Med.Over.Net

Odgovori: moj najstnik

Pregled teme
To ni res, da ni nič hudega!
Bodite veseli, da ste hitro odkrili in ukrepajte strogo, ker je to zelo huda reč, tudi če pravijo, da ni.

Meni že tretje leto ''samo trava'' uničuje sina, jaz se borim na vse pretege, a NIČ NE POMAGA, on še dalje poha, ker da je po duši pohač, pravi.

V družini imamo shizofrenijo in velika nevarnost je, da jo lahko faše tudi on, pa ga ne zanima.... Jaz pa samo nemočno gledam in nič ne morem!

Potrudite se, dokler imate še čas...
Srečno!
Citiraj
Daniela_Fiket
Pozdravljeni,

številni mladi kadijo travo, in večina ostane na tem. Samo en delček njih se zaplete s konzumacijo drugih substanc. Osebno menim, da če je sicer fant urejen, nima težav v šoli, ima tudi zunajšolske interese in je na splošno funkcionalen, kakšen joint sem pa tja, ne bo provzročil cunamija ali potresa.
Mogoče je bolj pomembno, da ohranite dober odnos z njim, da se o teh temah pogovarjate odprto, brez obsojanja in brez predsodkov. Saj vem, kot mama, kaj vas skrbi, zato poiščite pomoč zase, da boste lahko bolj kompetentno in mirno znala pomagati sinu.

Lep pozdrav,
Citiraj
šokirana mama
Znašla sem se v situaciji, ko ne vem več, kako naprej.
Imam 16 letnega sina. Ogromno časa sem, ko je bil še v osnovni šoli, posvetila pogovorom o drogah, alkoholu, cigaretah...
Spustila sem ga na šolanje v Ljubljano, kjer tudi biva. Prejšnji teden pa me pokliče njegov vzgojitelj na pogovor in mi pove, da mu je sin priznal, da občasno kadi marihuano. Po prihodu domov sva imela s sinom pogovor in mi je zabrusil, da bo on travo kadil, ko bo to njemu pasalo in da ga z ničemer ne bom mogla ustaviti pri tem. Ima pa sicer zelo odklonilen odnos do cigaret, ostalih drog in alkohola.
Kaj naj?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.