Med.Over.Net

Odgovori: razlika: skunk - trava

Pregled teme
Pako33
Po šestih letih pišem, ampak a je še kdo tu ki ve razliko med skunk, indiko in sativo danes? Času so se spremenili in cene tudi.. osebno kadim samo indiko me oa zanima ce je skunk ali sativa kaj mocnejsa. Ker samo čutim da sem zadet, podobno pijanosti.. da bi pa videl letece krokodile ali pa kaj drugega pa se mi se ni zgodilo.
Citiraj
AndrejaLindic
Pozdravljeni,

Rada bi povedala mnenje glede uživanja marihuane oziroma vplivu THC- ja.
Že mnogo let sem v stiku z odvisniki od različnih substanc, ki želijo zazdraviti odvisnost.
In žal sem spoznala veliko primerov oseb, ki so zaradi uživanja marihuane imeli nepopravljive posledice.
Ne trdim, da marihuana vpliva na vse uživalce enako, so pa nekateri ljudje izredno dovzetni za njene učinke, v negativnem smislu. Znano je, da lahko ima dolgotrajno uživanje kanabisa hude posledice na zdravje. Zakaj? THC vpliva na delovanje kanabinoidnih receptorjev v živčnih celicah. Le-ti so v tistih predelih možganov, ki so odgovorni za čutno zaznavo, spomin, užitek. Slabša koordinacija in koncentracija, izguba občutka za čas so zato najpogostejši kratkotrajni učinki kajenja marihuane. Visoki odmerki marihuane (piškotki…) lahko pripeljejo do halucinacij in izgube spomina.
Obstajajo študije in primeri o razvoju psihoz, shizofrenij in nekaterih drugih duševnih bolezni kot posledica uživanja trave. Izredna občutljiva je skupina mladostnikov, v času, ko se možgani še razvijajo. Najpomembnejši proces v adolescenci je namreč zorenje prefrontalnega korteksa. THC pa lahko vpliva na zorenje specifičnih nevronskih krogotokov. Zato se lahko predvsem v obdobju adolescence ob dolgotrajnem uživanju THC-ja razvije shizofrenija.

Žal sem v mnogih letih dela z odvisniki spoznala veliko oseb s težavami v duševnem zdravju (tudi s težkimi duševnimi boleznimi), katerim bolezen se je razvila ob sočasnem uživanju kanabisa (ali drugih substanc).
Danes vlada med mnogimi mladimi splošno razmišljanje, da trava ni škodljiva. Zato sem želela poudariti, kakšni so nekateri negativni učinki.

Lep pozdrav, Andreja Lindič

Celodnevni pripravljalni terapevtski center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora
051 339 725
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

"Ne drži" ni argumentirana trditev. Nobenih frustracij v mojem pisanju ni, zakaj le? Tudi obtoževanj ni, kje ste jih našel?
Moje kompetence so jasno napisane v podpisu in vse kar me zanima se naučim. Ta forum je moderiran in na vprašanja odgovarjamo strokovnjaki.

Lep pozdrav,
Citiraj
Srečko5
vsaka učinkovina ima dobre in slabe učinke. Ali bomo določeno učinkovino uporabljali odločamo na osnovi razmerja med slabimi in dobrimi učinki.
Ne drži. Ko boste tudi vi vsako vašo trditev argumentirali, potem lahko od drugih zahtevate, da isto naredijo.
Dala bom en primer, če uporabljamo kanabinoide z namenom zmanjševanja slabosti po kemoterapiji, nas neželjeni učinki na spomin in druge kognitivne sposobnosti ne skrbijo toliko, kot če mlada, zdrava oseba, uporablja travo z namenom doživljanja psihoaktivnih učinkov. Razlika je, a ne?
Zopet ne drži vaša trditev. Prosil bi vas, glede, če pravilno razumem, ste moderator na tej strani. Kot moderator in dr.med. bi pa apsolutno pričakoval, da ste se na temi konoplja izobrazili ih pišete pravilne informacije. To ne pišem, da bi midva bila v nesporazumu/ konfliktu/ ampak za korektno in točno informiranje članov, bralcev foruma.
Frustracije, obtoževanje, ha, žalosno je vaše pisanje. Ko mački stopiš na rep, zamijavka. Razen če ste se zatipkali. Od vas pricakujem korektno in pravilno in točno svetovanje. Brez drdranja in optoževanja. Če vas kaj zanima se lepo vpraša in dobite korektan ih pravilen odgovor nazaj.
Kritiko je treba prenesti in jo tudi sprejeti. Z veseljem vam odgovorim na vsako zastavljeno vprašanje.
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,
Ko nekoga obtožite sa trosi neumnosti, bi bilo fino če bi to tudi argumentiral. Kaj je neumnost, zakaj mislite da je neumnost in kakšne veze ima to z mojim "biznisom"? Naslednjič paušalnih obtožb ne bom objavljala, svoje frustracije zdravite nekje drugje, ok?
Citiraj
Srečko5
Draga Daniela, vidim, da je forum reklamiranje vašega biznisa. V vaši vnemi / beri-zaslužku /
trosite same neumnosti glede konoplje. Pa lep večer vam želim.
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

