Forum.Over.Net

Odgovori: Vasica na Irskem, šolska slika

Pregled teme
še vedno
To ni nič takega za njih je napisal/a:
Še vedno so uradni podatki, da je več kot 75% white British in več kot 60% catoloc (ker je precej ateistov).
Citiraj
To ni nič takega za njih
velika britanija in irska sta znani, da se po njihovi zemlji sprehaja narod iz vsega sveta. Na primer, ko sem delal v Bradfordu, v vb, sem imel občutek, da to mesto ni v angliji ampak v Pakistanu. Torej sem imel stalno občutek, da se sprehajam po bolj modernem in zelenem Pakistanu,kot pa v angliji. Saj sem po mestu videl same pakistance in nindža ženske. Če bi radi videli greznico velike britanije, pojdite v Bradford. Če se ne motim, je en pakistanec takrat rekel, da so baje posneli neki film Bradistan, samo nisem nikoli preverjal, da še ne omenim kakšna svinjarije je po tistem mestu. polovico hiš oz. stanovanj ima pred vhodom polno svinjarije raznih pohištvenih odpadov, otroci pa se igrajo zgoraj.

Kot terenski delavec, ki sem delal že po vsem svetu, je po mojem mnenju še najlepše urejena japonska potem pa kitajska … potem pa dolgo nič. Najbolj svinjske države so pa francija, anglija, Italija, balkan, irak in indija. To so pač države, v katerih sem delal in videl marsikaj. Italija je pa sama žalost … Samo čez mejo prideš na avtocesti … slovenija zelo urejena, potem pa od table dalje smetišče.
Citiraj
detajli manjkajo
Kulturni odziv je napisal/a:
Pozabljaš na nekaj detajlov. Za razliko od mišičastih in s pametnimi telefoni in GPSom opremljeni mladeniči iz Maroka do Pakistana, ki so na svoji poti plačevali tihotapce ljudi, izsiljevali, rezali ograje in s podarjenim kruhom obmetavali prostovoljce in policijo, so Irci v 19. stoletju dejansko umirali od lakote. Tisti, ki so zmogli, so kupili redne ladijske karte in se mirno postavili v vrsto na Ellis Islandu in mirno čakali na razsodbo ali bodo smeli v državo ali ne.
Nobena mednarodna tihotapska organizacija z zvenečim imenom UNHCR jim ni podarjala kreditnih kartic in jih ni opremljala s pametnimi telefoni. In ko so prišli v Ameriko, niso nikomur vsiljevali šarije in niso zahtevali stanovanja in socialne podpore, ampak so šli delat, povečini za minimalca.
Ampak ti si tako obremenjen in zaslepljen z levimi in desnimi, da nisi sposoben videti razlike.
Citiraj
sveta preproščina
Kulturni odziv je napisal/a:
Dobro napisano in se strinjam s tabo.

Če pa pogledaš debate o avtorici in njene twitter objave, pa vidiš, da bi pri nas pisala za časopise tipa Demokracijo in bila članica SDS ali pa DOM.
Citiraj
Kliment
Citiraj
ja res bravo
Danes neprijavljen je napisal/a:
Kakšno zvezo imata referenduma o splavu in o ločitvah z zgornjo sliko?
Za povrh Irska ekonomsko stagnira že 10 let in se ji tudi letos ne obeta ekonomski razcvet. Zgleda, da se trudiš na vsak način najti opravičilo za doseljevanje. Dejstvo je, da so se stoletja borili za svoj narod, zdaj boste pa eni tuji cefizlji zaradi svojih osebnih prepričanj kar diktirali, da mora irski narod izumreti. Res bravo.
Citiraj
Ekonomija
ampak za je napisal/a:
Jaz to razumem, če ni razvidno iz moje pisave. Ampak nočem žrtvovati naroda za takozvano ekonomsko blaginjo, kjer itak vsi živimo preko svojih zmožnosti in kjer je "gospodarski razvoj" premo sorazmeren z zadolženostjo.

