Odgovori: Beljakovine - Aminokisline

Pregled teme
bpinter
Spoštovani,

aminokisline v dodatkih načeloma ne vplivajo na kakovost semena. Tako da običajni prehranski dodatki niso vzrok za slabšo kakovost semena.
Slabša kakovost semena jhe vzrok neplodnosti kar v polovici primerov neplodnosti para. Vzroki so lahko različni: anatomski, vnetja, genetski, najpogosteje pa vzrok ni poznan.
Koliko bi se lahko slabša kakovost seman podedovala, je težko reči. Glede na izvide bi vam najbolje povedal androlog.
Vsekakor se tudi z njim posvetujte o možnostih zdravljenja. Večino takšnih ovir se da učinkovito rešiti s postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo.

Lepo pozdravljeni,
Citiraj
jure87
Pozdravljeni;

Malo sem preletel vašo spletno stran, na njej zasledil veliko zanimivega, vendar bi vseeeno imel vprašanje na katerega žal nisem našel odgovora. Zanima me sledeče... Ukvarjam se z fitnesom, za rekreacijo in svoje boljše počutje. Kot lahko predvidevate zraven posegam po Beljakovinah v prahu torej proteinih, Aminokislinah ter creatinu. Nikdar nisem jemal epfedrina, steroidov, ali katerekolih drugih preparatov, ki se jih da dobit izven redne prodaje. Sedaj z punco želiva oz. delava na družini, na tistem tretjem članu, vendar žal ne uspe. Oba sva se odločila za test plodnosti.. njen je bil pozitiven, moj 2x negativen..Zavedam se da to ni nujno pogoj neplodnosti, vendar me zanima ali bi lahko proteini, ter drugi preparati potrebni za gradnjo in regeneracijo mišic bili krivi za morebitno neplodnost.??.. Kolikor sem se sam pozanimal je bil odgovor da to ni možno, vseeno pa se obračam na Vas, da bi mi lahko svetovali. Pri meni je prav tako stvar takšna, da sem bil sam umetno oplojen, bi lahko to predstavljal vzrok neaktivnih spermijev.??

Za Vaš odgovor bi se Vam zahvalil že v naprej.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.