vsaka učinkovina ima dobre in slabe učinke. Ali bomo določeno učinkovino uporabljali odločamo na osnovi razmerja med slabimi in dobrimi učinki.
Dala bom en primer, če uporabljamo kanabinoide z namenom zmanjševanja slabosti po kemoterapiji, nas neželjeni učinki na spomin in druge kognitivne sposobnosti ne skrbijo toliko, kot če mlada, zdrava oseba, uporablja travo z namenom doživljanja psihoaktivnih učinkov. Razlika je, a ne?

Lep pozdrav,
Citiraj
Weed_lover
Zivijo...
Brala sem vase odgovore in vprasanja...morem recit da se z nekaterimi ne strinjam...trava ni poguba...trava ni droga...res je da te zadane da se pocutis "high" ampak ne povzroca nasilja tako kot nekatere ostale...trava te sprosti...da vam povem svojo zgodbo...imela sem astmo,ki se mi je kasneje pozdravila sama 2 meseca pa zacetku uzivljanja marihuane...res je da ima trava tudi slabe ucinke npr.spomin,ampak vseeno ima vec dobrih kot slabih,tako da ne pisat da je trava poguba
Citiraj
Guerrero tolteca
No zdaj se bom pa še jaz oglasil prvo kot prvo kdorkoli postane odvisen od marihuane je bedak če malo pomislite kdo postane zasvojen z marihuano so moderni ljudje. Rastafarjanci kadijo travo a so zasvojeni ne a majo probleme majo pol po nekem času :) ampak ne takih kot moderni ljudje edini ki se lahko zasvojijo so moderni ljudje. Indijanci iz mehika konzumirajo pojotle a so zasvojeni s tem ?? Pri nas so imele čarovnice obrede z volčjo češnjo z hudičevo zeljo daturo in podobno a so ble zasvojene ne. Hh edin problem je s uživanjem teh rastlin je da čez čas lahko povzročijo raka na jetrih in podobno. Pač tko je le kapljica loči zdravilo od strupa. Če se že hecate z razhudnikovkami previdno ;). Vseeno so pa razhudnikovke 100000 keat bolš kot vsa marihuana ki jo dobite na ulci zakaj ker folk ne ve za njih in ker so razhudnikovke take da te one popeljejo na trip ti nimaš nobene oblasti :) nad tem. Zato se je đankii jih tudi bojijo, ker jim pokažejo resnico ponavadi je tko da datura ko jo đankiji vzamejo da bodo tripal in da bodo kul jim pokaže njihove strahove v najhujših primerih jih pa ubijejo navsezadnje so to zelo strupene rastline atropin je eden glavnih sekundarnih metabolitov ki povzročajo tripanje in lahko tudi smrt. Tko da folk ne se zadevat z travo brezveze ko jemleš travo jo jemli s spoštovanjem in ne boš postal zasvojen ;) če si pa bedak in hočeš bit high in kul pol pa boš kr kmal biu zaveden in boš še heroin pa kokain probu hh sam teh dveh drog pa ne priporočam ker jih proizvajajo ljudje z gnilim namenom hh in pol se čudiste zakaj folk to jemle gnil folk gnila droga gnili ljudje gnili proizvodi. Zato pa datura in ostale razhudnikovke niso v splošno uporabi ker pokažejo užoivalcu kakšni so česa se bojijo zato jih pa ne marajo.

pa srečno ane

pa ne konzumirat sintetičnih drog ane. Če že konzumirate konzumirajte razhudnikovke in ne zato da boste zadeti ampak mejte jasen namen zakaj to počnete pa bo kul. ;) Problem ljudi je ker mislijo da ne bodo umrli in ker se majo za bogove na planetu hahahahahahahahahaha weirdoti hahahahahaha
Citiraj
Koitus
Torej praviš, da rabimo sadje in zelenjavo jesti samo takrat kadar si bolan?
Citiraj
oraToGo
nono calm down ... problem je za tiste k ne vedo kaj kupujejo ampk sam da majo...če pa ti to veš od kje izvira in kko je ta rastlina zrastla je use čist drgač. sej isto je s sadjem ... jst osebno mam rajš tisto jabolko k je iz slovenije in ne unga iz brazilije npr. k bog ve s čim use so ga našprical d je zdržal tako dolgo pot. za vse je isto ! mal si preberte kšne članke od konoplje in njenih zdravilnih učinkih... vsi pa vemo zakaj je ilegalna... Sam zato ker bi farmacija sčasoma propadla.
Citiraj
Klementina_Sambolic
Branislav Debevc,

