Odgovori: Substitol - odtegnitveni simptomi

Pregled teme
bojc 75
Poglejte DTO je v prvih 6-ih tednih detoxikacija , vse kar je potrebno je to, da se držiš pravil, ki ti potem na polodprtem oddelku pridejo zelo prav, jaz sem dal čez cel program z dnevno bolnico vred. Zdraviti se začneš sele na polodprtem odd. In vse ima svoj smisel, tudi to napr. ne smeš gledati skozi okno, res lahko se s kom kaj dogovoriš, ampak bistvo je pa, da si postaviš mejo nebom gledal skozi okno, ali ne bom se naslanjal na steno in to je še najmanj kar lahko narediš tokom bolnišničnega zdravljenja. Ko prideš ven si sam in morali se boste odrekati konkretnim stvarem, kot so rizični prijateji, okolje, nenazadnje droga. In ce hočes abstinirati mora spremeniti vedenje, govorim iz lasnih izkusenj. DTO je super varianta, če se držiš pravil in napotkov ti mora ratat. imam pa eno vprašanje. Tudi jaz se bom iz 200 mg substitola z suboksonom spustil na 0, v koilkem času se moram spustit in v kakšnih odmerkih?
Citiraj
bojc 75
Po 200miligramih substitola namravam preiti na suboxon in nato detoxikacijo z suboxsonom Kako naj se lotim zniževanja s suboxsonom, da mi bo čim lažje, in kakšna je kriza po ssuboxonu?
Citiraj
Danč
Pa še res je.vsaj zame po 12letih 320mg substitola.21dni in 8700e.preverjeno,sem pisal z doktorjem in je rekel,da je to največji strup za telo.rekel ja da je Substitol namenjen hitremu detoxu do najvec 20dni.
Citiraj
Danč
Najprej spet lep pozdrav.danes je 11 dan brez substitola,nehal sem v bistvu cez noc,nisem vec jemal in konc.dragi ljudje tega ne privoščim nikomur.prvih 5dni katastrofa.4ti dan sem od dehidracije skup pado,dobro se da je ta cas prisla mama in me odpeljala v bolnisnico,tam je bilo dobesedno 5doktorjev in 6 sester in mi niso našli žile za infuzijo,cel sem moder spopikan kot največji džanki.potem so me nekak malo spravli k sebi in sem mogo popit 2l infuzije(ugabno).dali en aupurin v zadnico in mirne duše poslali domov.v teh 11ih dneh sem shujšal 12kg,kar spiješ ali poješ gre direkt skozi.danes 11ti dan še vedno ne morem spat in noge bolijo za popi...t.sem tudi probal z zniževanjem ampak mi ni uspelo ker se predolgo vlece in je vecja kriza.hvala za pozornost in za vsa vprašanja sem odprt.hvala in LP
Citiraj
D83
8700e je cena detoxa v BG
Citiraj
scarface
sam sem bil odvisen od heroina in substitola pa tudi od benzodiazepina- apaurin helex. droge sem uzival vsaj 15 let zacel sem z travo in hitro po tem se z kokainom. kar so nam se kot otrokom trobli da se zacne z travo in alkoholom ker pa si od tega prevec potrt sem zacel na veliko uzivat kokain tako da sem kokain smrkau in ga prekuhavau z sodo da sem cist kokain lahko kadil tudi na pipi narejenin iz polliterske plastenke sola ledeni caj. ker sem (nazalost imel dosti ma dosti denarja) sem na dan skonzumiral tudi do 5 g kokaina kar mi je po dveh letih jemanja tako skodlo kot mozganom in srcu ker sem znal tudi po 5 dni ne spat mi trava alkohol in pomirjevala niso pomagala da bi si pomiril anksiozne napade sem zacel konumirat heroin in tega je moralo bit vedno vsaj 2* vec kot kokaina in mi je to reslo zivljenje saj sem od kokaina imeu aritmije srca paranoje in mi je levo oko za 5mm izkoclo iz zrkla. od takrat samo kokain nisem mogel konzumirat tako da sem si zadnjih 10 let mesal kokain heroin in helex ker ni filmsko oblozen se pravi speed bool z pomirjevali to mi je bil top. normalno sem delal kot prevoznik normalno druzil z druzino in prijatelji. enkrat pa pride vsega konec ko ti rabi vedno vec tega sem dnevno porabil tudi do 300 € da sem biu sposoben normalno prezivet dan. in takrat sem nardil najvecjo napako v zivljenju da sem probal za kak dan krizo nadomestit z SUBSTITOLOM in se vkljucil v program. da sem nadomestil dnevno