Ko bo pa prišlo do kake velike gospodarske krize bodo pa oboroženi spopadi na ulicah in etnično čiščenje. Popolnoma razumljiv razplet, ki smo mu bili priča v 90ih.
Citiraj
ampak za
Davčne oaze je napisal/a:
Ampak za vsak gospodarski bum je potrebna poceni delovna sila, ne pa leni zahodnjaški razvajenci, ki bi imeli milijone, da s prstom mignejo. Prej kot se sprijazniš s tem, lažje ti bo.
Citiraj
Ti si pa ena
Roznik_ je napisal/a:
Multi multi grozni posameznik. Sram te bodi.
Citiraj
Danes neprijavljen
Firme so šle na Irsko, ker so manj obdavčene in ne zato ker naj bi bili migranti bolje usposobljeni za delo v visoki tehnologiji.

Saj nihče ne pravi, da so šle firme tja zaradi migrantov. Normalno, firme so šle zaradi davkov, migranti pa zaradi firm. Rezultat pa je, da je na Irskem danes veliko priseljencev. Brez njih ne bi bilo irskega gospodarskega buma. To je vsem jasno. Zato pa je tudi men smešno ko se zdaj pojavljajo neki kvazi irski populisti, ki jim gredo (gospodarski) migranti na živce. Ampak kolker mi je znano tudi Irci sami ne j*ebejo kaj veliko teh desničarjev. Dokaz so številne liberalne reforme, ki jih Irci kot po tekočem traku sprejemajo na referendumih. Nasprotujejo jim samo Cerkev in konservativna desnica, ki pa sta tud sicer sinonim za srednji vek in nazadnjaštvo. Bravo Irci.
Citiraj
Davčne oaze
Hahahahahaha je napisal/a:
A tam kjer so bile prej so pa lahko? To so buče, ker lahko za večino del v teh "hi-tech" firmah izuriš opice. Pravih strokovnjakov je na prst ene roke možno preštet. Migranti so pa seveda zanimivi, ker delajo za ceneje kot ostali in so še veseli potem.

Ti pač zagovarjaš migracije, pač povej tako, ne se pa skrivat za nekim "ekonomskim razvojem" in blaginjo.
Citiraj
Hahahahahaha
Davčne oaze je napisal/a:
O, marija pomagaj, a je kdo rekel, da so sle firme na irsko zaradi migrantov, to pa ja vsi vemo, kako je z irskimi davki. Je pa res, da hi-tech firme brez teh migrantov na irskem ne bi imele kaj poceti ;-)
Citiraj
Davčne oaze
Kulturni odziv je napisal/a:
Firme so šle na Irsko, ker so manj obdavčene in ne zato ker naj bi bili migranti bolje usposobljeni za delo v visoki tehnologiji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ireland_as_a_tax_haven
Citiraj
RE RealKulturniOdziv
Daj ne seri seljačino. Če bi sliko mojega froca ena taka kura na Twiterju objavila v politične namene, ji glavo odšraufam. Če je to dejansko res objavila, je to očitna kršitev GDPR. Zakon si preberi, bučman.
Citiraj
RealKulturniOdziv
Kulturni odziv je napisal/a:
Uporabljaš besedi populistična in rasistična v istem stavku kot da je oboje enako hudo, še sebi ne verjameš več, da 'pomembne alarmantne besede' kot rasizem še sploh karkoli pomenijo. Tvoja izbira besed nima več nobene moči nad pragmatičnimi ljudimi.

Plutaš sredi vode, propagandno mašilo marksistično.

Brez dovoljenja staršev otrok na sliki - Uuu, brez dovoljenja staršev objavlja slike, kako velik zločin ko naštevamo zakaj je oseba slaba

Irska se brez priseljencev, mnogo visoko izobraženih, ne bi mogla gospodarsko dvigniti - Čista propaganda, ti sigurno nimaš pisarne v Dublinu ampak si na RTV ali na Večeru in ti je dolgčas.

