Odgovori: zbiranje zamaškov

Pregled teme
kdo odkupi zamaške?
Zamaške oz. sploh odpadno plastiko odkupi Omaplast d.o.o.
Citiraj
Zamaški za Elino
Elina je deklica ki je rojena 3 mesece prezgodaj,13.05.2009,ko se je rodila je bil ugotovljen šum na srcu in imela je dihalno stisko in tudi zlatenico,okvaro možganov takrat ultrazvok ni pokazal,v porodnišnici je preživela 2 meseca in tudi napotili so jo v pediatrično kliniko k nevrologu ker ni nič ugotovil jo je napotil k gastroenterologu,ker je deklica polivala (beri:bruhala) in pomodrevala ji je bil diagnosticiran GERB-gastroezofagealna refluksna bolezen,kasneje zaradi nenehnega bruhanja je bila napotena k alergologu kjer je ugotovil alergijo na jajca in atopijski dermatitis, gastroenterolog je kasneje ugotovil še laktozno intoleranco in tako je dobila strogo dieto brez jajc,mlečnih izdelkov in tudi dieto urtiko 3, zaradi uroinfektov ja bila poslana k nefrologu in tam ji je bil ugotovljen VUR-vezikoureterni refluks ,zaradi česar deklica ne sme plavati,kar bi ji zelo koristilo,predpisali so ji tudi zdravila,napotena je bila tudi k endokrinologu zaradi suma na sladkorno,potem spet k nevrologu zaradi suma na epileptične napade,nevrolog jo je poslal tudi na magnetno resonanco in tam je bilo ugotovljena periventrikularna leukomalacija,zarad česar deklica ne more samostojno sedeti in hoditi in tako ima diagnosticirano cerebralno paralizo, bila je poslana tudi k okulistu zaradi strabizma,ki ji je predpisal očala, zaradi suma na vročinske krče je bila poslana na infekcijsko in ima tudi zdravila za vročinske krče,kot tudi na pediatrčni je bila tudi na infekcijski dostikrat hospatilizirana zaradi rotavirusa in drugih virusov,deklica ima tudi redno nevrofizioterapijo,delovno terapijo,vodena je tudi pri razvojni pediatrinji,ortopedu in psihologinji,zadnja diagnoza ki jo je deklica dobila pri endokrinologu je osteoporoza,ki so ji predpisana tudi zdravila.
Upamo, da je to res zadnja diagnoza,deklica je res prava borka od rojstva dalje,vedno je nasmejana in vedno dobre volje in pa tudi trmasta in uporniška je kar jo tudi označuje za malega borca,zelo je tudi inteligentna in v tem tudi prehiteva svoje vrstnike,vsak se ji lahko hitro prikupi in vsakega ima rada,zelo lahko jo je tudi vzljubiti zato pošilja vsem sporočilo ki se glasi "Bolni naj ozdravijo in Zdravi naj nikoli ne zbolijo"
Citiraj
Zamašek
A mi lahko kdo pove katere firme pa odkupujejo zamaške?
Citiraj
eagle_promocija
V sodelovanju z društvom Never Give Up (NGU, več na www.zamaski.ngu.si) poteka letos akcija ZAMAŠEK za MAJICO, s čemer si želimo javnost in ljudi vzpodbuditi k ekološkemu ločevanju odpadkov, s čemer lahko pri zbiranju plastičnih pokrovčkov pomagamo tudi ljudem v stiski.

V podjetju Eagle promocija, Velenje vsako leto natisnemo veliko majic ob koncu šolskega leta, za otroke in šolsko mladino. Letos smo se, v znamenju dobrodelnosti in ekologije, odločili, da bomo vsem, ki boste zbirali plastične pokrovčke, podarili majice in tisk na majice po posebno ugodni ceni. Če se bo akcija obnesla, bomo tovrstno akcijo razširili tudi na podjetja, kjer bodo lahko pri nakupu poslovnih daril in tekstila ˝vnovčili˝ zbrane zamaške za popust pri nakupu artiklov.

Zelo veseli bomo tudi vašega sodelovanja, menjave zamaškov za majice!

Kako lahko to storite?
- zbirajte plastične pokrovčke (plastenk, kozmetike, tetrapaka, embalaže,...)
- obvestite nas, da ste zbrali plastične pokrovčke (dogovorili se bomo za dostavo ali prevzem)
- naročite majice po ugodnejši ceni

Za sodelovanje v zbiranju zamaškov, nas prosim pišite na [email protected], ali obiščite spletno stran www.eagle.si
Citiraj
akcija za
Citiraj
Juha
Pozdravljeni!