dozo sem zacel z SUB 800mg 4rdece in vseeno sem skoraj vsak dan redno jemal se speedbool. To je moja zgodba na kratko hotel sem ti samo povedati da so sustituti po centrih DOSTI VECJI STRUP kot pa sam heroin in da od vseh drog ki sem jemal jemal pa sem vse kar se v evropi da dobit najvecjo odvisnost povzroca lih ta Substitol. nobena droga ne povzroca telesne odvisnosti ne trava ne kokain, edina telesna odvisnost je samo od heroina in kriza po njem je celo dvakrat do trikrat lazja kot pa kriza od substitola. In se nekaj ce se hoces odvadit probaj opustit substitol in menjat na heroin vsaj dva tedna za 200 mg substitola ti bi gram dobrega horsa biu dovol in po tem zacni na dva tri dni zmanjsevat po 0.1 heroina tako da bos po 21 dneh na 0.3 heroina nabavi si pomirjevala tablete proti bolecinam in uspavala ampak ne taka ki imajo v sebi opiate ne tramal al zaldiar itd. najbolse z posvetom z zdravnikom. IN ROKO NA SRCE ne vbrizgavaj si substitola saj ima v sebi vosek ko ga skuhas se ne opazi ko pa se ohladi se ti v zilah delajo strdki imam dobrega prijatelja ki vegetira zaradi 5 mozganskih in to samo zaradi injeciranja jebenega Substitola tako da uni ki je to zdravilo dau na trg dabog da ga grom iz vedra neba ubijo.
Citiraj
KOZA
Moje iskušnje z suboxonom.dve leti sem ga vlekla na nos,pred dvemi meseci sem ga začela prailno uporabljati(pod jezik) in zniževati iz osmice po kateri sem udarjala od začetka,na polovico torej 4,čez mesec na četrtinko torej dvojkico iz dvokice pa kar na hitro na ena,v roku tedna dni.nazadnje sem uzela od dvojke manj kot pol in konec,to je bilo v ponedeljek zvečer,v torek zvečer huda fizična kriza,v sredo in danes četrtek kriza ki se jo da izdržati(bolečine,krči v nogah in rokah,energija na nuli,
Citiraj
Spaceman
Iskal sem informacije o Substitolu in Subutexu, pa sem naletel na ta forum. Jeseni bo 12 let, kar se nisem dotaknil heroina, sem pa ves čas na metadonu. Na začetku sem višal in višal dozo, ker sem bil na testih clean, sem dobival metadon enkrat na teden in ko sem ga dobil takoj spil dve dozi in naslednji dan podobno, zato sem proti koncu tedna ostal brez in metadon dokupoval. V bistvu sem zlorabljal metadon in zapravil za metadon več kot bi za heroin. Ker sem pa pil tako različne doze(na začetku tedna dva do trikratne) konec tedna pa še svoje ne, je bil metabolizem čisto zmeden. Neverjetno na kako količino lahko telo navadiš. Predvidevam, da marsikdo ne bo verjel, ampak jaz sem lahko spil v 24 urah tudi po 600mg metadona. Zdej sem že več kot tri leta stabilen, življenjesem si uredil, s partnerko, ki je z mano že vseh teh 12 let in ni nikoli jemala trdih drog se super razumeva, lani sva dobila krasnega sinčka, tako da sem pred dvema mesecema končno začel nižat. Iz 200mg metadona sem znižal na 160 in počasi imam namen nadaljevat. Zanima me na kakšni dozi bi moral biti, da bi lahko prešel na substitol in ali bi sploh bil primeren zame? Rad bi se že končno rešil odvisnosti od metadona, saj življenje, ki ga živim nima več nobene veze s tistim pred leti, pa tudi, ko bo sin čez nekaj let toliko odrasel, da bo razumel dogajanje okoli sebe, bo fajn, ko mu ne bo treba razlagat, kam hodim enkrat tedensko in kaj pijem. Hvala za informacije in srečno vsem, ki se borite z odvisnostjo.
Citiraj
TIAMAT
Sama sem zadnjič vzela suboxon 6 dni nazaj(v soboto)in to 1mg oz.pol male tabletke zadni dan...danes je četrtek in mene še vedno krizira kot psa...Ponoči si pomagam z Xanaxom da lahko zaspim in pa z naklofenom ker me kosti grozno bolijo..Pa še v službo hodim,kjer je precej fizičnega dela..Energija na nuli,ma katastrofa..Komaj čakam da grem čez to,in spet normalno zalaufam..Bo že..S smiljenem samemu sebi nebo nič boljše...
Citiraj
Simon LIPIČ
za Borut-Abel!