Če bi meni pomagalo neko zdravilo iz kanabisa proti bolečinam, revmi, karkoli...potem bi se priporočala tej osebi, da mi ga ponovno dostavi, vendar samo v količinah, kot bi jih potrebovala. Zagotovo pa ne bi substance pričela sama gojiti doma. Zakaj le? Če pa bi že izdelava samega zdravila bila toliko bolj zapletena in je enostavneje, če ga dobim že izdelanega.
Ni problem v kanabisu; danes je veliko izdelkov na tržišču, ki naj bi bili zdravilni za to in ono, ravno iz te rastline. Ampak jih pridelujejo na legalen način.

Kakšni so vaši motivi, da ste pričeli z gojenjem marihuane, boste najbolj vedeli sami. Vsekakor pa razmisite ali se vam to početje glede na kaznjivost dejanja izplača.

Lepo vas pozdravljam,
Citiraj
Branislav Debevc
Pozdravljeni
Imate težave z sklepi . . .koleni . . .itd
nekdo vam izdela mazilo iz kanabis - sative . . .
( brez plačila ) . . . stvar deluje
za nasljedjno sezono se ponovno priporočite . . .
sami si vzgojite surovino. . .
ste v kazenskem prekršku . . .
ne kadite ali kakorkoli zlorabljate substance . . . .
POTREBUJETE SAMO MAZILO . . . .
KAJ STORITI ? ali sem kriminalec ???
5000 let smo samozadostni danes pa eno vrhunskih alter zdravil kriminaliziramo zaradi farma - lobija, ki nam v zameno ponuja ( light schow ) - efekt arcnije . . . . .
placebo . . . .
thing racional people . . . . .


Branislav D
Citiraj
Mickey
D.P. je napisal/a:
Pozdravljeni.

1. Zanima me, kako to, da je tukaj objavljen podatek o ceni- (1g=...)?
2. Izjavljam, da pogrešam prispevek moderatorja/ ke.
3. Sam razumem ta forum v svoji namembnosti, kot pomoč, posvet s strokovnjakom...
"(Imate težave z drogami, mogoče kdo okoli vas? Vprašajte in se posvetujte s strokovnjakinjo.)"

So vsi zgoraj podatki resnični ali zavajajoči, potrebni ali odveč in človeka usmerjajo vstran od sebe - od bistva težave, s katero se je dejanjsko potrebno soočiti? Podal jih je nekdo, ne strokovnjak tega foruma. To me skrbi.
Sam se namreč sprašujem, ali smo ljudje res tako malo vredni, je res vse drugo od človeka tako cenjeno - vredno tolike pozornosti?
Se mar Ljudje res ne zavedamo, da je prvo bistvo stkati dober odnos sam s sabo, saj kamor koli greš ČLOVEK, tam si ti. Ne moreš uiti sebi, pa kar koli počel s seboj.

Koliko stane, kakšni so učinki, če mešam tako, če dodajam to, kako dolgo drži, ... Kje si tukaj Ti, ČLOVEK? Kdo je tukaj v ospredju' Kdo je tukaj deležen večje pozornosti?
ČLOVEK, NE DAJAJ SE V NIČ. SMISEL TVOJEGA OBSTAJANJA RAVNO TAM, RAVNO V TEJ DRUŽINI, RAVNO V TEM OKOLJU, RAVNO V TEM ČASU JE DRUGJE. ČLOVEK, ne išči zlata v rudniku premoga, to je utopija, to je norčevanje se iz sebe- nikogar drugega!
Zlato je v tebi - dragocenost, ki te lahko trajno v slehernem trenutku osreči je v tebi. Za to ne potrebuješ denar, ne potrebuješ krasti, ne poptrebuješ vozovnice, ne potrebuješ čas do tja,... saj si že pri sebi. Če se ne vidiš si slep, če ne zaznaš svoje dragocenosti si slep. Nadeni si očala , DA BOŠ LAHKO BIVAL V SLOŽNOSTI S SEBOJ IN POSLEDIČNO Z OKOLICO.

ČLOVEK, resnično ti želim , da bi bil RPZ v tem, kar je v tebi, kar dejansko si.