Nabralo se mi je precej zamaškov pa ne vem kam z njimi. Zanima me, če poteka še kakšna akcija zbiranja zamaškov za otroke in pa kam jih lahko oddam? Sem iz Gorenjske.
Citiraj
brabra
Mene pa zanima sledeče, kdo je ta ki za zbrane zamaške potem ponudi denar. Na koga se obrniti čebi tudi sami zželeli organizirati tako akcijo?
Citiraj
sigurnde
videl sem da tudi v zdravstvenih domovih zbirajo zamaške tako da jih lahko tam oddate.
Lp
Citiraj
slavčeK
Mercator ne vem, če zbira..bi blo pa pametno..glede na to, da je strank veliko, bi bile kr hitro polne vreče.....al pa kerakoli druga trgovina...to bi lahko akcijo naredili...
Citiraj
ne_kdo
pozdravljeni,

mi v službi zbiramo zamaške pa ne vemo kam jih lahko oddamo. imamo jih pa kr nekaj vrečk.
hvala za koristne informacije
Citiraj
GRETKA.
Ali ne zbita Mercator teh zamaškov ?
Citiraj
joze972
Pozdravljeni.
Mi tudi zberamo plastične zamaške smo pa iz Velenja.Akcuja poteka od meseca Maja dalje.Zbiramo pa zato da bi si lahko kupili večji avto in bolša mobilnost sina,ki je invalid ima težjo oblike Cerebralne paralize.Da bi bilo nama lažje pri invalickem vozičku da nebi bilo poterebno rastavljati voziček.Imamo tudi na sposoji TRR.od zavod Vid Kranj da se že želi kdo kaj prispevat tudi nakaže,Če imate kaj zamaškov bi vas lepo prosila da mi sporočite in če je mogoče da bi mi dostavili do Velenja če bi šlo.V Velenju bodo tudi organizirali dobrodelni koncert in bomo videli koliko se bo nabralo donacij.Verjetno bo še potrebno zbirat naprej zamaške.Lepo prosim če priskočite napomoč.kontakt na e. naslov [email protected]
Lep prisrčen pozdrav mamica Nataša
Citiraj
lepotička
Moja teta dela v trgovini na Hrvaškem, moggoče je zato bilo lažje pustiti tam. Mora pa na embalaži pisati da je na Hrvaškem mogoča zamenjava za denar, Mi smo peljali od radenske.
Citiraj
Maria
hvala za odgovor, kje točno pa si to nesla plastenke?Mislim v katero trgovino?
Citiraj
lepotička
Letos ze zamaški zbirajo za nekega fanta iz Maribora. Mogoče se spomnite zgodbe, ko mu je počila guma, pa je prišel iz AMZS in sta jo zamenjala, potem pa je pripeljal tovornjak in se zaletel vanju. Fant je ostal brez gležnja, delavec AMZS-ja pa je umrl. Pred nekaj dnevi sem brala članek o tem. Zbirajo jih pri njemu doma. Rad bi dobil neko protezo, da bi lahko normalno hodil in tekel. Zbrati pa mora 18.000EUR zato kar pridno zbiraje še naprej.
Citiraj
lepotička
Mi smo brez težav prepeljali plastenke. Res pa so v kampu v Umagu gledali od kod je plastenka. Če je kupljen apri njih, so jo vzeli, če pa je bila Špar ali Tuš, pa smo jih metali v druge vreče. To je bilo dve leti nazaj. Lani smo jih tudi brez problema prepeljali k sorodnikom na Hrvaško in so jih oni vnovčili. Baje pa jih lahko na dan prineseš samo deset. Tako nam je povedala sorodnica, ki dela v trgovini.
Citiraj
Maria
lep pozdrav!mene pa zanima če kdo ve če so kakšni problemi ko je treba te plastenke peljat čez mejo?hvala
Citiraj
Jan Prunk
Pozdravljeni !

Zanima me ali akcija zbiranja zamaškov še vedno poteka in kdo jih prevzame, ko se jih zbere zadostna količina ?

LP !
Citiraj
eee
Kar se tiče nekaterih, ki jim tovrstne akcije niso všeč, bi rada samo povedala, da všeč ali ne, so koristne! V humanitarnem in ekološkem smislu. To vemo vsi.

Res pa je, da ne moremo stisniti plastenk, predenj jih vržemo v smeti. Big deal! Plastenke prej ali slej stisnejo. Če jih ne mi, jih že v smetarskem kamionu in tudi kasneje na odpadu. Pri nas doma tako pridno ločujemo odpadke, da ponavadi ne napolnimo niti polovice kontejnerja! Tako da nestisnjene plastenke odvržemo v kanto za plastiko, ki jo imamo v naši vasi. Redno jo praznijo in nimamo nikoli problemov s tem, da bi bila prepolna.

Nikoli pa mi še ni prišlo na misel, da bi samo zaradi tega kupila pijačo! To se mi zdi čisto nerealno razmišljanje. Doma zbiramo vse vrste zamaškov - tudi od tekočega praška za perilo... Na faksu je poleg košov za smeti še posebna škatla za zbiranje zamaškov. Mislim, da nihče ne bo zaradi enega zamaška kupil pijačo.

Pa še to. Vem, da je potrebno zbrati ogromno zamaškov! Neki fant jih mora zbrati 20 ton. OGROMNO!!! Ampak pri tem mu pomaga vsaka kila! Zato vas prosim ZBIRAJTE ZAMAŠKE!!!
Citiraj
LauraZ
Spoštovani

Tudi pri nas v šoli smo zbirali zamaške vendar se je akcija končala, jaz pa sem kljub temu zamaške še zbirala. Doma jih imam celo vrečo, lepe, suhe in čiste tako, da če kdo ve kam in komu jih lahko podarim bi bila vesela če bi me lahko kontaktirali na moj [email protected]

Hvala lepa Laura
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.