Lep pozdrav! Borut, jaz sem bil na istem kakor ti, tj. Substitolu in to cca. 3 leta. Prav na tem forumu sem dne 29.03.2010 opisal v zelo precizirani obliki, kako sem se sam detoxiciral tj. zniževal odmerke Substitola in to kar precej hitro ter se tako spucal na nulo, seveda proti koncu s pomočjo Suboxona.Predlagam ti, da prebereš moj članek, pa poskusiš mojo verzijo, vsekakor pa ne pričakuj, da ne boš občuto nekaj dni izrazite krize (okvirno 2-3 dni, lahko tudi teden dni), ampak spet ne prehude, ker te reši prehod na Suboxon. Tudi sam sem star 39 let in glede DTO imam zelo slabe izkušnje, mislim da identične kakor ti. Jaz sem zdržal le 1 dan in 1 noč, pa sem zapusto tam-kajšnjo mularijo, ker sem pač takšen tip, da ko kriziram rabim mir in mir, ne pa vojaški ritual, obremenitve itd., ker ob kriziranju nisem zmožen absolutno ničesar, kaj šele, da bi poslušal "jamranje", ko me najbolj trosi, in po domače povedano jebe vse-vprek. Podpiram pa načeloma DTO, vendar pa je le-to za mlajšo generacijo in tiste, ki po mojem niso bili precej "noter".

Ker, te zanima detox od Substitola, je seveda izvedljiv, ampak je spet odvisno na kakšnem odmerku si, ker tega nisi omenil. Ne glede na to, poskusi kakor sem opisal moj postopek, pa sem prepričan da ti bo uspelo, kakor je meni.

Je pa možnost, če si finančno zmožen, da plačaš mal čez 2.000 € in greš v Beograd (Zemun) na kliniko dr. Vorobiev, kjer ruski zdravniki opravljajo "ultra-brzi detox" in te v 5-7 dneh spucajo na nulo, vse pod anastezijo itd., in brez najmanjše krize prestaneš detox., pa se po domače povedano prebudiš prerojen in takšen greš domov. Lahko pa si dokupiš tudi podkožni implatant Buprenorphina za želen časovni interval, kar te zavaruje, da ne smeš ničesar konzumirati, od opioidov do benzodiazepinov itd. Za ta ultra-brzi (rapidni) detox ti priporočam, da vzpostaviš kontakt z dr. Igorjem. Naslov najdeš na spletu, le odtipkaj ultra brzi detox, ali dr. Vorobiev itd., pa tam-kaj preberi vse njihove programe ter postopek detoksikacije. Da, je slednji detox resnično zanesljiv in da si res v 5-7 dneh brez kančka občutka krize, povsem čist, ti garantiram, ker sem po detoxu z Substitolom, čez nekaj časa nazaj not pado in sem z 600 mg Substitola odpotoval v Zemun (BG) ter 7 dan zapustil kliniko, prisežem kot prerojen in brez vsakršnje krize. Sam detox v BG vršijo le ruski zdravniki in so resnično fenomen, da te tako hitro spucajo, kar človek ne verjame, dokler ne poizkusu oz. prestane, in sem nad tem detoxom še dan-danes začuden, da sem prestal povsem brez krize. Problematičnost predstavljajo le finance, tj. če imaš na pretek, ti predlagam da se nemudoma odločiš, da ne boš trpel "Isusove" muke. Sprejem je takojšen, lahko že naslednji dan po tvojem klicu, počakajo te kar na letališču ipd., skratka vse teče po dogovoru.

