Odgovori: Na testu: Kia Cee'd SW 1.6 CRDi LX Champion

Pregled teme
IztokFranko
Res je hud
Citiraj
Novicajokić
Sam tanov bo pa z novo masko res hud. Tele meglenke so fenomenalne
Slika
Citiraj
Kiafan
Če koga zanima, imajo pri Kii do konca meseca posebno akcijo odprodaje avtomobilov letošnjega modelnega leta brez pologa in z 0% obrestno mero pri financiranju. pro-cee'da dobiš že za slabih 10K eur, kar je maximalno dobra ponudba.
Citiraj
deniboy
Kia ceed SW ima ketnco, vsaj moj, letnik 2008. Ima že 190 kkm, pa sem zelo zadovoljen z njim, turbina se malo sliši, že nekaj let jo poslušam, ampak se navadiš. Moti me edino neko brnenje v podvozju pri pospeševanju v višjih brzinah, kot da nekaj pride v resonanco in brni. Pri višjih obratih utihne. Kaj bi to lahko bilo, ne vem, mogoče celo plastika koloteka ali spodnja zaščita motorja.
Citiraj
Konstrukter123
A lahko kdo pove a ima dizel 1.6 CrDI zobati jermen ali ketnico?
Citiraj
MarkoSkače
Cene servisov so pri Kiji več ali manj zelo podobne ali pa še nižje kot pri večini ostalih znamk. Mi je pa smešno, kako eni kupijo nov avto, potem pa bi radi varčevali na račun varnosti z nakupom kitajskih pnevmatik neznanega porekla in zelo vprašljive kakovosti, z nakupom motornega olja v Lidlu ali Hoferju, (prav tako neznane kitajske znamke) in servisiranjem avtomobila takrat, ko se nekaj že pokvari. S takšnim pristopom porabiš več in se povsem oddaljiš od poante 7-letne garancije, s katero odpadejo vsi nepredvidljivi stroški, ki jih je lahko zaradi morebitnih okvar veliko - kar velja za vse znamke. Pa še vrednost avta z znano servisno zgodovino je neprimerljivo višja.
Citiraj
ceed 1,4
Zanimive so te cene uradnih servisov. Konec novembra sem imela 1. redni servis novega ceeda SW (res da motor 1,4 bencin) in sem plačala 161 €. S tem, da so dolili nekaj tekočine in menjali en filter, ki ni bil po programu. Naslednji servis bi naj bil cca 250€.
Citiraj
JožkoMurn
FrancZ je napisal/a:
Takšni zapisi me spominjajo na tipično slovensko gostilniško debato v smislu rekla-kazala. Meni se zdi cena za redni servis na pooblaščencu med 200 in 300 eur povsem korektna. Pa saj ti zamenjajo kar nekaj zadev. Pa vse skupaj tudi ne traja le pol ure. To, da so cene pri nekaterih znamkah 2 do 3x višje kot pri VW, je pa smešno. Me prav zanima, ali bi ti pri VW res kdo naredil redni servis za manj kot 200 do 300 evrov, kot plačaš pri Kiji. Še havbe ti ne odprejo za manj kot 100 eur.
Citiraj
IztokFranko
FrenkZ je napisal/a:
Iz KMAG LJ sem dobil tole:
1.Redni servis 195,59€
2.Redni servis 279,14€
3.Redni servis 220,65€
Za dodatne informacije so vam na voljo na tel. št. 01 5843 183

Nato sem dobil še od AH Trobec:
1.196 eur
2.320 eur
3.220eur
4.320eur
5.275 eur
6.320 eur

... in še AH Tomše:
1.servis 195,59€
2.servis 279,14€
3.servis 220,65€
Na te cene vam lahko pripada 10% popusta na celotni znesek so še sporočili.

... iz P&D AVTO d.o.o. (MB) pa so posredovali sledeče:
V teh cenah niso zavzete naslednje stvari: majnkajoči vitrex,hladilna tekočina,zavorne ploščice
in ostali potrošni material.
1 leto ali 20.000 km : 193,00 eur
2 leto ali 40.000 km : 279,00 eur
3 leto ali 60.000 km : 229,00 eur
5 leto ali 80.000 km : 279,00 km
6 leto ali 100.000 km : 286,00 km

Redne servise je potrebno delati na 1 leto od nakupa ali zadnjega opravljenega servisa ali vsakih 20.000 km - kateri pogoj je pač prej opravljen (kilometri ali leto dni.

Cene se razlikujejo. Zanimivo.
Citiraj
FrenkZ
A lahko kdo napiše koliko so cene prvih petih rednih uradnih letnih servisov?

Na Hyundaiju, ki je v širši družini so cifre 2-3x višje kot v ljudskem koncernu, podobno pri japoncih.

Pa da ne bo pomote, nimam preferenc do nobene znamke.
Citiraj
Vesolje12
Meni se v teh časih prav tako zdi skoraj nepomembno, kakšno znamko nosi avto na nosu. Vse je postalo globalna vas. Mi pa veliko pomeni to, da z avtom nimam nepredvidenih stroškov in po tej plati se mi zdi Kia s svojo 7-letno garancijo najbolj prepričljiva. To, da jo moraš voziti na servis, pa itak velja za vse avtomobile. 7 let miru je pač več kot 3 leta miru. So pač takšni časi, da ne morem več kupovati le tistega, kar se zdi najbolj primerno srcu, ampak kupujem tisto, kar mi govori razum.
Citiraj
FrenkZ
Zanimivo se mi zdi, kako vsi po nekem času začnejo pljuvati čez nekaj in opevati eno drugo znamko. Kot je bila Toyota kar naenkrat najboljši avto, ker je imela dobre statistike in ne ker je dober avto.. Ko sem pred leti sam vozil Japonce že nekaj let, je folk šele dojel da se nič ne kvari (danes jih ne trenutno ne vozim). Danes je vse globalno in je vse tam tam nekje.

