Odgovori: delitev premoženja izven zakonska skupnost

Pregled teme
ne piše
tinerazzme je napisal/a:
Uredu. Se strinjam. Imaš prav. Ničesar nista ustvarila kar bi morala deliti.

Po moji kmečki pameti, bi pač lahko ostala v stanovanju saj partner ni lastnik. In je v bistvu nima pravice izseliti. Vem da je to teorija. Ker če po 30 letih pride do take situacije je najverjetneje močno škripalo že dolgo prej.

Kar želim povedati in vedno znova poudariti je dejstvo, da smo ženske pravno nezaščitene in finančno v zelo, zelo v podrejenem položaju na starost. Zato je problematika samskih starejših žensk zaradi finančne neodvisnosti v 99% zlorabljenih. V ekonomskem suženjstvu.

Tukaj pogosto brana tema - imam 3 otroke TAKO si želiva še enega. Pustila službo in ostala z otroki. Vse zanje in za družino. V najemu.
Po 30 letih se pa možu ( ali partnerju ) zazdi da pač to ni to in postavi ženski kufre pred vrata.

Nimata kaj deliti - sta v " najemu pri njegovi teti".
Citiraj
tinerazzme
ne piše je napisal/a:
Nihče ji ne oporeka njenega deleža v skupnosti. Oba sta delala, služila, vzdrževala družino 30 let skupaj. Ampak vprašanje avtorice je delitev skupnega premoženja ob ločitvi! Tega pa NI! Oba sta enakovredno vse sproti zapravila in nič ustvarila, kar bi lahko delila.
Stanovanje ni njuno, le pohištvo. Torej lahko delita le to.
Stanovanje je od njegove tete,zato pač on lahko notri ostane. Po tvojem bi ji on moral izplačati polovico vrednosti tujega stanovanja? Saj sta bila najemnika in sedaj še vedno sta, le da ona drugje.
Citiraj
1monja
Vprašanje se je nanašalo na delitev skupnega premoženja in ne na zakasnelo plačilo nikoli zaračunanih uslug. Povsem ste zašli s teme.
Citiraj
ne piše
Badass je napisal/a:
Ma poglej. Kolikor vem je cena gospodinje ( to pomeni vodje gospodinjstva) min.1000€ mesečno + pokojninsko, zdravstveno zavarovanje s nastanitvijo ali kompenzacijo le tega.
Seveda prosti dnevi, prazniki in dopust.

To je zelo cenjena in iskana služba. Zahteva pa odrekanje osebnemu življenju.

Pri nas pa si pa moški z nižjim možganskim potencialom še vedno predstavljajo, da živijo v sužnjelastništvu in da ženski po 30 letih sobivanja ( pa čeprav ni NIČ finančno vlagala ) pripada kovček.

Pa še hlapec pri kmetih je imel več pravic v prejšnjem stoletju kot jih ima sedaj ( po vašem po 30 letih partnerka in mati otrok )

Žal tarife za seks pa ne vem. Glede na denar ki se v tem poslu obrača pa ne verjamem, da si lahko privoščiš vsakodnevno delitev postelje v ta namen - pa četudi ti da količinski, letni, milostni popust.
Citiraj
Badass
ne piše je napisal/a:
Ne da bi rabil tvoje usluge, ampak kakšna je tvoja tarifa? Če že omenjaš cene storitev...
Citiraj
Smo doma
ne pusti se je napisal/a:
Nč ne pusti decu vse mu Pober!
Citiraj
ne pusti se
prevaranasembila je napisal/a:
Pober vse tisto, kar si sama kupila. najmanj to.
Citiraj
Ravenska
Ja pol pa vzami ti dve omari, televizor, sušilc, pol posode stole in kavč...on pa naj ima v stanovanju ostalo. Mislim, ce ni kaj delit, ni kaj delit, sem mislila, da se gre najmanj za par sto jurjev.
Citiraj
ne piše
jaampak je napisal/a:
Po tvojem torej po 30 letih skupnega gospodinjstva ( rojstvu otrok..........................) mora ženska oditi z kufrom, partner pa lahko ostane v stanovanju?
Pa ne morem verjet takemu razmišljanju!!!
Citiraj
jaampak
ne piše je napisal/a:
Že,ampak onadva skupaj nista v tridesetih letih ustvarila nič, kar bi sploh lahko delila!
Če nič nimaš, ne moreš nič deliti. Lahko zahteva, da si razdelita opremo. Ali pa od te tete, da ji povrne vlaganja v stanovanje.

