Avto.Over.Net

Odgovori: Kakšen avto za družino

Pregled teme
NM-3w
pa še enega otroka naredite ... dobite dodatnih 20% od države
Citiraj
FrenkZ
Pri Korejcih je potrebno vzeti v zakup vožnjonna zelo drag uradni servis naslednjih 7 let, ta je že za navadnega 1.4 bencinarja trikrat dražji kot na primer za Škodo, ki ima turbo motor in se z njim konkretno pelje. Imamo v familiji vse sorte avte in če so bili korejci nekdaj vsaj poceni zdaj še to niso več, peljejo se pa ok za nezahtevne, to je pa vse.

Glede družinskega je pa meni top Smax, cenovno je dostopen, niti ne crkuje, motorji razen 1.8 dizel so okpelje se bolje od vseh, scenic ima prav nemogoče podvozje proti fordu, medtem ko je sharan kot nek kombi, je pa sharan verjetno najbolje izdelan in zatesnjen, Prostora ima pa Smax neomejeno, ni potrebe po trugi na strehi, sploh po sirini, pa se dobro izgleda. V akcijah je od 20 jurjev naprej, kdor ne rabi dizla. Pa tudi mondeo je best buy za svoj denar, sploh zdaj ko je ze dolgo na trgu in so popusti, pa se tekom zivljenske dobe znajo bit napake odpravljene.
Citiraj
Mario1234
Definitivno vzemi avto s čim daljšo garancijo, da se ti lahko nato naslednjih nekaj let dobesedno j... za morebitne okvare. Raje na dopust, kot iz servisa s prazno denarnico. Zato pa se tako dobro prodajajo Kie v Sloveniji. Folk ni neumen.
Citiraj
Marx69
Vsekakor moraš dobiti dokončne informacije v salonih, ne pa zgolj prek neta. Popusti, o katareih izveš šele od prodajalcev, znajo biti kar konkretni! Glede na to, da ste štirje in imate dva relativno majhna otroka, se velja odločati za karavana nižjega srednjega razreda ali pa kakšnega srednje velikega karavana. To so avtomobili ranga, ki je cenovno še dostopen. Pa tudi varnost, opremljenost in udobje so pri njih na že zelo visoki ravni, saj so v zadnjih letih zelo zrasli v dolžino - glede varnosti pa ne zaostajajo za svojimi večjimi in dražjimi sorodniki. Prav tako se mi zdi, da moraš glede na čase, v katereih živimo, kupiti avto s čim daljšo garancijo, da lažje predvidiš na dolgi rok, koliko te bo avto dejansko stal. To, da ti okvare občasno "pojejo" pol plače, se mi zdi čista norost. Naj gre raje ta denar za družinske počitnice. Je pa res, da je po tej plati ponudba še vedno revna, saj se večina proizvajalcev še vedno drži 2-letnih garancij kot pijanec plota. Dve leti se pa obrneta dobesedno čez noč! Jaz bi zato razmišljal predvsem o kakšnem hyundaiu s 5-letno garancijo, ali pa še raje o Kijah, ki imajo 7-letno garancijo. Meni osebno se mi zdi zelo korekten in dopadljiv karavanski cee'd SW - je ravno prav velik, da ni glomazen in v mestu neroden, v njega pa tudi stlačiš vse, kar rabi družina na počitnicah.
Citiraj
NM-3w
glede na to, da dajejo ugodna financiranja in če so otroci še majhni - torej mora biti avto zanesljiv
bi se odločil za novega.

je pa treba iti v salone (KIA, Avtotehna ...) ker ugodnosti izveš šele v salonu
Citiraj
vvvvvvvvvvvvvvvv
C4 picasso ali grand c4 picasso je za veliko družino idealen!!
Citiraj
lovecar
Ford najboljši
Citiraj
Avrelius
Če se pogovarjamo o rangu od Renaulta do VW in Mazde, bi jaz definitivno rekel Ford...realno za 4 člansko družino C Max ali še bolje Mondeo karavan
Zanesljive zadevce, (zame) oblikovno zelo privlačne, nekateri bencinarji imajo celo motor na verigo (1.8i v mondeju), kar je velik plus pri vzdrževanju in življenski dobi.
V primeru nakupa Forda pa nič kar je bilo kadarkoli vsaj blizu dvorišča servisa Ford Bizilj (barabe)
Citiraj
IztokFranko
Mazda5 kot opcija? tu je predstavitev nove generacije - http://avto.over.net/novica.php?id=2764
Citiraj
karavan
alexa01 je napisal/a:
To so avti še višjega cenovnega razreda prav tako tudi občutno daljši dobrih 30-50 cm.
Sej pravim primerjati da je potrebno primerjati avte istega ranga.
VW sharan, če me spomin ne vara je eden redkih, ki ima zadaj 3 enake sedeže, kar je pomebno za družine s tremi otroki, da lahko normalno montirajo 3 avtosedeže.
Za 5 ljudi je VW sharan pametna odločitev, če kupuješ avto za cca 30.000 €

Težko je nekomu svetovat, če je zelo skop z informacijami, pove le, da je 4-članska družina, pove pa ne kakšnega cenovnega ranga kupuje avto. ali za 10.000 € ali 20.000 € ali 30.000 ali pa 60.000 € in več ....
Citiraj
alexa01
Sharan meri v dolžino 4,85 metra..
samo v info.
Mi smo imeli prvo pasata karavan. nato smo pa prešaltali na Sharana. Meni je super, ker je višji lepo se vozi, prostora med sedeži je dosti več prostora kot v navadnem karavanu. Mi smo pač radi na komot. nas je pet.
lp
Citiraj
Žogica Nogica
karavan je napisal/a:
Sem napisala, da vozim sharana. In pri njem lahko dam zadnjo vrsto sedežev ven, ker se nas večina v avtu vozi 5, torej sta 6 in 7 sedež samo kot dodatek, ki je izkoriščen samo občasno. Pri karavanu sedežev seveda ne dajemo ven. Če pa jih dam pri sharanu (zadnjo vrsto), je prtljažni prostor daljši kot pri večini karavanov, konkretne izkušnje imam pa z volvom in fordom. Tako, da ne govorim na pamet. :)

Je pa res, da je razlika med enoprostorci, ker so nekateri izmed njih prav nič kaj "prostorni", med njimi tudi scenic, če se že toliko piše o njem. Je notri občutno manj prostora, kot npr. v grand scenicu ali pa sharanu.