(Očala- Ljubezen)
(RPZ- ravno prav zadovoljen)
Vidim, da je nekdo precej napuhan tole pisal...
Citiraj
iest kdu pa drug
zanima me cena trave za 1g
Citiraj
Laik
Mene pa zanima kakšen je efekt hašiša v primerjavi z domačico? in kakšne so cene pri nas (za enkratno dozo).
Citiraj
Sam tk da bo
Zato pa kupuj od tistega ko mu zaupas ce pa nobenga ne poznas se pa pozanimi kir fajni staff prodaja pa da ni sprican ... men sosolc dila on pa sadi doma.
Citiraj
mamileki
ghost,bravo bravo,sem prav vesela,ponosna,da še kdo ki ve kaj se danes dogaja,in to brez zadržkov deli z drugimi:)
P.s.SEM KOPIRALA IN DELILA TVOJO ZELO POUČNO RAZLAGO:)
HVALA TI!
Citiraj
Leiko-littleflower
Ignorance is bliss oz nevednost je blaženost...ane...

Najlažje je sledit masam in se strinjat da to je pa DROGA....a alko pa ni, tobak pa ni, kava pa ni....
Problem nastane, ko si ljudje ne znajo postavit mej....vse je odvisno od posameznika in na bruhanje mi gre ko ste eni pametni brez kakršnih koli argumentov in informacij...

Od danes naprej je zame svinjina droga, ker je mastna, maši žile in ljudje pol umrejo od infarkta in vsak ki je svinjino je od danes zame đanki.....bolno res!!!!!
Citiraj
schaman
Se bom vrnil na prvotno temo.

Konoplja oziroma latinsko Cannabis je dvodomna rastlina, ki obsega tri podvrste: Cannabis sativa, Cannabis indica in Cannabis ruderalis (manj poznana vrsta)
Marihuana je ime le za cvetove cannabisa (slengovsko 'vrhe', vršičke), ki izvira iz mehike, ter so ga Američani začeli uporabljati kot antipropagando konoplji (to ime so izbrali za plakate, opozorila, itd, ker naj bi izgledalo najbol 'nevarno')

Kako je pri nas ???
Za obstoj Cannabis ruderalisa pri nas nisem še slišal, pa tudi v katalogih znanih semenskih bang ga še nisem zasledil. Natačneje ga ne poznam.

Raseta pa pri nas tako Sativa kot Indica, in sicer Sativa ima bol vesel, socialen, zabaven učinek, z veliko smeha, veliko se dogaja, ljudje postanejo bol ''talkative', včasih tudi naraste volje do dela, produktivnosti.
Indica pa ima veliko bolj sproščujoč, blažilen, uspavalen učinek, pogost izraz povezan z indiko je 'couch-lock'' kar pomeni da te ''zaklene na kavč :D'' seveda se tudi pri indici pojavijo veselje, zabava, vendar bolj prevladujejo prvotno omenjeni učinki. Vsa medicinska konoplja je večinoma Indica (bolj lajša bolečine, ter ima več CBD-ja oz kanabidiola, ki naj bi zaviral rast rakotvornih celic)

Kaj je sedaj Skunk oz kaj domače ? To so le ulična imena, oz kot je nekdo prej napisal, Skunk ni nič več kot le strain cannabis indice.

Kot lahko zasledite v mnogih katalogih semenskih bank, je veliko vrst konoplje mešanih, npr, poleg ostalih podatkov za vrsto (čas cvetenja, višina, % THC,) dobite še ''genetiko'', npr: ''Pure sativa'', ''70 % indica - 30 % sativa'', ''Indica dominant'' itd, itd.

Autoflower ?? Kaj je to ?? To ni posebna vrsta cannabisa, temveč le sativa ali indica ki ima dodan gen za cvetenje, torej nima faze vegetacije, že takoj ko začne rasti je v fazi cvetenja.

Cannabis lahko kot mnoge rastline gojimo Outdoor in Indoor (zunaj in noter, pod umetnimi pogoji). Outdoor rast, je naravna, rastlina rase v naravnem okolju, ki pa nikoli nima 100% pogojev za rast (preveč piha, premalo sonca, premraz,...), zato je Outdoor konoplja v večini primerov manj močna oz. ima manjšo koncentracijo THCja, (ponavadi do 10%). Medtem ko pa če cannabis gojimo v umetnih pogojih, postanejo tile pogoji dosti boljši (ventilacija, stalna svetloba, dovol vode + gnojila), in tako nastane veliko močnejša, Indoor marihuana (običajno tam do 30 % THC).

Če se spet vrnemo na ulična imena, se ta pogosto enačijo kar domačica kot Outdoor ter Skunk kot Indoor, domačica naj bi imela več listkov, manj kompaktna, Skunk pa nabite, kompaktne, mastne cvetove.

Tako, to je to glede tega. Upam da je kdo prebral, čeprav mogoče, da se v kakšni malenkosti tudi motim, me boste popravili če se kdo kaj več spozna.
Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.