkiranje in ustavljanje, pod njim pa znak Odvoz pajek
Že bežen pogled ujame napis: PRIVAT garaža
Že bežen pogled opazi 15 m uvoza v garažo in klančino navzdol
Če si kolikor toliko zbran ti je jasno, da gre za uvoz v garažo. Takih je v mestu na kupe. A vam je treba res po vzoru američan napisati: STOP GARAŽA NE ZAVIJAJ LEVO in zraven tisti rumen znak s dlanjo na sredini? Za določene osebke pa še znak Slepa ulica?
Pa redki se zmotijo. Večina se jih je hodila tja obračat ali parkirat, ker so v isti hiši trgovine in banka.
Citiraj
Pobude občanov
Če res ni oznak iz smeri center proti Šentvidu napišite mail na MOL Pobude občanov in pojasnite situacijo. Prepričana sem, da se bo uredilo. Pomagali boste sebi in drugim.
Citiraj
predmet razprave
janezi slaba slovenščina je napisal/a:
to ni predmet razprave
Citiraj
janezi slaba slovenščina
" slovensko" se napiše z majhno začetnico.
wordelite je napisal/a:
Citiraj
tik pred vhodom
nesramnost je napisal/a:
Očitno ne poznaš znaka za prepovedano ustavljanje in parkiranje...
Citiraj
sam tolk
Zelo dobro poznam tisti okoliš, pa se mi je enkrat celo res zgodilo, da mi je uspelo zaviti tja levo:)

Drugače pa je naš problem ta, da pričakujem prost in zastonjski parking v neposredni bližini, kamor gremo, če ne bi že raje kar notri zapeljali. Po drugi strani pa je res, da so se ta naselja delala v drugačnih časih, ko avtov skoraj ni bilo in parkirišč ni dovolj. V teh naseljih so pa potem stanovalci in frizerji in trgovine in knjižnice ipd. Zato se parkirišča ne najdejo, sploh ker ima vsako gospodinjstvo kar nekje 2-4 avte.
Citiraj
premium drivers club
Ah dajte no je napisal/a:
Kaj ima spet nekdo proti voznikom premium znamk kot so Audi, BMW, Mercedes, Range Rover in Porsche? A če pa nekdo z Renault Clio zapelje notri je pa vredu? Ali vas samo boli, da nimate premium avta :)
Citiraj
nesramnost
Ah dajte no je napisal/a:
če zavijaš iz celovške iz smeri centra levo ni nijker nobenega znaka za prepovedano zavijanje, znak je samo iz smeri obvoznice. me prav zanima ali si brez izpit oziroma ali nisi še nikoli kdaj zavila kam napačno?
Citiraj
Ah dajte no
nesramnost je napisal/a:
Slabo označeno? Če bi "po nesreči" zavila notri na izpitni vožnji, bi gladko padla. Ker je označeno dovolj in jasno.
Razen za tiste z mobiteli v rokah, za bejbe s sončnimi očali na nosu 24/7 in kot nekdo zgoraj omenja voznike audijev in bmw- jev.
In če nekdo kljub znaku, kjer piše dovoljeno samo za lastnike, misli da je to javna garaža, mu je treba takoj vzeti izpit.
Citiraj
dovoz
fiti paldi je napisal/a:
mislim, da dovoz ni privaten oziroma je nek pas (recimo 10 m) od križišča do dovoza še javna površina. dvomim da so oni sami plačali izgradnjo semafaroja in prijljučka na javno cesto.
Citiraj
nesramnost
tik pred vhodom je napisal/a:
si morda pomislila, da kdaj kdo notri zapelje ponesreči ker je vse skupaj zelo slabo označeno?
Citiraj
wordelite
fiti paldi je napisal/a:
Tipično Slovensko, privoščljivost in nagajanje sploh če ima kdo kakšen boljši avto. Iz smeri centra ni znaka za prepovedano zavijanje levo in vidiš, da si zapeljal v slepo ulico šele, ko si na dovozu že med količki. Nato lahko edino zapelješ vzrvatno na Celovško kar je pa izjemno nevarno. Mislim, da bi bil skrajni čas, da nekdo prijavi to na inšepkcijo ter, da se tistega ki je postavil te količke oglobi. Verjetno bo pa enkrat nekdo imel dovolj, ko ne bo mogel obrnit in se bo ali zaletel v količke ali pa jih spulil ven. Taka prometna uredit je možna samo v Sloveniji, v tujini če bi že naredili tak dovoz bi to tudi primerno označili. Vseekakor bi pa v Ljubljani morali imeti več parkirišč in parkirnih hiš ter zmanjšati razne peš cone, kolesarske steze in podobno. Zakaj recimo v razvitih mestih, kot so Dunaj in Beograd vidiš malo kolesarjev? V Ljubljani so kolesarji čisto preveč priviligirani in si dovolijo vse, čas je da se to neha in se jim pove kje so njihove meje.
Citiraj
fiti paldi
Včeraj sem šel ravno mimo in sem se smejal idijotom ki tja zavijajo in potem obračajo.
Včasih je bilo grozno, kup avtomobilov in kombijev tam parkiranih na desni, na levi, stanovalci pa ne morajo noter, ven. Tam je samo faking dovoz do garaže, z znaki je označeno da je prepovedano parkiranje, ustavljanje, zavijanje na desno na dovoz... vse je lepo označeno. Če pa nekdo ne zna sam presodit da je to privat zemljišče in ne parkirišče in ne obračališče pol pa tudi nima kaj avtomobila za voziti.

Jst pa dajem prav lastnikom da so si tako zaščitili svojo lastnino in svoje zemljišče.
Slučajno pa tudi vem da je kompletno parkirišče zadaj pri knjižnici in merkatorju tudi privatno in slej ko prej bo tudi tam rampa.

O uničevanju tuje lastnine pa ne bom izgubljal besed.
Folk bi si kar vse lastil, pa čeprav ni njihovo.
Citiraj
tik pred vhodom
nesramnost je napisal/a:
Tisti, ki zapelje proti garažam, pa čeprav tam ne stanuje, želi tam ali ustaviti ali parkirati. Težko bi počel kaj drugega, recimo peljal naprej, glede na to, da se ulica pri garažah slepo konča.
Sicer jaz sploh ne stanujem tam, hodim pa redno v Knjižnico Šiška. Ravno zato mi ni jasno, kakšen ****** moraš biti, da sploh zaviješ proti tistim garažam.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.