Odgovori: Na testu: Opel Zafira Tourer 1.4 Turbo Ecotec Enjoy

Pregled teme
TomazMajer
podpis je napisal/a:
Požrešn avto!
Citiraj
podpis
kupili jahja je napisal/a:
Se podpišem pod to. Tudi mi jo imamo s tem motorjem in je poraba prevelika. Ko pelje mož se vrti okoli 9 litrov!!! Pri meni pa 8,3 kar je še vedno preveč.
Citiraj
IztokFranko
Citiraj
567
kupili jahja je napisal/a:
Dizel je edin koristen če delate veliko KM.
Citiraj
kupili jahja
Smo jo kupili pred meseci s točno takšnim motorjem in sem zelo razočarana. Pa saj avtomobil je res ok in mož je tudi navdušen nad njim vendar preprosto preveč porabi bencina. Škoda da nismo dizla vzeli. Vsem toplo na srce polagam da avto je ok, samo če delate veliko km z družino potem raje dizla!
Citiraj
IztokFranko
Še odgovor, ki sem ga dobil od Plineksa
PLINEKS je napisal/a:
Citiraj
fatalna_
Sam tale plin tudi meni postaja vse bolj in bolj všeč.
Citiraj
IztokFranko
iščemo je napisal/a:
Da se vgraditi, cene se pričnejo kolikor sem uspel dobiti podatke že od 1000 evrov naprej, je pa odvisno od kvalitete vgrajenega sistema.

Recimo, če bi v to vozilo vgradili Prins VSI nizozemski sistem z ločenimi injektorji za vsak cilinder posebej. Predelava traja 2 dni, cena za Opel Zafira turbo je 1950 EUR.
Vse cene so z delom in DDV.

Trenutna čakalna doba za predelavo je cca. 10-15 dni. Trenutno poteka akcija, kjer lahko pridobite 200 EUR popusta.

V nekatera vozila je potrebno vgraditi tudi Valve Care, elektronski sistem za mazanje ventilov, ki stane 320 EUR. Valve Care je sistem za mazanje ventilov, ki vbrizgava tekočino v vsak cilinder posebej in je edini takšen na svetu.

Rezervoar vgradijo po želji, namesto rezervnega kolesa gre običajno 45-55 litrov, v prtljažnik pa od 60-120 litrov. Možna je vgradnja tudi dveh rezervoarjev.

Servis naprave je na vsakih 30.000 km.

Vgradnja se izplača v vsakem vozilu, saj je recimo to napravo možno prenesti v katerokoli drugo vozilo tudi, če je druge znamke in ima drugačno moč in prostornino.
Citiraj
IztokFranko
iščemo je napisal/a:
Zanimiva debata o 6. in 7. sedežu je potekala v tej temi: http://med.over.net/forum5/read.php?151,4230852

Zadnja sedeža sta primerna tudi za odraslega potnika, vendar je dostop do njiju malce otežen. Torej nista primerna za starejše osebe, ki se težje gibljejo. S tem, ko mislim primeren, v tem primeru mislim na to, da je 6. oz. 7. sedež primeren za odraslega na krajših poteh. Noge mora imeti namreč bolj pri sebi in se ne more popolnoma sprostite. Tu so si žal vsi enoprostorci na istem.

Zafira Tourer je na preskusnih trčenjih Euro NCAP prejela vseh 5 zvezdic. Za varnost otrok je dobila 83 %. Zafira Tourer je sicer opremljena z ISOFIX pritrdišči. Žal pa nisem našel podatka o neki ovrednoteni varnosti povsem zadaj. Osebno mislim, da pri manjših nesrečah ne bi smelo biti težav. V primeru močnega naleta pa ni Zafira Tourer nič kaj bolj varna kot recimo Ford S-max ali Mazda5. Zafiri Tourer gre mogoče malce v prid to, da kljub postavljenima zadnjima sedežema ostane nekaj prostora med njima in zadnjim koncem avtomobila.

Vrašanja o postavitvi nisem najbolje razumel. Druga vrsta sedežev je posamična, so trije ločeni sedeži, ki se lahko prestavljajo tudi po dolžini, s čimer lahko občutno povečate prtljažni prostor.
Citiraj
iščemo
Kako je s temi sedeži - 6. in 7.?
Zanima me predvsem ali so varni (bočni trk ali od zadaj), ali se na njih da pripeti tudi lupinica (isofix?) in ali so primerni tudi za odraslega? Da udobno sedi?
Glede na prednjo klop, kjer so 3 potniki ali 6 in 7 sedita na levi in desni ali je možnost, da bi 6 sedež pritrdili za srednji sedež?
Je možnost delne predelave na plin?
Citiraj
vročična :)
Vrtna gospa je napisal/a:
Se strinjam.
Citiraj
IztokFranko
monovc je napisal/a:
Opel Zafira Tourer me je zelo pozitivno presenetila glede vozne dinamike. Pričakoval sem, da bo manj neudobna, da bo slabo pobirala neravnine, kar se mi je pred leti vtisnilo v spomin pri sicer manjši Astri prejšnje generacije. Skratka Zafira Tourer je udoben avtomobil, ki se po tej plati povsem primerja recimo s Volkswagnom ali Seatom. Celo v prednosti je. Pri dinamični vožnji pa se ne nagiba v zavoj in ohranja že pravi športni značaj, ki ga ima S-max. Mogoče ni tako "športno" nastrojena, je pa vsekakor lepa konkurenca omenjenemu Fordu. Zafira Tourer je tako nekako pozicionirana po občutkih v vožnji med Fordom S-maxom in Seat Alhambro (tidva smo imeli na testu).
Citiraj
monovc
Kako se pa kaj pelje zafira? Recimo v primerjavi z s-maxom ki si ga imel lani na testu?
Hvala.
Citiraj
IztokFranko
Glede na to, da je govora o izjemno ekonomičnih motorjih bi tudi jaz pričakoval kakšen bistven korak v to smer. Povprečna okoli 8,5 - 9,0 l/100km, od tega polovica relacije, pač ni ravno zgleden podatek v primerjavi s starimi 2,0l velikimi motorji, ki so isto porabili.
Ima pa ta Turbo motor veliko prednost pri navoru in boljšemu pospeševanju, predvsem v nižjih prestavah.
Citiraj
kuku1
Preveč ?
Kater bencinar ne kuri preveč?
Citiraj
Tono-ne-Rop
IztokFranko je napisal/a:
Še zmer preveč. Ah ke so stari dobri bencinarji 2.0 ali več.
Citiraj
IztokFranko
Tone-ne-Rop je napisal/a:
Pri skupno prevoženih dobrih 400 kilometrov (cca 220 km po avtocesti) se je poraba spustila na 8,6 l/100 km. Gledano po potovalnem računalniku in ob predpostavki, da bi bila vožnja še lahko bolj ekonomična.
Citiraj
Tone-ne-Rop
Cilka je napisal/a:
Brezvezen motor za takšen avtomobil. Tu je smiseln le dizel.
Citiraj
Cilka
IztokFranko je napisal/a:
Veliko.
Citiraj
IztokFranko
Cilka je napisal/a:
Do sedaj sem prevožil 130 km in pov. poraba bencina znaša 9,9. Vožnja je bila izključno mestna.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.