Odgovori: Javne dražbe - kupiti ali ne

Pregled teme
koliko denarja?
morala je napisal/a:

Za koliko denarja pa gre? Ne puf, koliko stane oprema?
Citiraj
morala
hjsf je napisal/a:
hsjf, hvala za tvoje trezne razmisleke
Citiraj
morala
kupi in vrni je napisal/a:
Še enkrat - toliko denarja ne morem podariti. Ne pride v poštev, da jaz kupim in potem vrnem. Ne pride v poštev, da poplačam njihov puf. Skratka njihovim problemov ne morem reševati.
Citiraj
samostalna 55+
Cene na dražbah so morda ugodne, vendar tukaj ni dobre energije, zato se jih jaz osebno izogibam. Vedno je nekaj ljudi, ki so močno jezni in prizadeti in tista energija se obesi na predmete, če ti že osebno kaj ne naredijo.

Sploh so pa upniki močna gospodarska podjetja, ki bi lahko kakšen manjši dolg kakšnemu revežu brez težav odpustili.
Citiraj
hjsf
morala je napisal/a:
Razumem, da bodo otroci prizadeti, če se jim to vzame. Kar se bo zgodilo v vsakem primeru. Redko kdo bi to kupil in jim podaril ...
Celotne situacije sicer ne poznam; imam tudi jaz odpor do takšnih sort dražb, čeprav nekateri s tem prav dobro služijo.
Po drugi strani pa: obstajajo tudi precej cenejši športi (čeprav mladinec je moral v šport že kar nekaj vložiti in že samo to dejstvo verjetno pomeni, da mu ta šport kar dosti pomeni) in s takšnimi in drugačnimi ovirami so soočeni tudi drugi otroci (ki morda do resnega ukvarjanja s športom sploh nikoli ne pridejo).
Vsekakor tvoja odločitev.
Citiraj
Ni morallno
Ne. Meni je nemoralno. Če pa govorimo še o energijah, je pa itak jasno, da s tako kupljenimi stvarmi ne prineseš ničesar dobrega v svoj dom.
Citiraj
kupi in vrni
morala je napisal/a:
Če ne boš ti, bo kupil nekdo drug. Ti je pa dobro predlagal nekdo zgoraj - kupi in daj otrokom opremo nazaj - njim ali pa njihovemu klubu, z dogovorom, da je na njihovo uporabo.
Citiraj
morala
za moralo je napisal/a:
Za kaj takega bi morala biti tudi bogata, ne samo moralna.
Citiraj
NM.3w™
ker je na dražbi, bo nekdo kupil.
In potem pod svojim imenom prodal naprej.
Citiraj
za moralo
kaj težiš tle, če si tako moralna plačaj tastarim dolgove, pa mesečno otrokom štipendijo nakazuj.
Citiraj
usmiljenje
Censo stvari ze na drazbi, jih otroci v nobenem primeru ne bodo dobili nazaj.
Citiraj
morala
hjsf, hvala za tvoj pogled.
Športna oprema ni nujna potrebščina, je pa verjetno edino razvedrilo otrok, ki ga imajo. Preverila sem na spletu, in otroci so pri tem športu tudi zelo uspešni. Če bodo ostali brez te športne opreme, bodo otroci zelo prizadeti.
Citiraj
hjsf
Športna oprema je daleč od nujnih potrebščin. Zato predhodnice sploh ne razumem.
Citiraj
jaz osebno
Jaz, usmiljenka, bi kupila to športno opremo in jo dala v uporabo tem otrokom, vse pisno, da ob naslednjem rubežu ne ostanejo brez nje.
Sem pač taka.
In ne, na javni dražbi premoženja fizičnih oseb ne bi kupila nič, tudi od Jankovičevih ne, bi pa kupila od javne dražbe podjetja, tudi od Janovičevi.
Citiraj
Kupi kruh
Kupi a ne. Bolje da so kupci in se pufi izplačajo kot pa da ni zanimanja.
Kje si pa to zasledila, če ni skrivnost?
Citiraj
morala
V kratkem bo javna dražba, na kateri se bo prodajala tudi mladinska športna oprema. Javna dražba je posledica neplačila računov za tekoče stroške, torej bodo rubili ljudem, ki nimajo nič. Izklicna cena za športno opremo je zelo ugodna, mislim da celo tretjina cene, ki velja za to športno opremo na trgu. Očitno je, da uporabljajo to športno opremo otroci dolžnikov. Zelo me mika, da bi se javne dražbe udeležil, čeprav si ne predstavljam občutkov otrok, ki bodo ostali brez te športne opreme. Zanima me, kaj naj storim.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.