Borut, to bi bil odgovor na tvoje vprašanje, glede Substitola. Žal jaz sem prestal dve vrsti čiščenja in t.i. domači detox je bil uspešen vse do nule, s pomočjo Suboxona, a me je po parih mesecih spet zaneslo nazaj na Substitol in nato sem zbral denar ter odletel za BG ter se brez najmanjše krize očistil in od takrat imam podkožni implatant ki sem ga dokupil in ga bom imel predvidoma 12 mesecev, vse to urediš na kliniki dr. Vorobiev, ter sem od ultra-brzega detoxa dalje povsem klin tj. čist in upam, da tako tudi ostane, saj te dobesedno ta detox odvrne miselno od drog, konzumiranja, skratka dobiš enostavno odpor do substanc, ki si jih pred tem užival. Proces detoxa teče v dveh fazah oz. dveh variantah in se sam odločiš kako in kaj, pa ti tam-kaj resnično pomagajo, te rešijo in spucajo in v kolikor začutiš kakršno koli krizo, le-to sporočiš pa že dobiš dozo, tako da je detox resnično neboleč in začudeno hiter. Vse kar se tiče detoxa pa je večino pod anastezijo (spiš) in v času ko sem bil tam-kaj so bili že pred tem določeni iz Slovenije in tudi po mojem odhodu so bili najavljeni, tako da se v BG sreča populacija odvisnikov iz celotne Evrope. Sedaj sem v kontaktu z cca. 10 pacienti ki so prestali ultra-brzi detox in vsi so čisti, nekateri so že opustili implatant in so vnadalje klin ter brez miselnosti na zadevanje, mnogi pa so si tudi uredili svoje življenje, za kakršnim so strmeli, tko da je detox v BG resnično vreden tega denarja.

Prisežem, da sem bil sam skeptičen glede tovrstnega detoxa, ampak le-to te mine, ko se zazreš 7 dan popolnoma čist v nebo in zapustiš kliniko, dejansko kot prerojen. Občutke da te tako hitro in brez bolečin spucajo, se ne da opisat, ker si venomer priklopljen na aparature, anastezijo, infuzijo itd. in sam menim, da je to čudež medicine in noben lari-fari.

Lep pozdrav in veliko sreče!
Citiraj
Simon LIPIČ
za Borut-Abel!

Lep pozdrav! Borut, jaz sem bil na istem kakor ti, tj. Substitolu in to cca. 3 leta. Prav na tem forumu sem dne 29.03.2010 opisal v zelo precizirani obliki, kako sem se sam detoxiciral tj. zniževal odmerke Substitola in to kar precej hitro ter se tako spucal na nulo, seveda proti koncu s pomočjo Suboxona.Predlagam ti, da prebereš moj članek, pa poskusiš mojo verzijo, vsekakor pa ne pričakuj, da ne boš občuto nekaj dni izrazite krize (okvirno 2-3 dni, lahko tudi teden dni), ampak spet ne prehude, ker te reši prehod na Suboxon. Tudi sam sem star 39 let in glede DTO imam zelo slabe izkušnje, mislim da identične kakor ti. Jaz sem zdržal le 1 dan in 1 noč, pa sem zapusto tam-kajšnjo mularijo, ker sem pač takšen tip, da ko kriziram rabim mir in mir, ne pa vojaški ritual, obremenitve itd., ker ob kriziranju nisem zmožen absolutno ničesar, kaj šele, da bi poslušal "jamranje", ko me najbolj trosi, in po domače povedano jebe vse-vprek. Podpiram pa načeloma DTO, vendar pa je le-to za mlajšo generacijo in tiste, ki po mojem niso bili precej "noter".

Ker, te zanima detox od Substitola, je seveda izvedljiv, ampak je spet odvisno na kakšnem odmerku si, ker tega nisi omenil. Ne glede na to, poskusi kakor sem opisal moj postopek, pa sem prepričan da ti bo uspelo, kakor je meni.