+ 20 stavkov o tem, kako bi za objavo slike bilo treba zaprositi za dovoljenje staršev. Nesigurnost much.

Just sjaši, okupator.
Citiraj
a svinjuno
razumevanje je napisal/a:
Saj ti izpadeš bedak oz, jamrač, četudi samo metaforično namiguješ, da bi morali prišleki žret isto kot ti. Dejansko se potem vidi, da te ne skrbi nič resnega, ampak samo bentiš nad nečim, ker moraš zaradi dolgčasa in praznega življenja.

Namesto ukvarjanja z resnimi problemi se ukvarjaš s tem, kaj si kdo naloži na krožnik. Saj je resnih problemov tudi z migranti dovolj, ampak kaj jedo, pa ni eden izmed njih.
Citiraj
Kulturni odziv
Sliko je objavila irska populistična in rasistična novinarka O'Doherty Gemma brez dovoljenja staršev otrok na sliki. Že na Irskem je naletela na veliko zgražanja, saj so mnogi otroci od staršev, ki so se na Irsko preselili zaradi gospodarskega razcveta in delajo v visoko-tehnoloških podjetjih. Irska se brez priseljencev, mnogo visoko izobraženih, ne bi mogla gospodarsko dvigniti. Na Irskem so firme kot so: Google, FB, HP, farmacevtski giganti, itd. Tudi naša firma ima pisarne v Dublinu in tudi nekateri naši sodelavci živijo tam, njihovi otroci hodijo v vrtce in šole. Me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi en zamejski avstrijski vrtec, kjer živi veliko Slovencev, objavil sliko, v katerem bi izpostavil slovenske malčke kot tujke v "rasno čisti" Avstriji. Medtem pa avstrijske firme dobesedno na kolenih prosijo slovenske delavce, da prideje delati k njim, ker sami nimajo dovolj kadra.

Najbolj smešno pa je, da so v času velike krize v prvi polovici 20. stoletja, Irci sami masovno migrirali v ZDA. Irci so bili dejansko najbolj migrirajoče ljudstvo Evrope. Leta 1900 je 40% Ircev živelo zunaj Irske (vir: Wikipedia). Podobna slika bi lahko bila iz kakega takratnega newyorškega vrtca, kjer sta dva črnčka in 14 rdečelasih pegavčkov (irskih priseljencev). Na to dejstvo in na to, da je irsko gospodarstvo popolnoma odvisno od tujcev (Irska nedolgo nazaj sploh ni imela tehničnih faksov) je "novinarka" pozabila.

Glede na to, kako brezglavo pišeš, bi rekel, da si ena neizobražena in patetična oseba, upam si celo trditi, tipičen predstavnik volilnega telesa SDS, za katerega so vzrok vseh življenjskih problemov - levičarji.
Citiraj
razumevanje
meni je bil koncept jasen, če si se pa ti obesil na svinjino pa pač nisi razumel, tako je če so pripravljeni prevzeti naš način življenja tudi sam nimam nobenega problema z njimi, ker pa mislijo da se bomo mi prilagajali njim, naj kar gredo nazaj v svojo kozjejbijo
Citiraj
a svinjuno
Njah je napisal/a:
Pol pa napiši tako, ne pa opletat z neko svinjino. Ker če ne drugega, te bodo že vegani za jajca obesili.
Citiraj
Njah
Zaradi mene, če pijejo scalnico, samo da ne uvažajo šeriatskega prava in večinsko populacijo posiljujejo s tem. Pri nas smo imeli črnca in je bil prav pohleven. Čisto lepo se jih da navaditi da živijo tako, kot mi, dokler ne prihajajo trume verskih fanatikov razfukavat vse, čemur bi lahko rekel civilizacija.

a svinjuno je napisal/a:
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.