Odgovori: Užaljena , prizadeta

Pregled teme
Mandolina
saj je isto je napisal/a:


Ti že veš.
Citiraj
saj je isto
Mandolina je napisal/a:
no saj to nič ne spremeni, tudi geni so od mame haha. pa vzgojila je tudi mama in enega in drugega.
Citiraj
Mandolina
qtszzz je napisal/a:
Tudi jaz se ne strinjam.Karakter je deden in marsikaj naredijo geni.
Kar pa se tiče ISTE vzgoje : vzgoja nikoli ni ista, ne enaka.Ker ne more biti.Na to vpliva tudi to, ali si prvorojenec, drugi, tretji otrok. Pa družbene spremembe in razen tega je vsak otrok drugačen po karakterju in do vsakega pristopamo malce drugače.
Citiraj
qtszzz
tvoj brat je napisal/a:
Ni res, da ima vsaka mati taksne otroke kot jih je vzgojila. Pri nas smo trije z isto vzgojo in mlajsi je brez spostovanja do oceta in matere. Njemu enostavno ni mar za mamo, oceta in tudi za brata in sestro. Ga pustimo, saj ze ve kaj dela, ampak bolecina v srcu, pa ostaja.
Citiraj
naj on mal miga
Drugo mnenje prosim je napisal/a:
Zamenjajta vloge, naj gre mama k njemu za pol leta pa naj on kasira 360€ na mesec, pa ti samo vsake tok pridi pogledat kako je.
Citiraj
luna med oblaki
Ker sem tudi sama zadnja leta skrbela za mamo, te popolnoma razumem! Bratu se nimaš kaj opravičevati, saj ima tudi on kot sin dolžnost, da se zanima za mamino zdravja, da jo obišče, da jo pokliče po telefonu in jo vpraša, kako je. To je dolžnost vsakega otroka. Mama ga je rodila, skrbela je zanj, ga pripravila do kruha!
Vsaka ti čast, da skrbiš za mamo 24 ur na dan. Popolnoma te razumem, da si eksplodirala in da so ti popustili živci. Glej, z bedakom se nima smisla prepirat. Na brata se ne zanašaj več popolnoma nič. Ne kliči ga po telefonu, ne pridigaj mu, ker te bo še žalil in boš še bolj prizadeta. Verjetno je še eden od mnogih neodgovornih otrok, ki nimajo nobenega občutka za starše.
Želim ti veliko moči in vse dobro.
Citiraj
cvbnmkj
Pusti ga na miru, ker ze ve kaj dela. Sama imam tudi taksnega brata, ki ze tri leta ni obiskal oceta, mu voscila za rojstni dan ali vprasal kako je. Pustim ga na miru in si mislim ze ves kaj delas, ker tudi sam imas tri otroke.
Citiraj
hallohha
Živc na kubik je napisal/a:
Kot že omenjeno: slišala je bratovo vpitje, ne njenega očitka bratu.
Citiraj
Svita
Kaksno opravicilo neki,tvoj 62let star brat se obnasa neodraslo in nezrelo in temu primerno si morala odreagirat. Tu ni govora o starejsi zenici ,ki ji he dolgcas,ker jo nihce ne obisce,gre se za obnemoglo starko,ki je odvisna od pomoci. Prav je da si ga pocukala za rokav,ce sam ne dojame,da je njegova mama sedaj odvisna od njega,kot je bil on nekoc od nje. In ce mama ne bi za otroke skrbela kot je treba verjamem,da bi tudi njej kdo povedal kaj je prav. Se pa strinjam z vecino ,ki mu dajo prav,da je pa to res odraz duha danasnjega casa,ko vecina pocne samo kar jim je FINO ,namesto kar je PRAV
Citiraj
malo matematike
Drugo mnenje prosim je napisal/a:
prej si pisala, da mama živi pri tebi, sedaj pa, da brat pride domov. Torej si ti ostala doma in je mama skrbela zate, dokler ni obnemogla. Če te je rodila pri svojih 44 tih sicer ne tako dolgo, kot to običajno počnejo.
Je pa res smešno, če hodi 62 letnik, ki ima najbrž že sam vnuke, ne samo otroke, domov, ko kaj rabi.
V tej Sloveniji očitno večina sploh nikoli ne odraste.
Citiraj
jazpatakolemenim
Te povsem razumem in se na tvojem mestu ne bi nič opravičevala. Moj stric je hodil obiskovat mojo staro mamo, svojo mamo, enkrat na mesec pa še takrat je bral časopise. Sem mu ene dvakrat navrgla, da naj jo obišče mal večkrat, ker ne bo več dolgo na tem svetu, predvsem zato, ker sem videla kako zelo se je razveselila njegovega obiska in potem še par dni to omenjala. Ne zato, ker je bil bedak, ampak zato, ker sem želela, da je ona vesela. In potem je počasi dojel in celo prihajal večkrat. Sem naredila nekaj dobrega zanjo in mi ni žal.
Edino jaz se ne bi kregala z njim pred njo. In če se da, bodi bolj taktna, čeprav verjamem, da bi mu najraje odtrgala glavo.
Citiraj
Jana1234
Najprej pohvale, da tako lepo skrbiš za mamo.
Vama z bratom čas verjetno različno poteka. Ti si z mamo 24 ur na dan in se ti 10 dni zdi cela večnost, njemu se dogaja še življenje izven teh okvirov in si morda misli, češ kaj bi pa rada, saj je bil prejšnji teden pri mami.
Mislim, da nimamo nikomur pravice očitati, koliko časa in čustev naj nameni komu. Vprašanje, kaj si želela doseči z očitkom. Morda bi bilo bolje, če bi bratu povedala, da si utrujena, izmozgana od vsega in potrebuješ pomoč. Če pokažemo svojo ranljivost, iskreno seveda, nas ljudje težko zavrnejo, na napad...v tem primeru očitek, pa vemo, kako se odzovemo.
Vse dobro ti želim:)
Citiraj
tvoj brat
Drugo mnenje prosim je napisal/a:
tvoj brat s tvojo mamo nima dobrega odnosa