Je pa možnost, če si finančno zmožen, da plačaš 2.000 € in greš v Beograd (Zemun) na kliniko dr. Vorobiev, kjer ruski zdravniki opravljajo "ultra-brzi detox" in te v 5-7 dneh spucajo na nulo, vse pod anastezijo itd., in brez najmanjše krize prestaneš detox., pa se po domače povedano prebudiš prerojen in takšen greš domov. Lahko pa si dokupiš tudi podkožni implatant Buprenorphina za želen časovni interval, kar te zavaruje, da ne smeš ničesar konzumirati, od opioidov do benzodiazepinov itd. Za ta ultra-brzi (rapidni) detox ti priporočam, da vzpostaviš kontakt z dr. Igorjem. Naslov najdeš na spletu, le odtipkaj ultra brzi detox, ali dr. Vorobiev itd., pa tam-kaj preberi vse njihove programe ter postopek detoksikacije. Da, je slednji detox resnično zanesljiv in da si res v 5 dneh brez kančka občutka krize, povsem čist, ti garantiram, ker sem po detoxu z Substitolom, čez nekaj časa nazaj not pado in sem z 600 mg Substitola odpotoval v Zemun (BG) ter 5 dan zapustil kliniko, prisežem kot prerojen in brez vsakršnje krize. Sam detox v BG vršijo le ruski zdravniki in so resnično fenomen, da te tako hitro spucajo, kar človek ne verjame, dokler ne poizkusu oz. prestane, in sem nad tem detoxom še dan-danes začuden, da sem prestal povsem brez krize. Problematičnost predstavljajo le finance, tj. če imaš na pretek, ti predlagam da se nemudoma odločiš, da ne boš trpel "Isusove" muke. Sprejem je takojšen, lahko že naslednji dan po tvojem klicu, skratka vse teče po dogovoru.

Borut, to bi bil odgovor na tvoje vprašanje, glede Substitola. Žal jaz sem prestal dve vrsti čiščenja in t.i. domači detox je bil uspešen vse do nule, s pomočjo Suboxona, a me je po parih mesecih spet zaneslo nazaj na Substitol in nato sem zbral denar ter odletel za BG ter se brez najmanjše krize očistil in od takrat imam podkožni implatant ki sem ga kupil za 12 mesecev, vse to urediš na kliniki dr. Vorobiev, ter sem od ultra-brzega detoxa dalje povsem klin tj. čist in upam, da tako tudi ostane.

Lep pozdrav in veliko sreče!
Citiraj
Borut-Abel
POZDRAVLJENA KLAPA!

NAVDUŠEN SEM NAD VSO TO POZITIVNOSTJO IN UPANJE V CLEANING S SUBSTITUCIJE,KAKRŠNO VLIVATE PRISOTNI NA TEM FORUMU! HVALA VAM,SAJ SEM ŽE LETA IN LETA OPUŠČAL VERO V SVOJ DETOX,KER SEM MISLIL,DA JE TO PO TOLIKIH LETIH ŽE NEMOGOČE.. IN SICER,ZA MANO JE ŽE 7LET SAMO SUBSTITUCIJE,NAJPREJ Z METADONOM,SEDAJ ŽE 3. ALI 4.-TO LETO S SUBSTITOLOM.. RAVNO TO ME JE NAJBOLJ SKRBELO,SAJ NI TOLIKO IZKUŠENJ Z ODVAJANJEM OD TEGA SLEDNJEGA "ZDRAVILA".. ČUTIM PA,DA MI VSE BOLJ ŠKODUJE,TAKO ZDRAVSTVENO KOT MENTALNO,SAJ OD MENE NI NIČ!! NIMAM VOLJE ZA DRUŽENJE,MOTIVACIJE ZA ŠPORT,SPLONOST,MA V BISTVU SEM KO ZOMBI,PRI SVOJIH 32-IH.. VENDAR SEM SE ODLOČIL,DA SE KONČNO PODAM NA POT DETOXA,TOKRAT IZ SUBSTITOLA,ČEPRAV JE BAJE HUJE KOT IZ METADONA.
IMAM PA TO TEŽAVO,DA NA DTO V LJ NE ZMOREM IT,KER SEM PRESTAR IN PREVEČ LET SAMOTAR,DA BI PRENESEL SKAKANJE TISTE NEVROTIČNE MLADINE NAOKOLI,KO BI MI BILO NAJHUJE,SAJ IMAM POLEG VSEGA ŠE HUDO DEPRESIJO,SEM ČIST ASOCIALEN,PREDVSEM PA NE ZMOREM MED KRIZO VEČ (PRISILNO) VSTAJAT OB POL SEDMIH,DA SE MI BOJO DNEVI JA ŠE BOLJ VLEKLI..
BIL SEM ŽE PARKRAT TAM IN ZMER SE NAJDE TUD KAK ZAPORNIK AL PA CELA GRUPCA,KI JE TAM PROTI SVOJI VOLJI IN DRUGIM SAMO JEMLJE VOLJO IN POTRPLJENJE TER SEJE NEGATIVIZEM NAOKOLI,SAJ MORAŠ S TAKIMI LJUDMI 6 TEDNOV PREŽIVET NA LE NEKAJ DESET KVADRATIH.. POTEM TISTO DREZANJE VATE NA SKUPINAH,KO TI NAJMANJ SEDE GOVORT O SVOJIH OBČUTKIH,DA NE OMENJAM TEGA,DA SEM NAZADNJE NA DTO-JU MORAL V NAJHUJŠI KRIZI POLEG SEBE GLEDAT NOVEGA PRIŠLEKA,KI JE DOBESEDNO KOMIRAL OD ZADETOSTI IN VSE TO JE ZAME PAČ PREVEČ,SEM PRESTAR ZA TE FORE,ŽAL MI JE. OČITNO SEM PREOBČUTLJIVO BITJE IN KOT TAK BIL PREVEČKRAT TARČA ZLOBNIH LJUDI,ZATO SE JIH ŽE LETA IZOGIBAM,MED KRIZO PA SPLOH NE MISLIM TVEGAT.. PRI DTO-JU MI JE VŠEČ EDINO TO,DA TE PRISILIJO K FIZIČNIM OBREMENITVAM OZ.K REKREACIJI,ŠPORTU..