Tako da ne bom imel ne Golfa in ne Ceeda. Meni je občutek vožnje še vedno Korejski, ne morem si pomagat., Tako kot je v Golfu nemški. Tudi mene nova Golfova platforma dokler je zadaj poltoga prema ne prepriča, pretrdo, tudi volan preveč posreden. Tudi če je podvozje kao športno (vozil novo Octavia), se avto ob glasnem podvozju še vedno preveč nagiba, bolj cost saving ta nova platforma. Je pa druga pesem, ko vzameš TSI bencinarja in drugo podvozje.

Top avto v tej klasi je Mazda3, ampak žal nima različice karavana ena šest, ki bi se direktno primerjala s testirano Kio, mogoče bi lahko primerjali civica, ki ima že 1.6 dizel. Cene so pa itak skoraj tam tam nekje. Če bi gledal na kaj dobiš za svoj denar, potem bi kakšen focus definitivno bil prvi v vrsti.
Citiraj
Boris999
Iztok je napisal/a:
Mislim, da si dejansko zadel poanto. Cee'd je res zgodba o uspehu in dokaz, kaj lahko še včeraj razmeroma neznana avtomobilska znamka doseže, če se osredotoči na evropski trg in naredi posebej zanj avtomobil, ki je dejansko prav tako dober kot golf. Me prav zanima, kakšni bi bili rezultati slepega testa, če bi naključni vozniki vozili povsem zakamufliranega golfa in cee'da? Verjetno bi bil rezultat takšen kot pri primerjavi oblike ali pa recimo garancije.
Citiraj
IztokFranko
Citiraj
Derzen
Glede na številne vpoklice, ki se pojavljajo pri vseh avtomobilih vseh znamk, je povsem jasno, da se pri vseh pojavljajo tudi napake in okavre, ki jih mora plačati lastnik avtomobila. Zato je daljša garancija definitivno boljša od krajše. Zato f... off vsem, ki nas prepričujejo, da imajo zgolj 2- ali 3-letno garancijo, ker delajo tako kakovostne avtomobile, da se ne kvarijo. Potem pa naj dajo doživljenjsko garancijo, če se res ne kvarijo. Pa jo ne dajo. Edina znamka, ki je naredila po tej plati v zadnjih letih preskok je dejansko Kia s 7-letno garancijo.
Citiraj
Mikinson
Racionalnost žal odpade pri večini slovenskih kupcev, kako zelo enostranski so, si pa lepo predstavil na primeru porabe. Kdaj bo ljudem jasno, da je avto predvsem sredstvo za prevoz, ki mora biti čim bolj cenovno sprejemljiv pod črto (v kompletu, kar pomeni amortizacija, poraba, stroški itd), pa mi ni jasno. Bo pa verjetno preteklo še veliko vode. Se pa stvari spreminjajo, če se ne bi spreminjale, bi vsi še vedno kupovali neracionalno, danes pa marsikdo, ki je še včeraj prisegal na golfa itd, kupi cee'da, saj ga ta očitno prepriča z neko mero dodatne racionalnosti v smislu, kjer verjetno res igra zelo pomembno vlogo ob ceni prav 7-letna garancija.
Citiraj
simpl
prav tako ne bi smel prodajat raznih mečk, poršev in bemflov
z >200KM, ker je tko omejitev 130km/h..
oz. bi moral met blokado..na 130kmh

pa tud kak češ razumet ksihta, ki kup tak avto in v 4 letih puhne 50% vrednosti..recimo dobrih 20-25k€
medtem ko se cenka za 6-7 ali 9gtronic menjalnik, z porabo al 4.5 al 4.7l/100km..
če letno dela 40kkm..je to v 4 letih dobrih 160kkm..
za VSO porabljeno nafto v tem času pa zmeče 1600 x 5l/100km x 1.5€ = cca 12000€!!!
to pomeni da razne variacije v porabi do drugih vozil v rangu 10-20% pomenijo cca 1200-2400€..

torej izguba v vrednosti 20-25k€ ni pomembna..
ampak poraba 4.5l napram 5l raznih škod oz uporaba 9gtronic menjalnika ..je pa pomembna ker prinese cca 1200-2000€ prihranka..
Citiraj
IztokFranko
Malipinko je napisal/a:
Najbrž ste se peljali s prejšnjim, kot je recimo tale: http://avto.over.net/clanek/dacia-duste ... 4-extreme/

Tale prenovljen pa ima izboljšano izolacijo, kot tudi motorje: http://avto.over.net/clanek/novo-doma-d ... ster-2013/
Citiraj
Malipinko
Jackson36 je napisal/a:
Za moje pojme Dacie sploh ne bi smeli prodajati. Sem se zadnjič peljal z Dusterjem. V njem vse šklepeta in ropota, motor je pa za današnje standarde zelo surov v smislu hrupa in vibracij. Materiali so pa porazno plastični in prav nič prijetni v smislu vonjav - ko je močno sonce, je vse skupaj še bolj zoprno. Se pa strinjam, da ponuja Kia verjetno še vedno največ za svoj denar, saj igra pri njej zelo pomembno vlogo 7-letna garancija, ki jo še vedno nima niče drug.
Citiraj
Jackson36
IztokFranko je napisal/a:
AMEN, bi rekel župnik, pa še res je. V teh časih je pomembno le še to, kje dobiš več za manj denarja in tukaj je Kia še vedno daleč spredaj. Če ne upoštevaš kvalitete in iščeš zgolj prevozno sredstvo, je pa v igri kakšna Dacia, a je to res bolj kot ne neprimerljiva zadeva.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.