AMPAK TO NI TVOJ PROBLEM IN NE TVOJA ODGOVORNOST.
to naj, če hočeta, razrešita mati in brat.

verjamem, da mu zameriš, da se na mater požvižga. ampak še enkrat, to je med njima dvema in... roko na srce... vsaka mati ima take otroke, kot si jih je vzgojila.
da jo na stara leta odpikajo je verjetno sama kar dosti pripomogla.
Citiraj
Drugo mnenje prosim
Je 17 let starejši star je 62 let. živi v bloku. Domov pride,ko kaj rabi . To se je zgodilo pred 14 dnevi od tedaj ga več ni bilo.
Citiraj
Takrat pa
Brita k je napisal/a:
verjetno bo blizu. Saj veš dednost in to. Taki so zelo prebrisani ko se gre za korist.
Citiraj
A zato ker
Samo zato, ker ima njeno penzijo in skrbi cel dan za njo, ne pomeni, da naj skrbi zanjo kakor ve in zna. Saj avtorica nivklicala koga zato, ker se je mama mogoče polulala v hlače.
V določenih situacijah reagira vsak, kakor zna. Če jo morda klju vsemu nihče ne vpraša, če rabi kakšno pomoč okrog mame, morda tudi sama ne zna izraziti, rabim pomoč. Vsaj sedaj, ko je stanje slabše. Morda zato, ker je samoumevno, saj ima njeno penzijo. In brat morda, če mu ne reče ravno, prosim brat, ne prosim za pomoč pri štihanju vrta, ko sem te klicala, pa je tudi odreagiral kot napad nase. Morda slaba vest ali pa res iz samoumevnosti, saj imaš ti njen denar in ne jest. In če je nek starš na konc tes le še 'številka' in bo sekundarna skrb prešla v primarno v papirjih, ko se bo dedovalo. Morda bo takrat vsak dan prisoten
Mogoče slabotna mama nima niti več moči izražati želja, da bi eden od otrok, ko je še žìva, prišel večkrat na obisk.
In kdaj je bil ta brat nazadnje na obisku, predno se je stanje poslabšalo?
Citiraj
Živc na kubik
hallohha je napisal/a:
Če pa jamra da je morala mama vse to poslušat.
Citiraj
podpis
Mandolina je napisal/a:
Točno tako!!!
Brat je pizdek, ki vidi ušivih 300 € in ne tvoje skrbi za mamo. Njemu se očitno sladko žvižga za njeno zdravje in čaka samo dediščino. Če je kaj za dedovat, pričakuj bitko in podla dejanja:-( In da se ne bi slučajno opravičila psihiču.
Citiraj
hallohha
no-ja je napisal/a:
A ja, jaz sem pa razumela, da je mama slišala bratovo vpitje, ne tega, kar je ona rekla bratu:)
Citiraj
Butl TM
Da to ojaviš na MONu si samo prizadeta. Zelo!!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.