SKRATKA,ODVAJAT SE MISLIM DOMA.. IMAM PA VPRAŠANJE. KER SUBOXONA NE MOREM DOBIT (NOBENEGA NE POZNAM,SAJ NIMAM STIKOV Z LJUDMI ŽE VEČ LET,LAHKO PA BI PRIŠEL DO METADONA), ME ZANIMA ČE JE MOŽNO, DA SE IZ SUBSTITOLA NA HITRO V 7-IH DNEH SPUSTIM NA NULO Z VEDNO MANJŠIMI DOZAMI METADONA? TO JE NAMREČ MOJE EDINO UPANJE,DA ME NE BO KRIZA PREVEČ POVOZILA IN DA BOM V ČASU DETOXA SPLOH ZMOŽEN SKRBET ZASE..

ZELO VAM BOM HVALEŽEN ZA ODGOVORE,ČEPRAV SE BOJIM,DA JIH NE BOM DOBIL PRAVOČASNO-ODGOVORE MISLIM.. VSEENO HVALA,BODITE DOBRO IN ČESTITAM VSEM,KI VAM JE USPELO-DRŽIM Z VAMI!!

PS: ničesar nimam proti DTO-ju,le menim,da je ta program bolj primeren za mlade duše,ki še niso preveč uničene v socialnem in mentalnem smislu,sicer je pa to čist dober program,tako da tisti,ki načrtujete vstop vanj,kar naprej,ne bo vam žal,saj je kar nekaj mojim bivšim kolegom pred leti uspelo prav z njimi! LP
Citiraj
Jack
Jaz sem ze eno leto na substitolu in jemljem 1 na dan oz. injiciram.
A je mogoče da fizična kriza res preneha po dobrih 3 dneh???
Citiraj
D.P.
Mačka, čestitam ti, da se ceniš, vrednotiš in verjameš, da si vredna boljšega življenja. OHRANJAJ TO!
- OSVESTI, KAJ TE PRI MARIHUANI MOTI
- zavedaj se, da si dragocenost, kar koli si doživela, naredila... TI SI DRAGOCENOST in kot takšna vredna boljšega osvobojenega življenja
- predstavljaj si, kako boš "cvetela2 na poseben osvobajajoč način, ko ne bo več skrbi, kdaj, kako, s koliko... marihuane
- spomni se, da si človek, rojena kot svobodna, osvobojena, zaželjena, ne glede na tvoje starše
( obstaja absolutna vesoljna jubezen, ki si te je želela že pret spočetjem, ta Ljubezen je položila vate veliko lepega
- stopi na pot odkrivanja tega lepega v tebi in odkrito živi, postani na tem področju kreativna, naj ti bo to prioriteta in ne odpravljanje marih.
- torej, ODLOČI SE ZA DOBRO, PLEMENITO, LEPO, ZA MIR, DOBROTO... obrni se k temu dobremu, glej v to dobro, okušaj to dobro, živi v tem dobrem...
- svoj vsakdanjik spremeni, odpuščaj ljudem, naj bo tam ljubezen, odpusti sebi, naj na ta kotiček vstopi mir, objem lepote... TO JE REALNOST, predstavljaj si to
- pozdravljaj ljudi, ki jih sicer nebi, pokloni jim nasmešek, naj zaznajo tvojo dragocenost, naj zaznajo tvojo odločitev, da postaneš nov človek, osvobojen človek, po katerem se je začela pratakati ljubezen, mir in ne krč