Ampak iz naslova delitve premoženja ob razvezi pa ne vem, kaj hoče, če nič nimata?!
Citiraj
ne piše
druga plat medalje je napisal/a:
Nikjer ne piše da niso plačevali najemnine ali imeli kakršenkoli drug dogovor.

Konec koncev - v 30 letih je potrebno v stanovanju marsikaj obnoviti. In četudi ni niti stola kupila je v 30 letih bila gospodinja + intimna partnerica. Veš v gostilni tudi hrana stane. In seks tudi.
Citiraj
druga plat medalje
Glej, 30 let si živela, ne da bi plačevala najemnino. Eno srednje spodobno stanovanje stane vsaj 500 EUR na mesec. Krat 12, krat 30. Lepih 180.000 EUR. Pa vzamemo, da bi partner moral plačati pol, nate odpade še vedno 90.000 EUR.

Toliko si v teh letih prihranila. Ne verjamem, da si v tem času pol toliko vložila v stanovanje.
Citiraj
mislim kakšne imate
Ulala88 je napisal/a:
Ja super, potem pa recimo bivaj v praznem stanovanju.

Pišete neumnosti. Kaj če greš v neprofiten najem v prazno stanovanje, kaj če živiš pri teti, kot ta? Stroškov s stanovanjem ni imela, ni ga kupila, ni plačevala najemnine. Ta denar, ki bi ga sicer porabila za tole, je lahko obdržala. Kupila je opremo, kot bi jo v kakšnem drugem stanovanju. To sicer lahko zahteva nazaj, je pa spet vprašanje, kdaj je bila oprema kupljena in koliko je vredna. Če je to res staro, si kar naj ne nadeja, da bo dobila 20.000 ven od nekih omar.
Citiraj
dsf
Seveda je vseeno.
Ampak tadva nimata ničesar, kar bi delila. Lahko ga tožiš za pol postelje in stol.
Citiraj
upsi
A pol le ni čisto vseeno če si poročen ali ne?
Citiraj
1monja
Če sta opremo stanovanja menjala pred kratkim, potem terjaj od njega povračilo polovce stroškov za opremo, če si ti vse plačala. Če pa je oprema stara več kot deset let, potem pa se za stare mize in omare ne sekiraj.

Če sta zastonj bivala v stanovanju, ki je last njegove tete, je stanovanje še vedno le last njegove tete, tu ni kaj deliti. Če si veliko vlagala v obnovo stanovanja njegove tete, potem lahko od nje terjaš povračilo svojih vlaganj, a ona lahko od tebe terja kaj za uporabnino svojega stanovanja. Bolj enostavno je, da vse skupaj kar odpišeš. Sicer se bosta vlekli deset let po sodišču in plačevali vsaka svoje odvetnike.
Citiraj
Pri notarju
Pri notarju se zapiše razdelitev premoženja po zzzdr
Citiraj
Ulala88
V nepremičnino, ki ni moja na papirju ali pa vsaj od partnerja, jaz nebi vložila niti centa. Zakaj? Ravno zaradi tega, ker lahko potem brez vsega ostaneš. Imaš račune koliko si za kakšno stvar plačala? Če ja potem od njega zahtevaj x vsoto denarja. Naj ti pač vrne. Če ne pa...se bojim, da boš brez vsega ostala. Uradno naj bi sicer bila polovica vseeno tvoja, torej boš dobila pol opreme oz. polovico vložka v opremo. Stanovanje ni tvoje in od tega pač nemoreš nič zahtevat. Res ste neumne, da mečete denar za nekaj kar sploh ni vaše.
Citiraj
Ženska
Ne razumem vas žensk, kako že v startu ne naredite,da je kaj vase(napisano),tega si ne predstavljam in otroke imate ,...bodi srečna,da so vsaj otroci odrasli...
Citiraj
prevaranasembila
Stanovanje je last njegove tete, stanovanje sva opremila v celoti,od temeljev naprej,za opremo sem največ dala jaz.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.