Ja, Berlingo je tudi fajn opcija, če te ne moti oblika avtomobila.

LP
Citiraj
berlingo
Citroen Berlingo, zadnji model, bencinar, z euro 5 motorjem: 12.320 €
Citiraj
karavan
naj dodam, da so zgoraj 3 omenjeni modeli bili 3 leta nazaj bili od 16-22 tisoč €.
Danes pa malenkost manj, odvisno od vrste motorja in opreme seveda.

Medtem ko je enoprostorec VW sharan od 28 tisoč € dalje, prav tako večji renaultov enoprostorec Espace okol 30 tisoč €... Cena teh dveh modelov je skoraj 50-100% dražja, še zdaleč pa ne nudita tolk več ugodja in udobja, razen nekaj dodatnih centimetrov.

Primerjati je potrebno avtomobile istega cenovnega razreda in podobne modele glede velikosti.
Citiraj
karavan
Žogica Nogica je napisal/a:
To sploh ni res, primerjat je potrebno primerljive modele....sicer ne vem kaj in katere modele si ti primerjala :)))

Pa bodimo konkretni.. z modeli in številkami.

3 leta nazaj megane grandour dolžina avta 4, 50 m
enoprostorec scenic 4,26 prav tako tudi tastar enoprostorec picaso 4,26 v dolžino. Grand senic je pa malce daljši.
Za teh 25 cm je bil krajši prtljažni prostor v enoprostorcu. Veliko večjih predmetov sploh ne moreš spraviti v zgoraj omenjenega enoprostorca, ravno zaradi dolžine prtljažnika.
Pa nsimo nobenih zicov podirali, kot imaš ti v mislih. Če govorimo o 4 članski dolžini in smo 4-članska družina, se pač ne podira zicov he-he-heee ja kje pa bodo otroka sedela???

Tako če gremo na morje, je rolo potegnjen čez prtljažnik, če gremo pa kampirat, pa damo na streho še strešni kovček, za razne blazine, spalke in ostalo lahko navlako, prtlažnik je pa še zmeraj tolk naložen, da šofer vse vidi skozi zadnjo steklo.

Danes so vsi trije zgoraj omenjeni modeli že dobili naslednike, ki se s svojimi podatki in izgledom in velikostjo prtlažnega prostora že precej razlikujejo.
Velikost prtljažnega prostora so merjeni v litrih. Pri enoprostorcih grejo ti litri v višino, ker imajo krajši prtljažnik. Pri karavnih pa v dolžino, ki je občutno bolj praktična.
Pa naloži težke stvari v višino v enoprostorcu in iste stavri v karavana, pa boš videla občutno razliko. In ne govort nekaj na pamet.
Citiraj
hecni so mi
scenicccc je napisal/a:
Stvar okusa. Meni so karavani dosti lepši, enoprostorci so mi pravzaprav grdi, hecni. Alfistka ti je pa že napisala, zakaj niso varnejši od karavanov, kot ti trdiš.
Citiraj
dsimon1
scenicccc je napisal/a:
Jaz se bom mojega rešila ob prvi priliki. Upam, da čim prej. V 5. letih imam že kar lep spisek težav, ki jih je imel. Sicer pljuvam v lastno skledo in odganjam bodočega kupca.
Citiraj
alfistka
scenicccc je napisal/a:
Za tiste, ki so jim všeč kurniki na kolesih, najbrž drži, da so lepši, varnejši gotovo niso, ker imajo slabšo stabilnost - zaradi višjega težišča in ker so praviloma krajši pri večji ali isti teži.
Citiraj
scenicccc
Scenic je pač super. Tudi mi smo štiričlanska družina, pa nam ni nič prevelik. Enoprostorci so med drugim tudi varnejši od karavanov, pa tudi lepši ;-)
Citiraj
ravno danes
za 4 člansko družino je dovolj popolnoma navadna klasičn avto kot je Fiat Punto, Ford Fiesta, VW Polo, Opel corsa ali pa malo višjega razreda Opel Astra, Focus, Golf, če že malo šminke lahko tudi AUdi A3, ali BMW 1, da bi pa zaradi drugega otroka kupovali že cele avtobuse se mi zdi adio logika.

Res, ko na cesti videvam te SUV-e in velikanske Jeepe in razne "miniavtobuse" mi gredo neznansko na jetra, ker notri sedi ponavadi samo 1 frajerček, redko kaka frčafela, hočem reči, da je većinoma tak avto v "polni zasedbi" 1x na teden (če) kar pomeni, da ga izkoristiš od 365x v letu celih tam nekje 50x ostalih 315x pa notri čiča sam družinski poglavar.
(v cifro je vštet tudi dopust, saj se ponavadi samo tja pripelješ in odpelješ...) tko da...... ni računice res ne, razen če "sosedovi obmolknejo ko greste mimo z vašim avtobusom...
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.