- živi v tem kar dejansko si, bodi ti Ti, poglej v svojo notranjost, v bit, tam boš odkrila toliko plemenitega, lepega, ki je položeno vate, dovoli so ljudem, da to okusijo, podeli dobro, da dobro pomnoženo boš okusila, vredna si dobrega, joj kako ti želim, da se osvobodiš, kako ti želim, da preprosto nehaš iskati mar. in začneš takoj odkrivati kotičke, ki te delajo plemenito, lepo, ... ki te delajo ČLOVEKA. Tvoja prioriteta si ti, tvoj projekt si ti ČLOVEK, osvobojen človek.
- zavedaj se, da tudi ti lahko postaneš vrhunski človek, predstavljaj si to
- mari. je le tema v tvojem življenju, napačna okupacija, okupacija si Ti, ČLOVEK, ŽENSKA!
NAVIJAM V TE, VERJAMEM V TE, ZATO NIMAŠ RAZLOGA, DA BI DVOMILA V SE!
UPAJ SI IN UPAJ!
Citiraj
MACKA
VSI PRAVITE V ODVISNOSTI HEROINA...KAJ PA CE VAM JAZ RACEM DA ZE 10 LET NEKJE KADIM MARHUANO IN NE VEM KAKO BI S TEM PREKINAL
IMA KDO KAKSEN PAMETEN NASVET
NIKOLI NISEM BILA ODVISNA OD NICESAR CEPRAV JE VELIKO PRIJATELJEV ZABREDLO NA VASE POTI AMPAK JAZ SEM SE DRZALA SVOJE...SEDAJ ME ZE PA TA GRDA NAVADA MARHUANE MOTI...
ZELO BOM VESELA VASEGA NASVETA...
Citiraj
Leiito
đanki je napisal/a:
Če ni "nemogu neču" je v bistvu vseeno kakšna bo kriza in to je dejansko najboljši mentalni pristop.

Ko rečete četrtino najbrž mislite 0.50mg, 1/4 2mg tablete? Če suboxona ne jemljete več kot nekaj tednov, tipično ne bi smeli imeti hujših težav. Če ga jemljete dlje, npr. več mesecev, pa poskusite sočasno zmanjševati dozo in podaljševati časovni razmak med dozami. Suboxone je za to idealen, ker ima ultra dolgo razpolovno dobo.

Torej,če ste danes vzeli 0.50mg in rečemu temu doza 1, poskusite z naslednjimi dozami približno tako:
doza 2 = 0.45mg, 26 ur (ali kolikor lahko max zdržite) po dozi 1
doza 3 = 0.40mg, 30 ur (ali....= po dozi 2
doza 4 = 0.35mg, 34 ur...

Bistveno je, da telo prisilite v oz. mu omogočite regulacijo, kar terja vsaj rahlo nelagodje, vendar je, v primerjavi od odtegnitve polnih agonistov s kratko razpolovno dobo, abstinenčna kriza bistveno milejša. Problem, če ste suboxone jemali predolgo je, da se ta občutek rahlega nelagodja vleče in vleče, kot da ne bo nikoli konca in vmes servira še kak nepričakovan interval poslabšanja počutja, vašo voljo, odločnost in vztrajnost utegne odtegnitev suboxona postaviti na resen test.

Suboxone je težko tako natančno meriti brez ustrezne opreme, najlažje je 2mg tableto zdrobiti v prah in kupček razdeliti na 4 enake dele, morda celo na 8. Doze so videti absurdno majhne, vendar je suboxone izjemno močan opiat in kljub svoji specifiki mešanega in delnega agonista, še vedno opiat, dovolj "opiatski" npr., da se na Finskem, v Franciji in še kje zadevajo z buprenorfinom.

Skratka, podaljšujte intervale doziranje IN HKRATI (vsaj minimalno) zmanjšujte dozo dokler ne bo doza 0, interval na vodoravno ležeča osmica.
Citiraj
đanki
7 let sm bil na heroinu potem 3 leta na metadonu po sm se na suh spucu po 14 dneh sm pa vzel pol suboxona zdej ga jemlem 1 četrino .kako krizo lah pričakujem mam pa službo in otroka tku da ni kle nemogu neču
Citiraj
Leiito
Substitol je morfij s podaljšanim delovanjem. Heroin se v telesu metabolira v morfij, torej ga vaš organizem dobro pozna. Spuščati se s Substitolom je fiziološko enako kot spuščati se s samim heroinom.

Če se želite detoksicirati hitro (5-7 dni recimo) in brez večjega nelagodja, bi bil bolj primeren subutex/suboxone, z začetno dozo 2-4mg in rapidnim zniževanjem do 0.25-0.50mg v 10 dneh max. Za več podrobnosti info v v mnogih postih v preteklosti.
Citiraj
enX
Rad bi samo pohvalil vse udelezence foruma v tem pogovoru na to temo!
Veliko izpovedanih izkušenj iz prve roke, ki upam, da bojo pomagale, oz koristile vsakomur, ki bo našel toliko volje in moči, oz. poguma, da vsaj poizkusi iti po tej poti in se za večno iztrga iz krempljev odvisnosti...ter ponosno zakoraka svobodi in novemu zivljenju nasproti!
Le pogumno;) volja in samo dejstvo, da se nahajate na tej strani in berete ali kakorkoli sodelujete v pogovorih, že samo po sebi govori, da si želite nekaj spremeniti, kar osebno smatram za prvi korak k boljšemu življenju. Žal ali pa na srečo, pa bo potrebno prehoditi še zelooo dolgo pot, vendar naj nas to ne prestraši, nasprotno, naj nam da moči in poguma, da gremo z dvignjeno glavo naprej proti svojemu cilju, z željo, da se za vedno rešimo odvisnosti....

p.s.
tudi sam se po 8 letih abstinence ponovno soočam z to prakso, čeprav sem v teoriji tudi sam profesor, pa se mi v praksi vse odvija ravno nasprotno :(
Kot sem že omenil sem bil 8 let clean, sedaj pa po 2 letih folije spoznavam, da bo ponovno potrebna radikalna sprememba, vendar sam žal ne zmorem:(

Jaz imam žal na voljo samo dve opciji; DTO- 3 mesece ali pa iz 2,5g heroina na nulo z pomočjo substitola cca.10 dni -sam doma, vendar mi enormno primankuje samodiscipline, ker sem odvisen od rituala, mnogo bolj kot od same droge . Sem namreč strasten kadilec:(
in ce npr. 3 ure ne kadim je v moji glavi že prava psihična vojna, kjer na žalost vedno zmaga moj sovražnik-folija:(
Kakšna podobna izkušnja, kakšen nasvet? Hvala!!!!!

p.s. naj še omenim zakaj je prioriteta, da se sam spucam na express in ne DTO?
ker noben ne ve da sem ponovno NOT in domači tega ne bi prenesli, zato moram sam naskrivaj rešiti svoj problem in si ne morem privoščiti 3 mesece DTO, čeprav vem da bi mi 100% slednji najbolj pomagal!
+Metelkova in metadonski program odpade !!!!

ker nimam izkušenj z subsitolom in ga moj organizem še ne pozna, me zanima, če je pametno it iz 2-3g Horsa na nulo z pomočjo substitola in kako naj se tega lotim, ter v kakšnih odmerkih in kolikšnem časovnem razdobju?
Hvala za nasvet-e!!!
Citiraj
Leiito
Bravo.

V bistvu že nekaj časa ugotavljamo, da je suboxone odlično zdravilo za hiter detox, precej manj za substitucijo in kolikor vem, je bil še vsak, ki se je poskusil sneti z droge X prek enotedenskega jemanja suboxona z zmanjševanjem doze, presenečen nad lahkotnostjo detoksikacije.

Strinjam se celo z vašo, za večino najbrž sicer heretično idejo, da bi človek s Substitola za nekaj dni prešel na heroin in potem začel s suboxonom. Na papirju pije vodo. Vzrok nelagodja pri prehodu na suboxone z metadona ali substitola je dolga razpolovna doba teh zdravil. Heroin ima kratko razpolovno dobo, hitro gre iz telesa, ergo ni nelagodja pri prehodu na suboxone in realno gledano, ker se heroin itak metabolira v morfin je Substitol praktično legalen heroin, torej ni velike razlike, če je človek na heroinu ali Substitolu.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.